Menu
example

Daten met je CV06/04/2012


Al zou het al bij al nog niet zo een slecht idee zijn geweest, daten aan de hand van je CV. Beter dan daten omdat je een hobby deelt, van dezelfde films houdt of in dezelfde stad leeft, zoveel is zeker. Mensen belanden immers nog altijd vaak in een relatie met iemand die een gelijkaardige studie-achtergrond heeft en bijgevolg ook uit een gelijkaardig sociaal milieu komt. Het zorgt voor meer evenwicht in de relatie, een gevoel van gelijkwaardigheid. We definiëren onszelf en onze omgeving trouwens nog altijd het meest aan de hand van opleiding en zeker aan de hand van onze carrières. ‘Wat doe je? Wat doet zij/hij?', het zijn de meest gestelde vragen bij om het even welke kennismaking.
Bovendien vertelt een CV veel over de mens. Uiteraard weet je zo exact wat iemand studeerde, hoeveel jaar er over die studies werd gedaan, wat voor vakantiejobs werden gekozen, waar de eerste werkervaring werd opgedaan. Maar ook: hoe hobbelig, bochtig of recht-door-zee iemand zijn loopbaan verloopt.
En al is het natuurlijk niet zo dat mensen met een gelijk diploma of gelijkaardige job automatisch bij elkaar passen, toch zegt de studie- en jobkeuze die iemand maakt, behoorlijk wat over de persoon in kwestie. Een overtuigd ingenieur is geen psycholoog en ook geen boekhouder, een ambtenaar is geen ondernemer, zoveel is zeker. Het risico bestaat uiteraard dat er op deze manier snel in clichés wordt gedacht en gekozen: een fiscalist is dan droog en saai, een IT'er een introverte nerd, een maatschappelijk assistent een wereldverbeteraar. Een goede motivatie- en voorstellingsbrief zou hieraan kunnen verhelpen.
Maar kijk, de site komt er niet en al bij al is dat zo slecht nog niet. We zien in het land van datingsites bijna door het bos de bomen niet meer, wat leidt tot al te veel versnippering. Dat lijkt me absoluut geen goede zaak voor elkeen die zich aanmeldt op een site: hoe dunner de spoeling, hoe lager de slaagkans, zoveel is zeker. En op 5 sites tegelijkertijd aangemeld zijn, het lijkt me een vermoeiende en tijdrovende zaak.
VNU heeft alleszins gescoord met zijn campagne. Misschien brengen de vele reacties hen alsnog op gedachten...
www.date-met-je-cv.nl
 


Dit artikel gaat over: daten, singles, datingsite, gelijkaardig sociaal milieu, gelijkwaardigheid, studiekeuze, jobkeuze, VNU, .
→ Terug naar overzicht

Rika Ponnet op Facebook

like

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu