Menu
example

Feitenchecker26/07/2012


Workaholics hebben een beter - of toch alleszins drukker - seksleven dan mensen die minder werken. Tot die conclusie komt een onderzoek van website C-Dating na een rondvraag bij meer dan 5600 mensen in elf landen, waaronder België. De studie beweert dat het aantal gewerkte uren rechtevenredig is met het aantal keren dat u seks hebt per week.
 
U fronst de wenkbrauwen? Niet geheel ten onrechte. Hetzelfde bedrijf kwam eerder deze maand ook al naar buiten met de vaststelling dat mannen die stofzuigen vaker aan hun trekken komen dan heren die de afwas doen.

Ook seksuologe Rika Ponnet van Duet - relatiebemiddeling noemt de vaststellingen van C - Dating ronduit ‘larie'. "Het is eerder net het omgekeerde", zegt ze. "Wie veel werkt, heeft niet zelden ook veel stress en de seksuele relatie is vaak een van de eerste dingen die daaronder leidt. Al kan het ook omgekeerd zijn: mensen die problemen hebben in hun relatie, storten zich dan in het werk. Ik zeg niet dat iedereen met een drukke job een slecht seksleven heeft, maar ‘teveel werken' wordt in de meeste relaties toch eerder als een probleem gezien."

Toch staan de cijfers van C-Dating er zwart op wit. Alleen is hun site bedoeld voor wie op zoek is naar een buitenechtelijke relatie. Kans is dus groot dat diegenen die de online-enquête hebben ingevuld hebben ook meer dan gemiddeld geïnteresseerd zijn in een minnaar of minnares.
"Dat zal inderdaad de verklaring zijn", zegt Ponnet. "Als je het niet hebt over seks binnen je vaste relatie, maar eerder over een vluggertje op kantoor, tja, dan levert de extra tijd op het werk natuurlijk ook extra seks op."

Conclusie: Als u overspel pleegt met een collega, dan klopt de stelling waarschijnlijk. Als u gewoon hard werkt zonder meer, is het onzin.
 

Dit artikel gaat over: seks, sexuele frequentie, workaholics, seksuologe, datingsite, minnaar, overspel, .
→ Terug naar overzicht

Rika Ponnet op Facebook

like

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu