Menu
example

Liefdevolle feesten!23/12/2018


Het team van Duet wenst je een zalige kerst en een fijn einde van 2018. Wij weten dat deze weken voor veel singles niet de makkelijkste zijn en we lezen dat ook vaak in onze mailbox. Een aantal van deze ledenverhalen delen we graag. Ze zijn voor jou misschien het spreekwoordelijke hart onder de riem, de relativerende noot, een bron van inspiratie. Voor 2019 hopen wij samen met jou op een gezond en liefdevol jaar.

Als ik voor mezelf spreek zeg ik: "Feestdagen blijven moeilijk voor een single".
Meestal zijn de feestjes leuk maar op het einde ga je toch alleen naar huis.
Op weg naar huis mis je dan het gezinsleven met een partner en
die arm om je heen des te meer. (natuurlijk ga je alles op die momenten over-romantiseren en wordt het gras aan die andere kant heel mooi groen:-) )
Mijn aanpak hiervoor:
Ik ben al zo lang alleen dat ik weet welke gevoelens die dagen kunnen meebrengen.
Vandaar dat ik tracht om pijnlijke momenten niet de kans te geven de kop op te steken.
Zo heb ik al meteen voor volgende week (van vrijdag tot dinsdag) een kerstweekend
geboekt in Zeeland voor mij en de kinderen. Ik heb die dagen allerlei activiteiten gepland ...
dus de kerstdagen zijn al geen probleem meer :-)
Wat betreft oudjaar geef ik zelf een feestje. Hiervoor moet ik toch behoorlijk wat voorbereidingen treffen en dat is de beste manier om tobben en eenzame gevoelens te bannen.
Bovendien ben je de dag daarna blij dat je kan uitblazen en genieten van lekker niets doen.
Al is dat dan op je eentje :-)
Maar als ik eerlijk ben zou ik het liever anders zien...
Alvast fijne feestdagen voor iedereen van Duet.
Mieke


Ik vind het inderdaad niet zo leuk om dit jaar kerst en Nieuwjaar weer als single te moeten beleven. Kerstmis is bij ons een echt familiefeest en dat valt dus nog mee. Ik kom uit een grote hechte familie en tijd om me alleen te voelen heb ik dan niet. Maar tegen Nieuwjaar kijk ik echt wel op. Het is ook allemaal zo geforceerd. Ik heb afgesproken met een vriendin om bij mij thuis een goede fles champagne te kraken en een aantal afleveringen van Mad Men te bekijken. Op 1 januari maken we met een groep vrienden een lange wandeling aan zee. Ik hoop dat het vorig jaar met twee kan.
Saskia

Deze tijd maakt ons extra alleen.
Je bent op zoek naar een nieuwe partner, je bron van geluk.
Je bent op zoek naar een kameraad, gezelligheid, en geborgenheid.
Toch is het leven een vallen en opstaan. We zullen altijd compromissen moeten sluiten.
We weten wat we waarderen in de andere, en wat ons samenbrengt.
Op zoek naar een beste vriend, vriendin, waar we alles kunnen mee delen.
Op zoek naar hartstocht en verlangen die weer zin geeft aan je leven.
Naar die onbeheersbare liefde, die je zo kwetsbaar maakt.
Goed eindejaar voor iedereen.
Peter


Ik vier kerst met mijn kinderen, heel klassiek met een kalkoen, appeltjes en kroketjes. We geven elkaar dan zelfgemaakte cadeautjes en gaan samen naar de middernachtmis. Op oudejaar blijf ik bewust alleen. Ik heb een flat met zicht op zee geboekt en ga daar met een goed boek en een lekker glas wijn afscheid nemen van dit jaar. Ik kijk er eigenlijk zelfs een beetje naar uit. Confronterend, maar toch ook intens.
Ik wens iedereen een gezond 2019.
Mike


Ik ga al jaren rond deze tijd op reis. Ik ontvlucht de gekte, trek voor tien dagen richting zon en kom helemaal opgeladen terug. Uiteraard viert men overal kerst en eindejaar, maar op veel plaatsen houdt men dat een stuk eenvoudiger. Tot vorig jaar was dat samen met een partner, nu is het voor het eerst alleen. Ik kijk er wat tegen op, maar ben toch ook blij dat ik nu niet hier zal zijn.
Isabel

Ik ben dol op deze periode en krijg er eigenlijk niet genoeg van. Al weken op voorhand plan ik hoe ik de boom dit jaar zal versieren en wat ik zal aantrekken op oudejaar. Cadeautjes, die kies ik het hele jaar door. Kom ik ergens iets leuks tegen, dat gaat dat in mijn kerstdoos, dus shoppen hoef ik nu niet meer te doen, al vind je mij gegarandeerd op een aantal kerstmarkten. Ik heb een aantal vriendinnen die me graag vergezellen en al even dol zijn op deze periode. De singles onder ons vieren samen met oudejaar, met kerst ga ik naar de familie. Mij hoor je dus echt niet klagen.
Greet

Ik ben verpleegkundige en vier sinds ik single ben, zowel kerst als oudejaar in het ziekenhuis. Ik ervaar dat als heel bijzondere momenten, heel intens ook. Er is dan tussen de mensen die werken en de patiënten een speciale band, een gevoel van samenhorigheid, een intensiteit die je kan omschrijven als een echt kerstgevoel. We zitten er zo een beetje op een eiland, weg van al de drukte en velen hebben het ook niet makkelijk, maar we proberen er toch een beetje een feest van te maken, onder ons. Het geeft me een heel warm gevoel.
An

Ik voel me in deze tijd erg alleen, het tweede jaar op rij zonder mijn vrouw die in 2016 overleed. Mijn kinderen doen er alles aan om bij mij te zijn, maar het is natuurlijk niet hetzelfde. Deze periode is zo beladen met goede herinneringen aan haar, aan onze familiefeesten, dat het moeilijk zal zijn om rond deze tijd niet in het verleden te leven. Ik maak er het beste van, wat kan ik ook anders, maar het voelt nu toch meer aan als overleven. Ik kijk echt uit naar 2 januari...
Raymond→ Terug naar overzicht

Rika Ponnet op Facebook

like

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu