Menu
example

Daten in Iran14/02/2017


Met 13 miljoen zijn ze, de jonge singles in Iran. Een leger van koppelaars helpt hen in hun zoektocht naar een lief. Hoe anders, maar toch ook vooral gelijkend dit verloopt met hier, toonde Vranckx ons afgelopen zaterdag.

In Iran zoeken maar liefst 13 miljoen singles een lief. Dat betekent in een strikt Islamitisch land ook meteen een definitieve partner- en levenskeuze. In tegenstelling tot wat we in het Westen denken, willen al die jonge mensen niets minder dan het romantisch liefdesideaal beleven. Dat moeten ze evenwel zien te combineren met de goedkeuring van hun ouders én een niet zo vrije ontmoetingscultuur. Het beroep van koppelaar, een vrouwelijke bezigheid, beleeft er dan ook hoogdagen. Ik zag in een huis tientallen gesluierde, rijpere vrouwen naarstig zoeken naar geschikte kandidaten en ik hoorde daarbij een echo van de verzuchtingen op onze relatiemarkt. De singles waren de afgelopen decennia almaar moeilijker geworden. Vrouwen met een diploma, een groeiende groep, stelden zich alleen nog tevreden met even hoog geschoolde mannen. Ouders maakten zich zorgen over het economisch potentieel en het au sérieux van hun toekomstige schoonzoon. Bovenal zag ik in deze warme reportage twee verliefde mensen. Ze deden me nogmaals concluderen dat geen religie, geen maatschappelijk bestel, geen enkele menselijke wetmatigheid of rationaliteit ooit in de buurt zal komen van de verbindende kracht van de liefde.

kijk hier naar de reportage

→ Terug naar overzicht

Rika Ponnet op Facebook

like

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu