Menu
example

'Mijn ex wil onze breuk niet aanvaarden'23/03/2015


Ik maakte het onlangs uit met mijn vriend. We leerden elkaar 6 maanden geleden kennen via een datingsite. Aanvankelijk klikte het wel, maar hij eiste me meer en meer op, wat niet goed aanvoelde voor mij. Ik maakte dit duidelijk, maar dat leverde het omgekeerde resultaat op, zodat ik besloot ermee te stoppen. Hij laat me evenwel niet met rust. Ik nam al een aantal keren uitgebreid de tijd om het hem uit te leggen, probeer rustig en vriendelijk te blijven, maar ergens komt de boodschap niet door. Onlangs stond hij hier op een zondagochtend onverwacht voor mijn deur, wat ik heel onaangenaam vond. Ik weet niet goed wat ik moet doen en wil het vooral niet laten escaleren.

Hoe mensen met een afwijzing of breuk omgaan, hangt nauw samen met de manier waarop mensen in hun relatie zijn en dat blijkt ook uit je verhaal. Je vriend heeft duidelijk veel nood aan controle over de beschikbaarheid en aanwezigheid van een partner binnen een relatie en heeft het daardoor moeilijk met het ervaren en respecteren van grenzen in een relatie. Hij zocht de symbiose en controle op een manier die jij als verstikkend hebt ervaren. Door je terug te trekken uit de relatie, wordt zijn gevoel van controleverlies totaal, waardoor hij nog sterker probeert om dat alsnog te realiseren. Vaak zie je dan dat mensen hun zicht op de realiteit gaan verliezen en alleen nog zien wat zij willen zien. Dat je hem afwijst en geen relatie meer wenst, legt hij naast zich neer, hij concentreert zich op het feit dat je vriendelijk blijft en nog altijd in gesprek gaat met hem. Voor hem is het een teken dat er nog hoop is, waaraan hij zich totaal vastklampt. Je legde waarschijnlijk al omstandig uit dat en waarom je een relatie niet meer ziet zitten. Sluit dit dan ook af en probeer vanaf nu op geen enkele manier nog te communiceren. Negeer zijn berichten, hou je deur letterlijk en figuurlijk dicht zodat het ook voor hem duidelijk is dat er geen hoop meer is op meer. Blijft hij toch contact opzoeken, dan doe je daar best aangifte van bij de politie. Zij zullen dit dan opnemen met hem, op een rustige manier, en de ervaring leert dat dit in het merendeel van de gevallen soelaas biedt.Dit artikel gaat over: datingsite, afwijzing, controleverlies, communicatie, gebroken relatie.
→ Terug naar overzicht

Rika Ponnet op Facebook

like

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu