Menu
example

Radio

Polygamie, polyamorie, aseksualiteit... Liefde in al zijn facetten

24/04/2019 - Radio 1

Het tijdschrift Psychologie Magazine pakt in zijn nieuwe nummer uit met een dossier ‘Liefde anno nu’. Vraagt onze tijd om andere relatievormen dan de klassieke monogame relatie? Polyamorie, patchworkrelaties, twarrels, friends with benefits….? De Wereld van Sofie over nieuwe relatievormen.

→ Luister naar het interview

Koppels die apart slapen, slapen 3 uur per week meer

22/02/2019 - Radio 1

Apart slapen heeft heel wat voordelen. Toch is relatiebemiddelaar Rika Ponnet er geen voorstander van. Lieven Vandenhaute van Nieuwe Feiten (radio1) vraagt haar waarom.

→ Luister naar het interview

Comedyshow kost 11.000 mensen hun relatie

11/12/2018 - Radio 1

Rika Ponnet keek voor 'Nieuwe Feiten' naar Jigsaw, de comedyshow op Netflix die al meer dan 11.000 mensen hun relatie kostte.

→ Luister naar het interview

Wat houden we geheim en waarom?

26/11/2018 - Radio 1

Mag je eigenlijk geheimen hebben voor je lief? Sofie Lemaire van De Wereld van Sofie (radio1) vraagt het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Tijd voor een revival van de romantiek!

09/10/2018 - Radio 1

Relatiebemiddelaar Rika Ponnet houdt in haar gloednieuwe boek “Alleen met jou” een pleidooi voor de romantische liefde. “Het huidige discours over liefde en relaties is veel te rationeel”, vindt ze. “We moeten opnieuw durven onze gevoelens te laten primeren op de ratio.” Interview van Sofie Lemaire voor De Wereld van Sofie (radio1)

→ Luister naar het interview

De Madammen

09/10/2018 - Radio 2

Rika Ponnet was uitgenogigd door De Madammen op Radio2 om over de romantische liefde te spreken naar aanleiding van haar boek 'Alleen met jou'. Britt Van Marsenille en Anja Daems waren de madammen met dienst.

→ Luister naar het interview

Na vakantie meer aanvragen tot echtscheiding

27/07/2018 - MNM

De zomertijd, vakantietijd, het lijkt een langgerekte periode van onverstoord geluk en genieten, van samen dingen doen, herbronnen, opladen. Niet voor iedereen, zo blijkt. Na de vakantie, in september, piekt het aantal aanvragen tot echtscheiding. Daar wilde Laura van MNM het fijne van weten.

→ Luister naar het interview

Coole sportkar geen vrouwenmagneet

12/05/2018 - Radio 1

Borrat, maar ook Astrid Bryan hadden het over een ‘pussy magnet’: blitse auto’s waarmee je als man scoort bij vrouwen. Amerikaans onderzoek toont nu echter aan dat wie op zoek is naar een ernstige relatie, het beter wat soberder aanpakt in zijn autokeuze. Lieven Vandenhaute van Nieuwe Feiten (radio1) belt Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Zestigers scheiden vaker dan ooit. Waarom gaan mensen na zoveel huwelijksjaren alsnog uiteen?

07/03/2018 - Radio 2

Almaar meer zestigplussers beslissen om te scheiden, zo blijkt uit de nieuwste statistieken inzake echtscheiding. De reden daarvoor wordt al eens gelegd bij de gepensioneerde man die er plots altijd is en het huis wil overnemen, zeer tegen de zin van zijn partner. Klopt dit? Katrien Palmers (Radio 2) vraagt het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Joe FM test 5 datingtechnieken

23/02/2018 - Joe FM

Voor Valentijn willen Nathalie Delporte & Jan Bosman hun sidekick Maite aan een lief helpen. Dat doen ze door Maite vijf verschillende datingtechnieken te laten uitproberen. Zo komt ze ook op bezoek bij Duet.

→ Luister naar het interview

Tevreden over je seksleven? Dan ben je meer geneigd om een scheve schaats te rijden

19/02/2018 - Radio 1

Aan de universiteit van Florida heeft men tweehonderd pasgetrouwde heterostellen meer dan drie jaar gevolgd. En wat blijkt? Koppels met een ravissant seksleven hebben meer kans op ontrouw. Relatiedeskundige Rika Ponnet bevestigt dat aan Lieven Vandenhaute van Nieuwe Feiten (radio1).

→ Luister naar het interview

Joe FM test 5 datingtechnieken

14/02/2018 - Joe FM

Voor Valentijn willen Nathalie Delporte & Jan Bosman hun sidekick Maite aan een lief helpen. Dat doen ze door Maite vijf verschillende datingtechnieken te laten uitproberen.

→ Luister naar het interview

Nieuw samengestelde gezinnen

08/02/2018 - Joe FM

Het nieuw samengesteld gezin is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Deze relatief jonge gezinsvorm kent zijn specifieke uitdagingen en valkuilen. Hoe gaan we daar het best mee om? Gesprek met Nathalie Delporte van Heartbeats.

→ Luister naar het interview

De jouwe, de mijne en de onze

06/02/2018 - Radio 1

In haar column voor Radio 1‘ De mijne, de jouwe en de onze’ buigt Rika Ponnet zich over de rijkdom, uitdagingen en valkuilen van het nieuw samengesteld gezin.

→ Luister naar het interview

Nieuw samengesteld gezin

06/02/2018 - Radio 1

Naar aanleiding van de column ‘De mijne, de jouwe en de onze’, heeft Jan Hautekiet (Radio1) het met Rika Ponnet en een aantal getuigen over het nieuw samengesteld gezin.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

19/01/2018 - Joe FM

Wie als single wil daten, heeft vandaag behoorlijk wat mogelijkheden. De datingapp Tinder behoort tot één van de populairste kanalen. Werkt dat nu, daten via Tinder, en waarmee hou je het best rekening? Nathalie Delporte van JoeFM vraagt het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

17/01/2018 - Joe FM

Nathalie Delporte had nog eens Rika Ponnet aan de lijn. Over Goesting, en wat als de ene partner er meer heeft dan de andere(e)?

→ Luister naar het interview

We hebben drie keer per maand seks (en dat komt ook door Netflix)

16/01/2018 - Radio 1

Uit zowat elk standaardonderzoek bleek dat we vroeger 2 tot 3 keer per week seks hadden. Maar nu zijn er nieuwe, betrouwbare cijfers uit Nederland. Lieven Vandenhaute van Nieuwe Feiten (radio1) belde naar Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Het jaar in taal: van bonusfamilie tot boemerangkind

15/12/2017 - Klara

Het is de periode van de jaaroverzichten. DeBuren vat, samen met het Instituut voor de Nederlandse Taal, 2017 samen aan de hand van taal. Op 19 december praat Jan Hautekiet met 5 specialisten over de woorden die we dit jaar het vaakst gebruikten. Rika Ponnet zal het hebben over nieuwe woorden in de relationele wereld. Cara Van der Auwera van Espresso (Klara) belt haar.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

06/12/2017 - Joe FM

Ouders die het vaak tè goed willen doen, maken al eens een 'foutje'. Maar dat het effect daarvan best nog wel meevalt, vooral als je 't goed - communicatief - aanpakt. Dankjewel Rika Ponnet, voor de geruststelling! Heartbeats, programma van Nathalie Delporte op Joe FM.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

30/11/2017 - Joe FM

Rika Ponnet zal vanaf vandaag regelmatig te horen zijn in Heartbeats, radioprogramma van Nathalie Delporte op Joe FM.

→ Luister naar het interview

Wat als zij een hoger diploma heeft dan hij?

14/11/2017 - Radio 1

Als er bij jonge koppels een verschil in opleiding is, dan is het meestal de vrouw die een beter diploma heeft. Dat zeggen sociologen. En dat ziet Rika Ponnet ook steeds vaker in haar praktijk. Meer nog: ze vindt het een positieve trend. Interview met Lieven Vandenhaute voor Nieuwe Feiten op radio1.

→ Luister naar het interview

Singles in steden

06/11/2017 - Radio 2

In grote steden als Brussel, Antwerpen en Gent zijn singles stilaan de meest prominente groep geworden. Wie zijn ze en waarom zijn ze met zoveel? Genoeg redenen voor de Madammen om zich uitgebreid te buigen over het thema.

→ Luister naar het interview

"Onvoorstelbaar hoeveel mannen van 50 me al hun leeftijd lieten raden, ervan overtuigd dat ze er maar 38 uitzien"

05/11/2017 - Radio 1

Krampachtig geen vijftiger willen zijn. Het is niet lachwekkend, maar eerder pijnlijk. Column van Rika Ponnet voor radio1.be

→ Luister naar het interview

Mannen verkiezen een 'bromance' boven een 'romance'

13/10/2017 - Radio 1

Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Winchester in Engeland hebben mannen steeds vaker intense en intieme vriendschappelijk relaties met andere mannen. Zonder dat daar seks aan te pas komt. Een bromance dus. Ze onderzochten daartoe studenten lichamelijke opvoeding. Lieven Vandenhaute (Nieuwe Feiten) vroeg aan Rika Ponnet om duiding.

→ Luister naar het interview

Latrelaties

05/10/2017 - Radio 1

"De latrelatie zou wel eens de relatievorm van de toekomst kunnen worden", zegt Rika Ponnet in een column op radio1.be. Jan Hautekiet (radio1) wil er het fijne van weten en belt haar op.

→ Luister naar het interview

Samen, maar toch ook apart

04/10/2017 - Radio 1

Bij jou of bij mij? Het is een vraag die almaar meer koppels elkaar stellen, want maar liefst 1 op 20 mensen ouder dan dertig zou deel uitmaken van een latrelatie. De latrelatie zou wel eens de relatievorm van de toekomst kunnen worden. Column van Rika Ponnet voor radio1.be

→ Luister naar het interview

Terug naar school, reden voor een feestje

05/09/2017 - Radio 1

#Back to school. In Amerika is het een heuse trend op sociale media. Daar worden massaal foto’s gedeeld van blije, feestvierende ouders, omdat het september is en ze hun kroost opnieuw mogen toevertrouwen aan anderen.

→ Luister naar het interview

En het werd zomer

03/07/2017 - Radio 1

1977. Zo lang is het geleden dat Rob De Nijs zichzelf met dit nummer de roem in zong. Iconisch durf ik het te noemen en daar zit ongetwijfeld ‘als een jongen pakte ik je hand, als een man zag ik de zon weer opgaan’ voor iets tussen. Column van Rika Ponnet voor radio1.be.

→ Luister naar het interview

"Besef hoe groot de impact is van een eenzijdig onlinebestaan op je offlineleven"

29/05/2017 - Radio 1

Haar naam is Cherelle Neille, een jonge, verblindend knappe vrouw uit Manchester. Op Instagram kan je haar volgen onder Chebella91, samen met 30.000 anderen. De afgelopen weken haalde ze de media met een aanklacht tegen oppervlakkigheid. Column van Rika Ponnet voor radio1.

→ Luister naar het interview

“Een ex kan je niet uit je leven schrappen”

19/05/2017 - Radio 1

Je relatie springt af. En dan is het gedaan. Of toch niet? Je ex is soms nog vader of moeder van je kinderen. En zelfs daarzonder heeft hij of zij mee bepaald wie je vandaag bent. Dus moet je ze toch een plaats geven in je leven. En dat irriteert dan weer je nieuwe partner. Hoe verzoen je dat? Annemie Peeters vraagt het aan relatietherapeute Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Maakt Tinder minder kieskeurig?

24/02/2017 - Radio 1

Dating-app gebruikers kiezen niet voor Mr. Right, maar Mr. Allright. Dat blijkt uit Australisch onderzoek. Rika Ponnet is psychologe en relatiedeskundige: "Beperk je mogelijkheden om een goede keuze te maken."

→ Luister naar het interview

Scheiden doet lijden

04/12/2016 - Radio 2

In ‘De week van Niels’ blikt Niels Vondeloo voor Radio 2 terug op de actualiteit van de afgelopen week. Hij heeft het over de lagere levensverwachting van gescheiden mannen. Hij belde Rika Ponnet voor een toelichting.

→ Luister naar het interview

Vriendschap

16/11/2016 - Radio 1

Volgens de arts en auteur Winfried Sedhoff vormt een intieme vriendschap tussen een man en een vrouw altijd een bedreiging voor de partnerrelatie. Annemie Peeters (De bende van Annemie) vroeg Rika Ponnet om een standpunt en een frisse kijk op het gegeven.

→ Luister naar het interview

"Langdurig vreemdgaan is levensbedreigend"

09/09/2016 - Radio 1

Overspel gebeurt vaker dan we willen toegeven. Maar als het ons zou overkomen, dan zouden we dat wel merken! Of niet? Annemie Peeters (de bende van Annemie) sprak er over met relatiebemiddelaar Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Seks met de Ex. Is het een feit?

24/05/2016 - Radio 1

Heb je ook nog contact met je ex-geliefde? Onderzoekers uit de VS menen te weten waarom. Uit het onderzoek met 350 deelnemers blijkt dat het contact vooral gehouden word om praktische redenen. Lieven Vandenhaute van Nieuwe Feiten (radio1) vroeg enige toelichting aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Soort zoekt soort

01/05/2016 - Radio 1

Soort zoekt soort, wordt over partnerkeuze gezegd. Maar vraag en aanbod hebben hun eigen wetten. In 30 procent van de relaties is de vrouw al hoger opgeleid dan haar man zo blijkt uit recent onderzoek. De vrt-radionieuwsredactie belde naar Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Waarom vallen we altijd op de foute mannen of vrouwen?

08/03/2016 - MNM

"Ik val altijd op de foute types" Iedereen heeft wel vrienden of vriendinnen die dit als levensmotto uitdragen. Misschien herken je het wel bij jezelf? Generation M (MNM) belde Rika Ponnet voor enige duiding.

→ Luister naar het interview

"Je moest eens weten wat er allemaal in de rusthuizen gebeurt"

02/03/2016 - Radio 1

Achter de wolken", de film over liefde op latere leeftijd met Jo Demeyere en Chris Lomme, trekt volle zalen. Vooral bij senioren kent de film veel succes. Seks op latere leeftijd is nog steeds een groot taboe, maar een absolute realiteit. Ruth Roets van De Ochtend (radio1) belde naar Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Geluk zit in een goede relatie

23/02/2016 - Joe FM

De prestigieuze Amerikaanse Harvard-universiteit onderzoekt welke elementen tot geluk leiden. Robert Waldinger, die onderzoeksleider is, zijn voornaamste conclusie: "Goede relaties houden ons gelukkiger en gezonder. Punt aan de lijn." Joe FM belde naar Rika Ponnet voor enige duiding.

→ Luister naar het interview

Grootste horde voor een koppel: kinderen

05/02/2016 - Radio 1

Relatiebemiddelaar Rika Ponnet is tégen relatietesten. "Het is een rare manier om naar relaties te kijken. En Temptation Island is al helemaal van de pot gerukt" zegt ze tegen Annemie Peeters (radio1).

→ Luister naar het interview

Rika Ponnet: een nieuwjaarsbrief mag niet zuur zijn

23/12/2015 - Radio 1

Radio 1 laat tien mensen aan het woord om hun nieuwjaarsbrief voor te lezen. Relatiebemiddelaar en zaakvoerster Rika Ponnet sluit 2015 af mijmerend over schaarste, tijd, stilte en ruimte. Mooie momenten zitten in de kleine dingen. Haar favoriete moment in 2015 was op een bank in een park.

→ Luister naar het interview

Oudere vrouw zkt. jongere man

15/11/2015 - Radio 1

Zou het een trend zijn, een oudere vrouw met een jongere man? En is dat dan de man die op zoek gaat naar een oudere vrouw, of omgekeerd? Annemie Peeters, van de gelijknamige Bende (radio1), vraagt het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Waarom nog kinderen krijgen?

09/11/2015 - Radio 1

In 1975 was amper 3 procent van de vrouwen ervan overtuigd dat ze geen kinderen wilden. Vandaag is dat ongeveer 10 procent. En dat merkt relatiedeskundige Rika Ponnet ook in haar praktijk. Het radioprogramma Hautekiet (radio1) wou er het fijne van weten.

→ Luister naar het interview

Hebben baby's een negatieve impact op de carrièrre van de moeder?

14/10/2015 - Radio 1

Trixie Whitley vertelde vorig weekend in een interview met Nieuwsblad Magazine dat ze vreesde dat haar baby een negatieve impact zou hebben op haar carrière en creativiteit, omdat het moederschap veel tijd en energie vraagt. Annemie Peeters (De bende van Annemie) van radio1 vraagt een reactie aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Vinden mannen grappige vrouwen niet aantrekkelijk?

07/09/2015 - Radio 1

'If you can make a woman laugh, you can make her do anything' zei Marilyn Monroe ooit. Een en ander wordt nu min of meer bevestigd door wetenschappelijk onderzoek. Omgekeerd lijkt het niét te werken, vrouwen doen beter geen moeite om grappig te zijn als ze een man willen veroveren. Lieven Vandenhaute van Nieuwe Feiten (radio1) belt naar Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Vlaamse versie van Married at First Sight

23/06/2015 - Radio 2

"De wetenschap maakt grote afstanden steeds kleiner en brengt mensen over de hele wereld steeds dichter bij elkaar. Kan ze ons dan niet bij de ideale partner brengen?" Met die teaser probeert VTM kandidaten te vinden voor een Vlaamse versie van Married at First Sight. Rika Ponnet is tegen het concept. Niels Vandeloo van radio2 (Spits met Niels) vroeg naar het waarom.

→ Luister naar het interview

Koningin Elisabethwedstrijd

30/05/2015 - Klara

'Wat competitie met mensen doet en vooral hoe het dagelijks in ons (relationeel) leven speelt?' Deze vraag kreeg Rika Ponnet van Klara naar aanleiding van de Koningin Elisabethwedstrijd.

→ Luister naar het interview

Welke rol speelt geld in onze relatie?

30/04/2015 - Story FM

De Tijd liet een marktonderzoek doen naar de manier waarop koppels omgaan met geld en hoe vaak ze hierover conflicten hebben. Carine Stevens van Libelle verzamelde getuigenissen van lezeressen over de rol die geld speelt in hun relationeel leven. En onlangs nog kwam aan het licht dat 15% van de mensen een geheime spaarpot heeft. Wim Weetjens en Tanja Dexters van Story FM wilden er het fijne van weten en belden naar Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Lat-relaties

18/03/2015 - Radio 2

Lat-relaties zijn aan een stevige opmars bezig. Dat is ook logisch, gezien heel wat mensen herpartneren op een moment dat hun leven al voor een groot stuk opgebouwd is. Rika Ponnet bekijkt samen met de Madammen (radio2) de voor- en nadelen.

→ Luister naar het interview

Het boek dat je leven kan veranderen

13/03/2015 - Radio 1

Een boek kan heel wat impact hebben op de lezer: het kan inzichten opleveren, invloed hebben op latere levenskeuzes of zelfs je persoonlijkheid (mee) vormen. Annemie Peeters (De bende van Annemie - Radio1) peilt bij Rika Ponnet welk boek op haar een onuitwisbare indruk naliet.

→ Luister naar het interview

Appeltje voor de breuk?

09/02/2015 - Radio 1

Onderzoek van het Britse onafhankelijke financiële adviesorgaan MAS suggereert dat negen procent van de Britten die gehuwd zijn of minstens een relatie van een jaar hebben, een geheime rekening bezitten die hen moet toelaten weer uit die relatie te stappen. Tiens. Zou dat een nieuw feit zijn, zo'n 'ontsnappingsfonds'? Lieven Vandenhaute vraagt het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Zestigplussers trouwen steeds meer

16/12/2014 - Story FM

Steeds meer zestigplussers vinden opnieuw hun weg naar het altaar. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal senioren dat in het huwelijksbootje stapt, de afgelopen tien jaar een forse stijging kende. In 2013 gaven 2.575 zestigplussers elkaar het jawoord, in 2003 waren er dat slechts 1.575. Wim Weetjens en Tanja Dexters zochten in De zotte morgen uit wat aan de basis van die stijging ligt. Ze belden naar Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Goede voornemens: Arne zoekt een lief

16/12/2014 - Radio 1

Brecht Devoldere trok dit weekend de straat op om iedereen te herinneren aan die dure belofte's van toen en wat bleek, velen wilden dit jaar op zoek naar een goed lief. Braakland besloot een handje toe te steken en zette Arne (21) een eind op weg. Met een smartphone in de handen, Tinder op de display, en de goede raad van Rika Ponnet stegen de slaagkansen exponentieel. Welke foto's kies je best? En wat doe je, eens je een 'match' hebt?

→ Luister naar het interview

The 10 year itch?

09/12/2014 - Radio 1

Lieven Vandenhaute (Nieuwe feiten / radio1) heeft een gesprek met Rika Ponnet. Onderwerp: Niet de '7 year itch', maar de '10 year itch' doet al eens relaties stranden.

→ Luister naar het interview

Wanneer je kind je partner moet vervangen

28/11/2014 - Radio 1

Na een echtscheiding vinden ouders en kinderen soms moeizaam een nieuw evenwicht. In een aantal gevallen wordt zoon- of dochterlief al te vaak ingeschakeld als 'deel van het koppel', om de afwezigheid van de partner te compenseren. Annemie Peeters vraagt enige duiding aan Rika Ponnet in 'De bende van Annemie (radio1)'.

→ Luister naar het interview

Liefde op het werk, slecht idee?

23/10/2014 - Story FM

We vinden steeds vaker de liefde op de werkvloer. Maar is de mix van een professionele en een liefdesrelatie wel goed? Wim Weetjens en Tanja Dexters van Story FM vragen het aan Rika Ponnet in hun radioprogramma 'De zotte morgen'.

→ Luister naar het interview

Hebben wij een radar voor ontrouw?

13/10/2014 - Radio 1

Je weet het zelf als laatste. Maar volslagen onbekenden merken het in luttele minuten als uw partner u bedriegt. Of vice versa. Een en ander zou blijken uit experimenteel onderzoek van de Brigham Young University’s School of Family Life in Utah. Lieven Vandenhaute (Nieuwe Feiten - radio1) vraagt Rika Ponnet of wij een radar voor ontrouw hebben?

→ Luister naar het interview

kinderen en verliefdheid

25/09/2014 - Radio 2

'Wat wil jij zeker doen voor je 12 bent?' Die vraag stelde Ketnet aan Vlaamse kinderen. Maar liefst 100.000 antwoorden kwamen er binnen. Die antwoorden bieden een rijke spiegel van wat er vandaag leeft onder kinderen. Wat we uit die dromen kunnen leren, daarover boog journaliste Veerle Beel zich. Samen met Peter Adriaenssens, Tinneke Beeckman en Jan Callebaut bekijkt ze de kinderdromen en werkte ze een boek uit dat eind september verschijnt bij Lannoo. In het boek bieden ook verschillende experten opvoedingshandvaten aan. Een van de dromen is verliefd worden, met een toelichting van mijn hand. De Madammen van Radio 2 vinden de opzet van dit boek zo boeiend dat ze er een aantal uitzendingen aan wijden. Ik had het met Anja en Catherine over kinderen en verliefdheid.

→ Luister naar het interview

'Het geheim van een goed huwelijk'

10/09/2014 - radio 1 Nederland

Sinds 10 september kan de Nederlandse kijker op NT5 het sociaal experiment, 'Het geheim van een goed huwelijk', volgen. Centraal staan vier pas gehuwde stellen, twee ervan kennen elkaar al langer via de 'gewone' weg, twee ervan zijn gematcht op basis van de wetenschap. Die laatste zien elkaar ook voor het eerst op de dag dat ze huwen. De Nederlandse Radio 1 vraagt zich af of het kan, mensen 'wetenschappelijk' matchen en kloppen daarvoor aan bij Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Het huwelijk van Brangelina: een trend?

30/08/2014 - Radio 1

Vorige week was er romantisch nieuws van het Brangelina-front. Het koppel huwde in alle rust op hun eigen domein. Bonus (Radio 1) vroeg zich af waarom rijpere koppels alsnog deze stap zetten. Ze belden naar Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

"Je valt niet voor de verkeerde, je kiest ervoor"

24/07/2014 - Radio 1

Mag je te laat komen op een eerste afspraakje? Wat is een geschikte openingszin? En wat vooral niet? Kobe Ilsen, presentator van #weetikveel, vraagt het aan Rika Ponnet. De afgelopen 20 jaar werkte ze samen met duizenden singles. Ze heeft dus heel wat tips te geef voor iedereen die zich op het liefdespad waagt. Helpt zij ook Kobe Ilsen aan een goed lief?

→ Luister naar het interview

50 jaar bovengrens voor vrouwen?

01/07/2014 - Radio 1

De laatste maanden krijgen we bijzonder veel aanmeldingen van rijpere dames, vele tientallen elke maand. Veel van deze dames moeten wij ontgoochelen omdat het aanbod aan de mannenzijde niet even rijk is. Mannen melden zich wel aan, maar ze zijn met minder en een aantal onder hen wil en kan met jongere vrouwen daten. Eergisteren belde Ann ons, 55 jaar, en ook haar moesten we teleur stellen. Ze waardeerde onze eerlijkheid, maar voelde zich ook ontgoocheld en deelde dit met de redactie van Hautekiet op Radio 1. Die besloten er in de uitzending van 27/06 dieper op in te gaan en vroegen me waarom rijpere vrouwen het zo moeilijk hebben op de datingmarkt.

→ Luister naar het interview

"Lange relaties zijn tegenwoordig illusies"

20/06/2014 - FunX (Ned)

Het beeld van bejaarden die al meer dan 50 jaar bij elkaar zijn lijkt steeds meer te veranderen. Wat is de oorzaak daarvoor? Hoe komt het dat relaties steeds korter lijken te duren? Hassan ging op onderzoek uit met de stelling: "In deze tijden van social media zijn lange relaties een illusie." Ook de mening van Rika Ponnet werd gevraagd.

→ Luister naar het interview

Verschil in opleidingsniveau vs. relatie

24/04/2014 - FunX (Ned)

Funx, de Nederlandse radiozender voor jongeren, neemt in zijn avondprogramma Critix telkens een stelling van de dag onder de loep. Op donderdag 24/04 luidde die 'Een groot verschil in opleidingsniveau is slecht voor je relatie'. Ruim 60% van de luisteraars ging hiermaar akkoord. Voor duiding én een nuancering kwamen ze bij mij terecht.

→ Luister naar het interview

De bende van Einstein

14/04/2014 - Radio 1

In de bende van Einstein laten we deze week elke dag iemand aan het woord over zijn thesis - of masterproef zoals dat nu heet. Vandaag: Rika Ponnet studeerde in 1989 af in de Germaanse Filologie met een thesis over Sherlock Holmes.

→ Luister naar het interview

De ins en outs van online daten in Vlaanderen

06/02/2014 - Radio 1

Het Amerikaanse wired.com deed uitgebreid onderzoek naar wat een datingprofiel populair maakt. Naar aanleiding hiervan wou Jan Hautekiet (radio1) graag meer weten over de ins en outs van online daten in Vlaanderen en dus nodigde hij Rika Ponnet uit in de studio. Ze had het over het gemiddelde profiel van de online dater, de kansen en valkuilen, het belang van eerlijkheid én van een kritische houding.

→ Luister naar het interview

Online daten: business is business

24/01/2014 - Radio 2

Uit onderzoek blijkt dat 10% van de Vlamingen op zoek is naar een online liefde én ook bereid is ervoor te betalen. Online dating is big business en als gebruiker moet je dan ook rekening houden met de spelregels van de markt. Inspecteur Decaluwé van radio 2 wil er het fijne van weten en 'ondervraagt' Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Mannen vinden het niet leuk als hun vrouw meer verdient

09/01/2014 - Radio 1

Als mannen meer huishoudelijke taken opnemen omdat hun vrouw uit werken gaat, vertonen ze daarover depressieve klachten. Ook als hun partner meer verdient, heeft dat een negatieve impact op hun mentaal welzijn. UGent zond vandaag deze onderzoeksgegevens van professor Bracke de wereld in. Want ook al zijn data meer dan 10 jaar oud, ze zijn volgens hen nog brandend actueel. Jan Hautekiet stak zijn licht op bij Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Hoe ervaren mannen een postnatale periode ?

06/12/2013 - Story FM

De geboorte van een kind is zelden een roze wolk waarop je belandt. Naast de positieve, intense gevoelens, steken ook heel wat andere emoties de kop op. Koppels zijn moe, hebben geen tijd meer voor de ander of zichzelf, lopen prikkelbaar, waardoor deze postnatale periode als erg belastend wordt ervaren. Gelukkig komt het bij de meesten niet tot een depressie, maar vrouwen én mannen gaan zeker niet door de meest evidente periode. Hoe mannen dit ervaren vraagt Sofie Sonck van StoryFM.

→ Luister naar het interview

Is apart slapen hip?

29/11/2013 - Radio 1

Samen slapen zou niet meer zo evident zijn. Een snurkende partner of eentje die veel later komt slapen, zorgen ervoor dat mensen liever apart slapen. Is apart slapen hip? Of verdragen we niets meer van onze slaappartners? En is apart slapen goed voor een relatie? Lieven Vandenhaute van 'Nieuwe feiten' (radio1) vraagt het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Weg met de sexhype!

04/11/2013 - Vara radio

Remco Veldhuis, presentator van het Vara-radioprogramma 'Remco ruimt op' belt naar Rika Ponnet. Onderwerp: de sexuele moraal in Vlaanderen. 'Rika Ponnet is een Vlaamse sexuologe en weet er het fijne van! Volgens haar is de hype van prestatiegerichte seks in Belgie voorbij. Men is daar de focus op klaarkomen en standjes beu en heeft de Belg meer behoefte om seks in een relationele context te bespreken in al zijn facetten.'

→ Luister naar het interview

Vallen we altijd voor hetzelfde type?

09/09/2013 - Radio 2

Sybille de Selys Longchamp lijkt wel erg op Paola, vinden ze bij Radio 2. Met deze vaststelling als uitgangspunt vraagt Sonny Vanderheyden van 'Naast de kwestie' aan Rika Ponnet of mensen effectief altijd op hetzelfde type vallen.

→ Luister naar het interview

Minnaars & minnaressen

04/09/2013 - MNM

Waarom kiest iemand ervoor om gedurende jaren als minnares door het leven te gaan? Is dat wel een goed idee? Wat zijn de nadelen of eventueel de voordelen van een relatie met een niet-vrije man? En wat zegt zo een keuze over jezelf? Veel vragen waarop Karolien in Generation M op MNM een antwoord zocht. De reacties waren overweldigend, het ene verhaal al straffer dan het andere. Voor duiding klopte ze aan bij Rika Ponnet. Over dingen die je nu eenmaal overkomen op het liefdespad, maar een keuze worden naarmate je er langer in blijft hangen. Over reboundrelaties en maar heel kort over bindingsangst, terwijl dat juist vaak de kern van de zaak is.

→ Luister naar het interview

Bestaat liefde op het eerste gezicht?

28/08/2013 - Radio 1

Ben je van het ene moment op het andere gevallen voor de man of vrouw van jeleven? Was het liefde op het eerste gezicht? Of geloof je eerder in een langzame vriendschap die groeit naar liefde en eindigt in doldwaze verliefdheid? Francesca Vanthielen (radio1) vraagt het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Vakantieruzies

07/07/2013 - Radio 2

Naar aanleiding van de breuk tussen Astrid Bryan en 'den John' midden in de vakantie belt Sonny Vanderheyden van het radio2 programma 'Naast de kwesie' naar Rika Ponnet. Hij wil weten of er meer relatiebreuken zijn in de vakantie en hoe we dat eventueel kunnen vermijden.

→ Luister naar het interview

Viagra-patent vervalt. Een goede zaak?

25/06/2013 - Radio 1

Viagra is 15 jaar oud wat betekent dat ook het patent van Pfizer op de pil verloopt. Nu al geven 12 producenten aan een goedkopere versie op de markt te brengen. Dit nieuws kreeg nogal wat weerklank in de media. Ook Hautekiet (radio1) vroeg zich af of we blij moeten zijn met deze evolutie en maakte op hetzelfde moment een stand van zaken op. Welke invloed heeft de pil gehad op ons seksleven? Heeft ze onze kijk op seksualiteit gewijzigd en zo ja in welke zin? Hij spreekt een ervaringsdeskundige, de uroloog Dr. Benny Verheyden voor het medische luik, Rika Ponnet voor het seksuologische/psychologische verhaal.

→ Luister naar het interview

Mannen willen daden. Vrouwen willen een luisterend oor. Klopt dat?

29/05/2013 - Radio 1

Uit de grappige video van Jason Headley http://vimeo.com/66753575 blijkt dat mannen daden willen en vrouwen een luisterend oor. Klopt het beeld? Jan Hautekiet (radio1) vraagt het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Vechtscheidingen

21/05/2013 - Radio 1

Vechtscheidingen die eindigen in een gezinsdrama. Eens in de zoveel tijd worden we er als maatschappij mee geconfronteerd en telkens opnieuw rijst de vraag: waarom? Hoe is het zo ver kunnen komen? Hadden we dit kunnen voorkomen? Naar aanleiding van de dood van de twee Nederlandse broertjes Ruben en Julian, is er naast verdriet ook kritiek op de begeleiding voor dit probleemgezin. Heel wat verschillende organisaties waren immers bezig met opvang en begeleiding van het gezin. Tevergeefs. En hoe zit het in België? Hoe pakken we vechtscheidingen beter aan? Hautekiet (radio1) vroeg het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

De Madammen: 'Liefdesverdriet'

25/03/2013 - Radio 2

Marie uit Leuven is sinds 3 maanden weer vrijgezel. "Maar ik kan me er niet over zetten. Mijn vriendinnen sporen me aan om meer buiten te komen en terug van het leven te genieten. Ik heb er gewoon geen zin in. Is dit liefdesverdriet?" De Madammen vragen het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

04/03/2013 - Joe FM

Koosnamen: ze worden in relaties ontzettend vaak gebruik. De variaties zijn oneindig: van het wat versleten ‘schatje' tot namen die alleen voor het koppel zelf een betekenis hebben. Hoe vaak gebruiken we koosnamen en wat is hun betekenis? Die vraag stelden we in onze februari-poll. Joe FM belde om de resultaten te kennen.

→ Luister naar het interview

"Mijn partner zegt dat ik altijd het laatste woord wil hebben, en ik vind van niet"

22/02/2013 - Radio 2

Dirk uit Balen mailt: "Ik zie mijn partner graag, maar de laatste jaren voeren we te vaak discussies over de kinderen, over het huishouden, … over alles eigenlijk! "Mijn vrouw klaagt dat ik telkens absoluut het laatste woord wil hebben, maar ik vind van niet. Ik heb gewoon gelijk! Ik heb een fantastische vrouw, die erg goed is met de kinderen, maar van deze discussies wil ik af." De Madammen bellen naar Rika Ponnet om haar mening te weten.

→ Luister naar het interview

Je partner vrijheid en zuurstof geven

14/02/2013 - Radio 2

'Met Valentijn beantwoordt relatiedeskundige Rika Ponnet van Duet relatiebemiddeling je vragen over duurzame relaties. Stuur haar jouw vragen over zuurstof en vrijheid in je relatie.' Dit was de aankondiging van De Madammen naar hun luisteraars toe. Er volgden massaal veel vragen.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

11/02/2013 - Joe FM

Wat is de impact van sociale media op jouw relationele leven? Almaar vaker spelen ze een essentiële rol bij het tot stand komen, in stand houden of verbreken van relaties. Speelt internet een positieve of negatieve rol in je relatie? Dit was de vraag voor onze januaripoll. Heidi Van Tielen van Joe FM belde naar goede gewoonte met Rika Ponnet om het resultaat te kennen.

→ Luister naar het interview

Hautekiet

22/01/2013 - Radio 1

Kan een relatie zonder seks? Wat verstaat men juist onder seks? Is minder dan 10x per jaar seksloos of niet? Hoeveel koppels hebben geen seks? Neemt het libido af met de leeftijd? Deze en vele andere vragen kreeg Rika Ponnet op haar bord bij Hautekiet. Ook Annick Ruyts van Canvas was te gast. Zij zoekt naar mensen die willen getuigen dat ze geen seks hebben in hun relatie.

→ Luister naar het interview

Generation M

22/01/2013 - MNM

Generation M met Karolien Debecker is een moddervet discussieprogramma op de radio. Generation M is dé radioshow voor de jonge Multimedia generatie met een Mening. Onderwerp deze keer was 'relatie zonder seks'. Sexuologe Rika Ponnet wordt om haar mening gevraagd.

→ Luister naar het interview

Start

15/01/2013 - FunX (Ned)

Fernando maakt je elke ochtend klaarwakker. Met Start & Fernando ben je in no-time op de hoogte van wat er speelt. Zo belde hij ook naar Rika Ponnet om in no-time te weten waar Blijf bij mij over gaat en wat het verschil is met andere relatieboeken.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

07/01/2013 - Joe FM

De maand december zorgt in veel relaties voor alvast één extra stressmoment, zo lijkt het wel. Wat koop ik mijn partner als kerstgeschenk? En zal hij of zij er gelukkig mee zijn? Of misschien ben jij wel het type dat hier helemaal niet om maalt... Wij vroegen jouw mening in onze decemberpoll. Joe FM belde naar maandelijkse gewoonte om de resultaten te kennen.

→ Luister naar het interview

Ontrouw... hoe kan je je partner opnieuw vertrouwen?

04/01/2013 - Radio 2

"Mijn man heeft mij bedrogen toen we al 10 jaar samen waren", mailt Klara. "Hij heeft haar leren kennen op de trein naar zijn werk. Mijn man zegt wel dat hij met haar gebroken heeft en volledig voor mij gaat. Maar ik vertrouw hem niet meer! Ik hou van hem en wil bij hem blijven, maar hoe kan ik hem opnieuw vertrouwen?" Anja Daems van De Madammen legt het probleem voor aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Blijf bij mij

30/12/2012 - Dit is de dag (EO)

Relaties liggen met de feestdagen soms zwaar onder druk. Of mensen voelen zich meer alleen dan anders, als ze geen partner hebben. De Belgische Rika Ponnet werkt al twintig jaar als relatietherapeute. In haar boek 'Blijf bij mij' legt ze uit hoe onze hechtingsstijl onze partnerkeuze en relatie bepaalt. Gastheer is Kefah Allush.

→ Luister naar het interview

Touché

28/12/2012 - Radio 1

“Het is een strijd om de macht. Onze liefdesstijl werd geprogrammeerd toen we nog in luiers liepen”. Stof tot nadenken. En tot praten. Friedl’ Lesage praat twee uur lang met Rika Ponnet. Over liefde, lust, maatschappij, en over het bewogen jaar 2012.

→ Luister naar het interview

Communicatie binnen relaties / De Madammen

06/12/2012 - Radio 2

Ik zie mijn man heel graag, maar vind het erg spijtig dat hij zo moeilijk over zijn gevoelens kan praten. Hoe kan ik ervoor zorgen dat het wel lukt. Ik zou het zo fijn vinden om eens met hem van gedachten te kunnen wisselen zoals ik dat met vriendinnen doe. De Madammen kregen deze vraag binnen van een luisteraar en vroegen mij om advies. Hoe communiceren we over gevoelens in een relatie en waarom doen we het zo? En als die communicatie wat mank loopt, hoe gaan we er het best mee om. Luister hier naar het gesprek met Ilse en Katrien van de Madammen.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

03/12/2012 - Joe FM

Knuffelen: de één doet het dagelijks en kan er maar niet genoeg van krijgen, de ander drukt er een speciaal gevoel mee uit, wil op die manier troost bieden of ziet het als een voorbode voor meer. Welke betekenis heeft knuffelen in jouw liefdesleven? Dit was de vraag van onze novemberpoll. Joe FM belde naar maandelijkse gewoonte om de resultaten te kennen.

→ Luister naar het interview

High Tea

25/11/2012 - Radio 2 Nederland

In High Tea (Radio 2, zondagavond) hebben de presentator Kasper Kooij en zijn vriendin Renée Lamboo het over een gebeurtenis in hun relationeel leven van de afgelopen week. In de uitzending van 25/11 gaat het over de relatierekening. Als Kasper iets doet voor Renée heeft zij de neiging om dat als een uitstaande rekening te zien en direct iets terug te doen. Hij vindt dat spijtig en onromantisch. Ze vragen aan Rika Ponnet waar dit vandaan komt en wat het zegt over hun relatie en stellen ondertussen ook Blijf bij mij voor aan de Nederlandse luisteraar.

→ Luister naar het interview

Heartbeats Joe FM

06/11/2012 - Joe FM

Hoe ervaar jij verliefdheid? Treft verliefdheid ons als een blikseminslag, totaal onverwacht en niet te controleren? Overkomt verliefdheid ons, of toch niet…? Wij vroegen in onze oktoberpoll hoe jij die eerste vlinders ervaart... Joe FM belde naar maandelijkse gewoonte om enige duiding bij de resultaten.

→ Luister naar het interview

How to... Make a clean break

25/10/2012 - MNM

In Oostende moet een man voor de rechter verschijnen wegens stalking van z'n ex-vrouw. Hij kwam nog geregeld langs bij haar om zogezegd klusjes uit te voeren. Want hij dacht dat hij nog welkom was... Niet dus. Maar hoe maak je nu duidelijk aan iemand dat je hem of haar eigenlijk niet meer wil zien na jullie relatie? Tom De Cock van MNM vroeg het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

De Madammen

11/10/2012 - Radio 2

Het gaat met Anja Daems o.a. over machtsstrijd, hechtingsstijlen, macht en intimiteit, partnerkeuze, de ware liefde,...Kortom het onderwerp van gesprek is mijn boek Blijf bij mij.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

01/10/2012 - Joe FM

Het belang van je eerste relatie ‘Oude liefde roest niet? Uit het oog uit het hart?' We vroegen ons in onze septemberpoll af hoe er over een eerste relatie wordt gedacht. Joe FM belde naar maandelijkse gewoonte naar Rika Ponnet om enige duiding bij de resultaten te krijgen.

→ Luister naar het interview

Blijven kussen en knuffelen in een relatie

14/09/2012 - Radio 2

De man van Sylvie uit Denderhoute kust en knuffelt niet graag, maar zijzelf is wel heel fysiek aangelegd. De Madammen gingen op zoek naar een oplossing en nodigden daarom relatie-expert Rika Ponnet uit van Duet relatiebureau.

→ Luister naar het interview

Heeft Gigi l'Amoroso hoofdpijn?

13/09/2012 - Radio 1

'Lijdt het libido van de latin lover onder de crisis?' was ook in de running als kop boven dit stukje. Wat wil het geval? In een onderzoek van pharmareus Pfizer gaf 34% van de Spaanse en 21% van de Italiaanse respondenten toe dat de crisis hun 'goesting' negatief beïnvloedt. Ter vergelijking: amper 8% van de Belgische en 9% van de Duitse 36- tot 65-jarige seksueel actieve mannen en vrouwen gaven aan dat de economische crisis hun seksleven negatief beïnvloedt.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

03/09/2012 - Joe FM

Op vakantie gaan wordt wel eens de ideale relatietest genoemd. Elk jaar wordt er na de vakantieperiode een echtscheidingspiek genoteerd. Heeft vakantie een positieve of negatieve impact op jouw relatie? Dit was de vraag van onze augustuspoll. Joe FM belde naar Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

06/08/2012 - Joe FM

De zomer, de liefde. De twee lijken op de een of andere manier gelinkt. Velen hebben dan ook ervaring met het fenomeen ‘vakantielief’, in binnen- of buitenland. Hoe kijken we naar zo een relatie? Dit was de vraag van onze juli-poll en Joe FM belde naar Rika om het resultaat te weten en hierbij enige duiding te krijgen.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

02/07/2012 - Joe FM

Onze juni-poll ging over relatiebreuken. We krijgen er allemaal in de loop van ons leven mee te maken en allemaal vinden we het een bijzonder pijnlijke ervaring. Veel van die eerste pijn bij een breuk heeft te maken met de manier waarop er een punt wordt gezet achter een relatie. Naar maandelijkse gewoonte belde Joe-FM naar Rika om resultaat en duiding te vragen.

→ Luister naar het interview

Nieuwe Feiten

15/06/2012 - Radio 1

Het Rebecca-syndroom, kent u die uitdrukking? Frankrijks première dame Valerie Trierweiler zou er last van hebben. Althans volgens Beatrice Delvaux in haar column 'Sweet Valérie, tweet Valérie' in De Standaard. Lieven Vandenhaute vraagt Rika Ponnet in Nieuwe Feiten om enige duiding.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

05/06/2012 - Joe FM

Resultaat mei-poll over geld vs relaties Dat er in de liefde niet geteld wordt, zeker geen geld, dat hopen we allemaal, maar de realiteit ziet er enigszins anders uit. Uit tal van onderzoeken, en ook uit onze poll, blijkt dat geld en de manier waarop we over geld denken en omgaan, een belangrijke bron van conflict is. Naar maandelijkse gewoonte belde Joe FM voor enige duiding naar Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Peeters en Pichal

23/05/2012 - Radio 1

Steeds meer 60-plussers vragen een scheiding aan en goeien hun leven radicaal over een andere boeg. Op tien jaar tijd is het aantal 60-plussers dat wil scheiden verdubbeld. Voor de ene is het pensioen dé gelegenheid om rustig uit te bollen. De andere ziet het eerder als het uitgelezen moment om alles om te gooien en het leven een nieuwe wending te geven. Annemie Peeters heeft hierover een gesprek met Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

07/05/2012 - Joe FM

In onze aprilpoll vroegen we ons af hoe men zich een ideale bedpartner voorstelt. Daaruit bleek dat de overgrote meerderheid, vrouwen nog iets meer dan mannen, het belangrijk vindt dat seks en passie samengaan. (60% van de vrouwen en 53% van de mannen). Een gesprek hierover op Joe FM met Heidi.

→ Luister naar het interview

De avondshow

26/04/2012 - MNM

Maar liefst 27 procent van de Vlaamse mannen is overspelig. Dat leert een enquête van ‘Cijfers liegen niet' op VTM. Van de vrouwen is maar 13 procent ontrouw. MNM vroeg enige duiding aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

De avondshow

18/04/2012 - MNM

Steeds meer dertigers en veertigers die een nieuwe relatie starten, kiezen samen voor een hiv- of soatest.

→ Luister naar het interview

Wat vinden mensen belangrijk in hun relatie ?

02/04/2012 - Joe FM

Els De Craecker van Joe FM sprak naar maandelijkse gewoonte met Rika Ponnet om te spreken over de resultaten van de Duet-poll. De vraag van maart was: Wat vinden mensen belangrijk in hun relatie en leggen mannen en vrouwen andere accenten?

→ Luister naar het interview

De Madammen

26/03/2012 - Radio 2

‘Ik ben verliefd, het voelt goed aan, hij ziet me ook graag, maar toch heb ik enorm angst om gekwetst te worden en om die reden rem ik ons contact af en probeer ik hem bewust minder te zien.’ Dit verhaal mailde een vrouwelijke luisteraar naar de Madammen. Ze vroegen zich direct het volgende af: ‘Waarom hebben mensen schrik om in een relatie gekwetst te worden? Wat kunnen we daaraan doen? Waar komt het vandaan?”. Anja Daems klopte met al deze vragen aan bij Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Hoe ervaar jij ruzie maken in een relatie?

05/03/2012 - Joe FM

Ruzie maken. Het ene koppel lijkt er maar niet genoeg van te krijgen, het andere gaat het zoveel mogelijk uit de weg of belandt er zelfs nooit in. Hoe ervaar jij ruzie maken in een relatie? Dit was de vraag van onze februari-poll. Els De Craeker van Joe FM belde met Rika Ponnet om de resultaten te bespreken.

→ Luister naar het interview

Datingsites

13/02/2012 - Studio Brussel

Op de vooravond van Valentijn vraagt Sam De Bruyn zich in ‘The sound of Sam’ af of datingsites een valabele manier zijn om op zoek te gaan naar een lief. De luisteraars worden een uur lang om reacties gevraagd, bij Rika Ponnet klopt hij aan voor een deskundige toelichting bij het fenomeen.

→ Luister naar het interview

Wat is voor jou een absoluut breekpunt in een relatie?

07/02/2012 - Joe FM

We wilden via onze januari-poll graag een beeld krijgen van de reden van relatiebreuken in het algemeen. Naar maandelijkse gewoonte belde Joe FM om het resultaat te kennen. Deze keer belde Els De Craeker naar Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Jonge vrouwen kopen gretig appartementen

02/02/2012 - MNM

Steeds meer twintigers wonen op hun eentje. Ze stellen het samenwonen uit. Dat voelen de vastgoedmakelaars: vooral jonge hoogopgeleide vrouwen schuiven aan om kleine panden te kopen. Rika Ponnet mocht het uitleggen op MNM bij Dave Peeters' De Avondshow.

→ Luister naar het interview

Downdaten

01/02/2012 - Radio 1

Interview van Annemie Peeters (Peeters & Pichal) met Rika Ponnet over 'downdaten'. Omdat de groep van jonge, hoogopgeleide vrouwen steeds groter wordt hebben die meer en meer moeite om een man te vinden met hetzelfde opleidingsniveau. Daarom kiezen ze er steeds vaker voor om te downdaten. Dit betekent dat ze op stap gaan met een man die een lager opleidingsniveau heeft, of iemand met een beperkter inkomen.

→ Luister naar het interview

In crisistijd gaan we minder vreemd

23/01/2012 - Radio 1

In crisistijd gaan we minder vreemd, zo blijkt uit Nederlands onderzoek dat gebeurde in opdracht van het blad Nieuwe Revu. Ook zouden hoger opgeleiden vaker vreemd gaan. Xavier Taveirne van het programma Vandaag op Radio 1 vroeg aan Rika Ponnet of er ook in Vlaanderen sprake is van een dergelijke tendens.

→ Luister naar het interview

Aseksualiteit

18/01/2012 - Radio 1

Op BBC loopt opnieuw de boeiende serie How Sex Works. In de laatste aflevering werd het verhaal gebracht van een jonge vrouw die zich ‘out’ als aseksueel: ze heeft een relatie, ze houdt van knuffelen en affectie, maar voelt totaal geen seksuele aantrekking en heeft dan ook totaal geen zin in seks. Ze vindt dit bovendien niet problematisch en behoort tot de ongeveer 1% van de mensen die op dezelfde manier tegen seksualiteit aankijken. Lieven Vandenhaute vraagt zich in ‘Nieuwe feiten’ af wat aseksualiteit is en gaat hiervoor te rade bij Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Seksverslaving

14/01/2012 - Radio 1

Het verhaal van een seksverslaving, zo wordt in de meeste recensies de film ‘Shame’ omschreven. De nieuwste van Steve Mc Queen met de schitterende Fassbender in de hoofdrol vertelt echter vooral het verhaal van wat opgroeien in een destructieve en emotioneel niet-veilige omgeving met je doet als mens. In De Ochtend op Radio 1 vroegen ze zich af of deze film vanuit seksuologisch standpunt waarachtig is. Klopt het beeld dat hier opgehangen wordt van een seksverslaving? Rika Ponnet mocht de film gaan bekijken en nadien verslag uitbrengen.

→ Luister naar het interview

Hoe ga jij in 2012 op zoek naar een lief?

02/01/2012 - Joe FM

Interview van Truus Druyts met Rika over onze poll van december: Hoe ga jij in 2012 op zoek naar een lief?

→ Luister naar het interview

Singles vs. eindejaar

15/12/2011 - Radio 2

Naar aanleiding van het artikel in het Nieuwsblad (dd 14/12/11) over hoe singles het eindejaar ervaren, pikt zowel Radio 2 Oost-Vlaanderen als Radio 2 Limburg op het onderwerp in. Respectievelijk Peter Hermans en Eva Droogmans kloppen aan bij Rika Ponnet en vragen om een toelichting. Peter Hermans reikt daarbij vooral een aantal vooroordelen aan die nog altijd leven en probeert die weerlegd te zien. Eva Droogmans zoekt en vindt de nuance.

→ Luister naar het interview

Hebben romantische films een invloed op jouw relatie?

06/12/2011 - Joe FM

Interview van Tess Goossen met Rika over onze poll van november: Hebben romantische films een invloed op jouw liefdesleven?

→ Luister naar het interview

Seks op een eerste date?

07/11/2011 - Joe FM

Het gebeurt waarschijnlijk vaker dan toegegeven wordt: een man en een vrouw spreken voor het eerst met elkaar af en belanden diezelfde avond met elkaar in bed. Het resultaat van onze pollvraag van oktober wordt door Els De Craecker van Joe FM samen met Rika Ponnet besproken.

→ Luister naar het interview

De Avondshow

20/10/2011 - MNM

Hoe snel reageer je na een eerste date? Vroeger was de gouden regel: wacht een dag of 3 en neem dan contact op. Bel je vroeger, dan kom je te behoeftig over, later dan denkt de ander dat je geen interesse hebt. Door de evolutie in communicatiemiddelen van de afgelopen 10 jaar zou die tijd gehalveerd zijn naar 36 uur. Dat zegt tenminste het liefdesrapport LoveGeist, een Brits jaarverslag van de liefde uitgevoerd door Match.com. Dave Peeters van MNM vroeg zich af wat hier van aan is en belde Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

04/10/2011 - Joe FM

Interview van Tess Goossens met Rika Ponnet over de uitslag van de Duet-poll van september. Wij vroegen ons af hoe open de mensen zijn op de eerste date i.v.m. hun relationeel verleden.

→ Luister naar het interview

Jaloezie binnen een relatie: wat kan je er aan doen?

29/09/2011 - Radio 2

Als jaloezie geen obsessie wordt en het binnen de perken blijft lijkt het wel ok. Maar waar komt het gevoel van jaloezie vandaan en wat kan je eraan doen? De Madammen vroegen het aan Dirk Draulans en Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Peeters en Pichal

31/08/2011 - Radio 1

Na de zomervakantie is er een grotere toename van scheidingen en relatiebreuken. Samen in de caravan of in een te kleine hotelkamer was maar voor even echt gezellig. Nadien komen de verwijten, de frustraties en de spanningen. Advocatenkantoren gespecialiseerd in echtscheidingen hebben het dan ook drukker in september, na de grote familievakanties. Rika Ponnet geeft duiding in de studio bij Annemie Peeters.

→ Luister naar het interview

Vakantiestress

11/08/2011 - Radio 1

Wie vakantie zegt, denkt ontspanning, relaxen, genieten…Tocht blijkt het in de praktijk niet altijd zo eenduidig te zijn. Nogal wat koppels en gezinnen ervaren dat vakantie niet altijd vrij is van spanningen en ruzies. Soms is er zelfs sprake van hoogoplopende conflicten en definitieve breuken. Katrien Kubben van Radio 1 maakte hierover een reportage en zocht om duiding en een toelichting bij de psychotherapeut Theo Geuens en bij seksuologe en relatiedeskundige Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

08/08/2011 - Joe FM

Relatief veel singles blijven thuis in de vakantie. Dit blijkt uit onze poll van juli. Tess Goossens van JoeFM vroeg aan Rika Ponnet om enige uitleg.

→ Luister naar het interview

Tongzoenen na je 45ste

05/08/2011 - Studio Brussel

Uit Brits onderzoek blijkt dat koppels na hun 45ste nog amper zoenen. Dat vonden ze bij Stubru de moeite om even nader te bekijken. Sofie Lemaire vroeg in ‘Sta op met Sofie’ bij Rika Ponnet om een toelichting

→ Luister naar het interview

Q-Music: nieuws

22/07/2011 - Q-Music

Het Belang Van Limburg meldt op 22/07 dat volgens recent vrijgegeven statistieken het aantal echtscheidingen bij zestigplussers in 10 jaar tijd bijna verdubbeld is. Zo gingen in 1999 2103 stellen van 60+ uit elkaar en zijn het er in 2009 3759. De nieuwsdienst van Q-Music belde Rika Ponnet voor een toelichting bij deze stijging.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

04/07/2011 - Joe FM

Wanneer mannen en vrouwen het hebben over hun ideale partner, komt de lengte zo goed als altijd aan bod. Hoe belangrijk is de lengte nu van een mogelijke lief? Dit wad de pollvraag van Duet in juni. Joe FM informeert bij monde van Tess Goossens naar de uitslag.

→ Luister naar het interview

de Vrienden van de Radio

23/06/2011 - Studio Brussel

‘Mijn vriend studeert via Erasmus al vier maanden in het buitenland. Hij komt binnenkort terug en eigenlijk heb ik hem niet echt gemist. Betekent dit dat onze relatie niet goed zit?' Deze vraag stond centraal in ‘De vrienden van de Radio’ op StuBru. Sam en Sofie gingen te rade bij Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Psychologen vinden hoffelijkheid discriminerend

16/06/2011 - Radio 2

'Mannen denken dat ze hoffelijk zijn, als ze de deur openhouden voor een vrouw of aanbieden haar veel te zware winkeltas te dragen', vertellen Becker en Swim. 'In feite is dat seksisme. En het wordt alleen maar versterkt door de vrouwen zelf, omdat die niet reageren op die subtiele vormen.'

→ Luister naar het interview

Heartbeats

08/06/2011 - Joe FM

Uit onze poll van mei blijkt dat latrelaties populairder dan ooit zijn. Tess Goossens van Joe Fm vraagt aan Rika Ponnet om enige duiding.

→ Luister naar het interview

'Vrienden van de Radio’

02/06/2011 - Studio Brussel

Rika Ponnet wordt door 'Vrienden van de Radio' (StuBru) gevraagd om een 'relationeel probleem' op te lossen.

→ Luister naar het interview

Lachende mannen seksueel onaantrekkelijk

25/05/2011 - Joe FM

U bent het type man dat door het leven dartelt, speels en goedlachs, met een brede glimlach op het gezicht. Jammer voor u, want vrouwen zullen u nauwelijks als een seksueel aantrekkelijk wezen beschouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of British Columbia, Canada. Tess Goossens van Joe FM belt naar Rika Ponnet voor enige duiding.

→ Luister naar het interview

Peeters & Pichal

20/05/2011 - Radio 1

De kans dat we als getrouwde partners samenblijven ‘tot de dood ons scheidt’, is bijzonder klein geworden blijkt uit een prognose van het NIS. Rika Ponnet geeft in de studio een woordje uitleg.

→ Luister naar het interview

Vierde lief is de ware

26/04/2011 - MNM

Volgens VUB-professor Jean Paul Van Bendegem is kansberekening dé manier om de ideale partner te vinden. Je vierde lief zou dan de ware zijn. MNM vroeg een reactie van Rika.

→ Luister naar het interview

Zit verleiden in de genen, of kan je het leren?

11/04/2011 - Radio 2

Zit verleiden in de genen, of kan je het leren? Zijn er een aantal basisprincipes die de kans op succes vergroten? De Madammen vroegen het aan Dirk Draulans en Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

De wereld van Sofie

28/03/2011 - Studio Brussel

Bekijk een relatie als een bedrijfje, de liefde als iets wat je benadert volgens economische wetmatigheden. Het is de niet zo nieuwe boodschap van Paula Szuchman en Jenny Anderson in hun boek 'Spousonomics'. Sofie Lemaire van Studio Brussel peilde naar Rika Ponnet haar visie.

→ Luister naar het interview

Vrouwen vs. pornosites

16/03/2011 - Joe FM

Onderzoek toont aan dat zowel mannen als vrouwen hun surfgedrag liever geheim houden. Maar liefst 34% van de vrouwen zou ook regelmatig naar pornosites gaan. Tess Goossens vraagt Rika om een toelichting.

→ Luister naar het interview

Facebook kan je relatie schaden

16/02/2011 - Joe FM

Tess Goossens vraagt aan Rika Ponnet in hoeverre sociale netwerken als Facebook een invloed kunnen hebben op je relatie.

→ Luister naar het interview

Ken en Barbie opnieuw samen

15/02/2011 - Radio Nostalgie

Op 14/02 liet Matel heel strategisch via Facebook weten dat de wereldberoemde poppen Ken en Barbie opnieuw een stel zijn. Ze braken met elkaar in 2004 en zijn nu weer samen. Dimitri Stuer van Radio Nostalgie vraagt aan Rika Ponnet of zo een scenario’s zich ook in het echte leven afspelen. Zijn er koppels die na een breuk van jaren opnieuw samen komen?

→ Luister naar het interview

Ochtend met Ann Reymen

11/02/2011 - MNM

Het opnieuw afleggen van je huwelijksbeloften, het is in Amerika een heuse trend. Ann Reymen peilt bij Rika Ponnet of Vlaanderen volgt en waarom mensen hieraan behoefte hebben.

→ Luister naar het interview

Beter rancuneus dan vergeven?

10/02/2011 - Joe FM

Het is beter voor jullie relatie rancuneus te zijn wanneer je partner zich slecht gedraagt dan hem te vergeven, dat blijkt uit recent onderzoek. Tess Goossens van Joe-FM vraagt de visie van Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Sporten kan de relatie schaden

03/02/2011 - Joe FM

Steeds meer koppels gaan uit elkaar door het sportregime van één van de partners, dat meldt een Amerikaanse huwelijkstherapeute. Tess Goossens van Joe-FM vraagt aan Rika Ponnet om een verklaring.

→ Luister naar het interview

Het nieuws van Q-music

26/01/2011 - Q-Music

Kort interview met Rika Ponnet naar aanleiding van de eerste conclusies van het onderzoeksproject Scheiding in Vlaanderen (SIV).

→ Luister naar het interview

Peeters en Pichal

26/01/2011 - Radio 1

Interview met Rika Ponnet naar aanleiding van de eerste conclusies van het onderzoeksproject Scheiding in Vlaanderen (SIV).

→ Luister naar het interview

De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow

26/01/2011 - MNM

'We lazen vandaag een opmerkelijk onderzoek in de krant, want wat blijkt: gescheiden ouders zouden gelukkiger zijn. Eens horen bij relatietherapeute Rika Ponnet of dat klopt.'

→ Luister naar het interview

De wereld van Sofie

24/01/2011 - Studio Brussel

Uit onderzoek blijkt dat relaties en huwelijken sterk onder druk komen te staan tijdens het bouwen of verbouwen van een woonst. Sofie Lemaire van Studio Brussel vraagt om uitleg aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Sound of Sam

18/01/2011 - Studio Brussel

Hoe beïnvloeden sociale media zoals Facebook onze manier van contacten leggen en onderhouden? Sam De Bruyn vraagt het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Heartbeats - Te Moe?

17/01/2011 - Joe FM

Eén op twee heeft avances van de partner afgewezen de voorbije maand. Eén op vijf deed dat afgelopen week. Twee op drie doet het enkel nog in het weekend, als ze de dag erop kunnen uitslapen. Wie seks wil, kijkt maar beter op de klok. Tess Goossens interviewt Rika Ponnet over 'seksuele moeheid'.

→ Luister naar het interview

Geld vs. relatie

06/01/2011 - Joe FM

Uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste bron van conflicten in relaties geld is. Tess Goossens vraagt in het programma Heartbeats (Joe FM) aan Rika Ponnet om een toelichting.

→ Luister naar het interview

Happy single?

16/12/2010 - Radio 1

Het cliché van de happy single klopt niet. Slechts één op de vijf Vlaamse singles is gelukkig en driekwart is op zoek naar een vaste relatie. Dat blijkt uit een grootschalige enquête in samenwerking met de universiteit van Leuven.

→ Luister naar het interview

Heartbeats

26/11/2010 - Joe FM

Tess Goossens interviewt Rika Ponnet over 'lichaamstaal' naar aanleiding van een onderzoek van Vacature.com.

→ Luister naar het interview

Peeters & Pichal

25/11/2010 - Radio 1

Het radio 1 - programma Peeters & Pichal vroeg aan Rika Ponnet -naar aanleiding van de nieuwe VRT-reeks 'Dubbelleven' - of dat kan, een goede relatie hebben met twee partners.

→ Luister naar het interview

De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow

18/11/2010 - MNM

Peter Van De Veire vraagt aan Rika Ponnet of 'dubbellevens' echt bestaan.

→ Luister naar het interview

Kinderen vs. romantiek in de relatie

15/11/2010 - Joe FM

In het programma Heartbeats vraagt Tess Goossens aan Rika Ponnet wat de impact is van een kind op een relatie.

→ Luister naar het interview

Meer echtscheidingen bij 60+

06/11/2010 - Radio 1

Volgens de FOD Economie zijn er opvallend meer scheidingen bij 60 plussers. Radio 1 vraagt uitleg bij Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Verdubbeling scheidingen 60+

06/11/2010 - Joe FM

Het aantal scheidingen van 60-plussers is de afgelopen 10 jaar bijna verdubbeld. Joe - Fm nieuws vraagt Rika Ponnet over het waarom.

→ Luister naar het interview

Scheiden op latere leeftijd

19/10/2010 - Radio 2

Almaar meer koppels gaan op latere leeftijd uit elkaar. Dimitri Stuer van radio Nostalgie vraagt aan Rika hoe dit komt. Beluister hier het interview.

→ Luister naar het interview

Ann Reymen / MNM

04/10/2010 - MNM

We leven duidelijk in een materialistische samenleving en de verlovingsring is echt een statussymbool geworden. De waarde van de ring weerspiegelt voor veel vrouwen de waarde die haar man aan haar hecht", zei relatietherapeut Rika Ponnet. Maar als je toekomstige man jouw smaakt niet kent of jullie smaken totaal verschillen, schort er waarschijnlijk iets aan jullie relatie.

→ Luister naar het interview

De wereld van Sofie

28/09/2010 - Studio Brussel

Uit het grote Humo onderzoek naar de relationele en seksuele attitudes van de jeugd anno 2010 blijkt dat 1 op 5 meisjes wel eens tegen hun zin seks hebben. Sofie Lemaire vraagt aan seksuologe Rika Ponnet om uitleg.

→ Luister naar het interview

MNM / Ann Reymen

22/09/2010 - MNM

Samenslapen of apart slapen? Ann Reymen vroeg het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

De avondshow

16/09/2010 - MNM

De liefde van je leven kost je 2 vriendschappen...Rika Ponnet wordt door Dave Peters hierover geïnterviewd.

→ Luister naar het interview

De nieuwe man bestaat niet

07/09/2010 - Joe FM

Volgens een Duits onderzoek bestaat de nieuwe man niet. Tess Goossens vraagt het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Tips voor een tweede huwelijk

18/08/2010 - Joe FM

Hoe maak je van je tweede huwelijk een stabiele nieuwe start? Tess Goossens vraagt het aan Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Romantiek is back

17/08/2010 - Joe FM

Tess Goosens interviewt Rika Ponnet over de resultaten van een studie door Cosmopolitan waaruit blijkt dat romantiek weer hoogtij viert.

→ Luister naar het interview

20% scheidingen na één jaar

04/08/2010 - Joe FM → Luister naar het interview

Liefdesverdriet zelfde als drugverslaving?

27/07/2010 - Joe FM → Luister naar het interview

De Madammen

21/06/2010 - Radio 2 → Luister naar het interview

Dikke vrouwen worden gedumpt.

05/06/2010 - MNM → Luister naar het interview

Groen blaadje, ouwe bok.

01/05/2010 - Radio 2

Rika was op 18/5 te gast bij De Madammen. Thema van gesprek: het leefdtijdsverschil bij koppels.

→ Luister naar het interview

De Madammen

01/04/2010 - Radio 2

Rika Ponnet was te gast in het radio 2 programma 'De Madammen'. Onderwerp van gesprek: Haal de sleur uit je relatie'.

→ Luister naar het interview

Meneer Goed Genoeg

25/01/2010 - Q-Music

Vrouw, single en boven de dertig? Berg je dromen om de grote liefde te vinden dan maar op en stel je tevreden met 'meneer Goed Genoeg'. De Britse schrijfster Lori Gottlieb windt er geen doekjes om in haar nieuw boek. Vrouwen die weigeren in te binden op de romantische liefde, tekenen voor een eenzame toekomst, zegt ze. We vroegen aan Rika Ponnet, relatietherapeute, of het klopt.

→ Luister naar het interview

De Madammen

01/12/2009 - Radio 2

Interview van Anja Daems met Rika Ponnet over relaties in de ruime zin van het woord.

→ Luister naar het interview

StuBru: de wereld van Sofie

01/11/2009 - Studio Brussel

Retroseksualiteit is hip. Interview in De wereld van Sofie met Rika Ponnet.

→ Luister naar het interview

Flirten op de werkvloer

01/10/2009 - Studio Brussel

Interview met Rika Ponnet op StuBru naar aanleiding van een grootschalig onderzoek van Job@.

→ Luister naar het interview

Interview met Rika Ponnet

01/07/2009 - Q-Music

Onderwerp: de duurzaamheid in relaties en meer specifiek het feit dat jonge dertigers vaker scheiden.

→ Luister naar het interview

De wereld van Sofie

01/04/2009 - Studio Brussel

Na de paardenfluisteraar, de honden- en de babyfluisteraar hebben we een nieuwe soort: de mannenfluisteraar.

→ Luister naar het interview

Peeters en Pichal

01/02/2009 - Radio 1

Naar aanleiding van Valentijn neemt de ploeg van Peeters en Pichal een enquête af. Viert de gemiddelde Vlaming Valentijn? Vindt men het belangrijk een geschenk te krijgen? Hoe ziet de middenstand Valentijn? Uit de bevraging blijkt dat de meeste Vlamingen

→ Luister naar het interview

De Middagpost / Relaties op de werkvloer

01/02/2009 - Radio 2

Naar aanleiding van een incident in voetbalclub Zottegem (de vrouwelijke voorzitster zou er een relatie hebben met een van de spelers tot ongenoegen van de spionkop die stellen dat het de sfeer verziekt binnen de club) vraagt men Rika Ponnet haar mening.

→ Luister naar het interview

Avondpost

01/01/2009 - Radio 2

Rond de eindejaarsperiode beslissen heel veel koppels om een echtscheiding aan te vragen. Ook het aantal aanmeldingen voor echtpaartherapie neemt toe. Hierover worden Rika Ponnet een aantal vragen gesteld.

→ Luister naar het interview

Het mooiste meisje van de klas

01/01/2009 - Studio Brussel

In het VTM-programma ‘Het mooiste meisje van de klas’ groeit een jeugdliefde opnieuw uit tot een relatie. Hierover ontstaat wat heisa in de media en naar aanleiding van deze berichtgeving vraagt Sofie Lemaire zich af wat de impact van een eerste liefde is

→ Luister naar het interview

Waarom vallen vrouwen op de smeerlappen onder ons???

01/06/2008 - Studio Brussel → Luister naar het interview

Interview m.b.t. artikel 'Foute man'

01/06/2008 - Radio Donna → Luister naar het interview

Populatiteit van de narcistische man

01/06/2008 - Radio 4FM → Luister naar het interview

Belgen koplopers inzake echtscheidingen?

01/04/2008 - Q-Music → Luister naar het interview

De rol van de eerste relatie.

01/04/2008 - Radio 2 → Luister naar het interview

De impact van een eerste relatie

01/04/2008 - Studio Brussel → Luister naar het interview

Tom Boonen vs Lore

01/04/2008 - Radio 4FM → Luister naar het interview

Aantal echtscheidingen bij swingers

01/04/2008 - Radio 4FM → Luister naar het interview

Mijn leven als koppelaarster

01/09/2006 - Q-Music → Luister naar het interview

Mijn leven als koppelaarster

01/09/2006 - Radio 1 → Luister naar het interview

Wij zetten uw relatie stop

01/09/2006 - Radio Donna → Luister naar het interview

De meest kritieke fase in het huwelijk

01/08/2006 - Radio 1 → Luister naar het interview

Internetdating

01/08/2006 - Radio 1 → Luister naar het interview

Samen voetbal kijken goed voor seksleven?

01/06/2006 - Q-Music → Luister naar het interview

Leuven heeft meer mannelijke singles

01/06/2006 - Radio 2 → Luister naar het interview

Relatieverwachtingen bij vrouwen

01/04/2006 - Radio 2 → Luister naar het interview

Relatie- en partnerverwachtingen bij vrouwen

01/04/2006 - Radio Donna → Luister naar het interview

Wij zetten uw relatie op stop

01/01/2006 - Radio Donna → Luister naar het interview

Voor de radiodocumentaire ‘Alaska’ op Radio 1 probeerden twee jonge singles een aantal formules uit. Hun verslag kon je horen op 11-12-2005.

01/12/2005 - Radio 1 → Luister naar het interview

In de maand december heeft men bij Tijdgenoten vier weken na elkaar aandacht voor datingkanalen anno 2003.

01/12/2003 - Radio 1 → Luister naar het interview

Op 26-11-02 werd het onderzoek van Test-Aankoop naar relatiebemiddelingskantoren op de radiozender Q-Music voorgesteld.

01/11/2002 - Q-Music → Luister naar het interview

Naar aanleiding van het voorstel tot decreet van Guy Swennen besteedde Radio 1 aandacht aan relatiebemiddeling en de nood aan regelgeving.

01/04/2002 - Radio 1 → Luister naar het interview

aar aanleiding van het voorstel tot decreet van Guy Swennen besteedde Radio 1 aandacht aan relatiebemiddeling en de nood aan regelgeving.

01/04/2002 - Radio Contact → Luister naar het interview

Naar aanleiding van de hoorzitting op 18 april in het Vlaams Parlement in het kader van het opheffingsdecreet van Mevr.

01/04/2002 - Radio 4FM → Luister naar het interview

In 'Recht voor de raap'op Radio 2 had Kristel van Dyck op maandagmorgen 27/08/01 een interview met Rika Ponnet naar aanleiding van de release van de film 'Bridget Jones'. Radio 2 vroeg zich immers af: de hogeropgeleide, alleenstaande, succesvolle vro

01/08/2001 - Radio 2 → Luister naar het interview

Duet werd door radio 2 bedacht met de titel 'Onderneming van de week'.

01/02/2001 - Radio 2 → Luister naar het interview

Rika Ponnet werd in het programma 'Groot Gelijk' geïnterviewd door Machteld Libert over de wetgeving inzake relatiebemiddeling.

01/12/2000 - Radio 1 → Luister naar het interview

Rika werd de vraag gesteld of Caren Meynen en Peter Verhulst, die samen het ochtendblok 'Doe de Donna' tussen 6 en 9 uur presenteren, eigenlijk wel bij elkaar passen.

01/11/2000 - Radio Donna → Luister naar het interview

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu