Menu
example

Televisie

Wakker op Zondag

19/11/2018 - ATV

In Wakker op Zondag (ATV) ontvangt Bieke Ilegems staatssecretaris Philippe De Backer, Marc Beerlandt en Marleen Corremans. Rika Ponnet stelt haar nieuw boek 'Alleen met jou' voor.

→ Bekijk het fragment

de Zevende Dag

18/11/2018 - Eén

Vinden vrouwen boven de 50 nog een lief? Die vraag stelde Lisbeth Imbo (de Zevende Dag) aan Rika Ponnet. Aanleiding is een brief die een vrouw van een relatiebureau kreeg waarin stond dat het bureau tijdelijk geen nieuwe inschrijvingen in die leeftijdscategorie toelaat.

→ Bekijk het fragment

Waarom hebben rijpere vrouwen het schijnbaar moeilijker op de relatiemarkt?

06/11/2018 - Eén

Waarom hebben rijpere vrouwen het schijnbaar moeilijker op de relatiemarkt? Lieven Van Gils wou enige toelichting van Rika Ponnet. Els De Schepper was de bekende ervaringsdeskundige.

→ Bekijk het fragment

De Afspraak

09/10/2018 - Canvas

Naar aanleiding van haar nieuw boek 'Alleen met jou. De terugkeer van de romantische liefde.' was Rika Ponnet te gast bij Bart Schols in de Afspraak.

→ Bekijk het fragment

Een lustpil voor vrouwen: een goed idee?

01/02/2018 - Eén

Rika Ponnet zat aan tafel bij Van Gils om het samen met wetenschapper Julie Bakker te hebben over een mogelijke nieuwe lustpil voor vrouwen. Enkel een lust of mogelijks ook een last?

→ Bekijk het fragment

Steeds meer koppels hebben LAT-relatie

09/10/2017 - VTM

Het aantal koppels dat kiest voor een LAT-relatie blijft toenemen. De grootste groep bestaat uit gescheiden mensen die wel een vaste relatie willen, maar die apart blijven wonen voor de kinderen. Het grote nadeel is het gebrek aan een wettelijk kader voor LAT-relaties. Nancy Nuttin van VTM-nieuws interviewde Rika Ponnet.

→ Bekijk het fragment

De Zoektocht van een Ouder Meisje naar Eeuwige Schoonheid & groot Geluk

05/10/2017 - ATV

Bieke Ilegems heeft haar eerste boek voorgesteld. Het kreeg de titel: De Zoektocht van een Ouder Meisje naar Eeuwige Schoonheid & groot Geluk. In het boek gaat Bieke Ilegems op zoek naar de betekenis van mooi zijn - zowel vanbuiten als vanbinnen.

→ Bekijk het fragment

Jaloezie binnen de relatie

18/11/2016 - Eén

Zij-kant, de socialistische vrouwenbeweging, voert al jaren campagnes rond partnergeweld. In hun laatste campagne, #jaloersepoes, streven ze bewustwording na rond jaloezie als motor van partnergeweld en stalking. Lieven Van Gils (Van Gils & Gasten) vroeg me om toe te lichten hoe we naar die beschermende maar ook destructieve emotie kunnen kijken.

→ Bekijk het fragment

Vlamingen blijven trouw aan trouwen

08/06/2016 - Eén

De Vlamingen blijven trouw aan trouwen, want een vaste thuishaven is één van de weinige zekerheden. Dat blijkt uit een bevraging van VRT Nieuws. Rika Ponnet legt uit aan Lieven Van Gils (Van Gils & Gasten).

→ Bekijk het fragment

relatiebemiddelaar Rika Ponnet geeft dé 10 tips voor een happy relatie

07/03/2016 - Flair video

Het kan niet altijd over rozen gaan; relaties kunnen best rommelig zijn. Ervaren jullie twijfels, schuldgevoelens of problemen? Geen nood: Rika Ponnet, oprichtster van Duet Relatiebemiddeling, weet waarover ze praat en helpt antwoorden te vinden op alle moeilijke vragen en situaties.

→ Bekijk het fragment

Van Gils & Gasten

13/02/2016 - Eén

Van Gils en gasten stond volledig in het teken van Valentijn. Herman Verbruggen en zijn vrouw Petra getuigden over hun liefde, Bieke Ilegems kondigde het nieuwe seizoen van Vind je lief aan en Rika Ponnet kreeg volgende vragen: Waarom zijn er zoveel singles vandaag? Hoe kiezen we het best een partner? Hoe staat het met ons liefdesleven vandaag?

→ Bekijk het fragment

Van Gils & Gasten

13/02/2016 - Eén

In het tweede deel van de Valentijnsaflevering van Van Gils en Gasten schoven Annelien en Stephanie Coorevits, de gezichten van het nieuwe seizoen van Temptation Island, mee aan tafel. Ze getuigden over de ups en downs in hun eigen relatie. Samen met hen heb ik het over de echte relatietest, kinderen. En ook nog over monogamie.

→ Bekijk het fragment

Het ingewikkelde liefdesleven van Harry

21/09/2015 - VTM

Jonge royals staan onder immense druk wanneer het gaat over hun partnerkeuze. De Britse prins Harry is zo een voorbeeld. Wat is de impact van een leven in the spotlights op je liefdesleven, vroeg An Van Den Abbeele van Royalty (VTM) zich af. Rika Ponnet was royalty-watcher van dienst.

→ Bekijk het fragment

Bestaat er een ultieme liefdesformule?

06/08/2015 - Eén

Er bestaat geen liefdesformule voor het vinden van de ideale partner, maar volgens Rika Ponnet biedt de wetenschap wel een aantal inzichten. Voor de selectie houdt ze rekening met 3 parameters: toekomstverwachting, overeenkomsten en emotionele geschiedenis.

→ Bekijk het fragment

Vind je Lief / Wat is bindingsangst?

03/08/2015 - Eén

Rika Ponnet, seksuologe en relatiebemiddelaar, staat de singles van Vind je lief bij met professioneel advies. Zij geeft haar kijk op de wereld van singles, daten en relaties. Vandaag wordt de term bindingsangst te pas en te onpas gebruikt. Relationeel gedrag dat ons niet ligt of zint (bij iemand die we leren kennen of bij onze partner), krijgt dan al gauw dit etiket opgekleefd. Evengoed hoor ik in mijn praktijk vaak verhalen waar er helemaal geen vermoeden is van bindingsangst, terwijl dat net wel het probleem is.

→ Bekijk het fragment

OK-vrouwen

07/05/2015 - Canvas

1 op de 10 vrouwen tussen 35 en 45 is ongewild kinderloos. Ze krijgen af te rekenen met een hoop clichés. Ze worden bestempeld als carrièrevrouwen en ‘te’ kieskeurig als het op partnerkeuze aankomt. Dat ze een levensdroom in rook zien opgaan en door een rouwperiode moeten, daar wordt over gezwegen. Lisbeth Imbo, hoofdredacteur van De Morgen, zit er middenin. Zij is een OK (onbedoeld kinderloos maar oké) vrouw en wil het taboe doorbreken. Rika Ponnet heeft als relatiedeskundige veel ervaring met het onderwerp.

→ Bekijk het fragment

Koppen: De formule van de liefde

20/11/2014 - Eén

Tik daten in via google en je krijgt een eindeloze lijst van initiatieven. Best moeilijk voor de consument om in dit bos nog de bomen te zien. De nieuwste tendens in datingland is het toepassen van algoritmes. Aan de hand van je voorkeuren, bekeken profielen...stelt een systeem voor jou een lijst met mogelijke kandidaten voor. Daarmee match je volgens hen dan voor een bepaald percentage. Werken zo een systemen?, vroeg de redactie van Koppen zich af en ze klopten o.a. aan bij Rika Ponnet.

→ Bekijk het fragment

De Bijl van Cupido: singles

08/10/2014 - Canvas

In De Bijl van Cupido vraagt Annick Ruyts zich af of de 'Happy Single' bestaat. Deskundigen zijn Gino Van Ossel en Rika Ponnet.

→ Bekijk het fragment

De bijl van Cupido: overspel

17/09/2014 - Canvas

In deze tweede aflevering van De Bijl van Cupido (canvas) gaat Annick Ruyts op zoek naar de betekenis van overspel anno 2014. Deskundigen zijn Dirk De Wachter, Maureen Luyens en Rika Ponnet.

→ Bekijk het fragment

Reyers Laat

11/03/2014 - Canvas

Waarom pesten we onze partner? Uit een doctoraalstudie aan de Universiteit Gent blijkt dat in één op de twee relaties de partners elkaar met psychisch geweld bestoken. Onze geliefde angst aanjagen of dreigen met pijn, hoe kunnen we dat vermijden? Lieven Van Gils (Reyers Laat) vraagt het aan Rika Ponnet.

→ Bekijk het fragment

Online Daten

14/01/2014 - VTM

Online Daten: een paar jaar geleden nog helemaal taboe, maar nu de normaalste zaak van de wereld. Honderdduizenden Vlamingen zoeken tegenwoordig hun partner op het internet. Nancy Nuttin van Telefacts vroeg ook de mening van Rika Ponnet.

→ Bekijk het fragment

Wie zijn de singles vandaag?

13/11/2013 - Libelle TV

Het einde van het jaar is opnieuw in zicht, wat door veel alleenstaanden op gemengde gevoelens wordt onthaald. Libelle TV vond het dan ook een ideaal moment om eens extra aandacht te besteden aan deze almaar groeiende groep in onze samenleving. Wie zijn de singles vandaag? Zijn ze eenzaam of net happy? En als ze graag een nieuwe levenspartner willen ontmoeten, waarmee houden ze dan best rekening? Ilse Van Hoecke zit in De Eerste Show aan tafel met Rika Ponnet en Kristel, een single vrouw van net 50.

→ Bekijk het fragment

Wat met de lustpil voor vrouwen?

05/11/2013 - Eén

Gespreksonderwerp bij Lieven Van Gils in Reyers Laat: de lustpil voor vrouwen. Goedele Liekens is ambassadrice voor deze pil, Rika Ponnet heeft hier serieuze bedenkingen bij.

→ Bekijk het fragment

Venus & Mars...

16/10/2013 - ATV

Rika Ponnet was samen met Kurt Defrancq te gast bij Karl Apers voor Antwerpen Vandaag (ATV). In zijn theatervoorstelling komen mannen van Mars en vrouwen van Venus, terwijl ze volgens mij vooral op aarde leven. Een pittige discussie over communicatie in relaties.

→ Bekijk het fragment

De Slimste Mens

19/09/2013 - Vier

Deel uitmaken van een vraag in De Slimste Mens ter Wereld, het is altijd een beetje een eer, al weet je nooit zeker hoe de juryleden van dienst zullen reageren. Bart Cannaerts achtte mijn naam te onwaarschijnlijk om te bestaan...

→ Bekijk het fragment

Doe jij mee aan de Valentijngekte?

13/02/2013 - Eén

Het is Valentijn, het feest der geliefden! Traditioneel doen lingeriewinkels dan gouden zaakjes, zijn restaurants lang van tevoren volzet en kloppen rozenkwekers overuren. Maar er zijn ook afhakers. Mensen die vinden dat de hoogmis van de liefde één grote commercie geworden is en die daarom niet meedoen aan dwangmatige liefdesverklaringen. Rika Ponnet in discussie met Annemieke van Baal in Volt. Kobe Ilsen leidt de debatten.

→ Bekijk het fragment

Waarom vallen vrouwen op gangsters?

31/01/2013 - Vier

De gevangenis van Lantin heeft haar adjunct-directrice overgeplaatst. De vrouw had een relatie met een zware gangster. Komt dit vaker voor? Waarom? Wat is de onderliggende drijfveer? Tom Lenaerts stelt de vragen, relatiedeskundige Rika Ponnet en advocaat Nina Van Eeckhaut lichten toe in De Kruitfabriek op VIER.

→ Bekijk het fragment

Reyers Laat

10/01/2013 - Canvas

De vereniging van Notarissen laat weten dat ze de afgelopen vijf jaar nog nooit zo weinig echtscheidingen moesten regelen. De economische crisis zou daarin een belangrijke rol spelen. Lieven Van Gils vraagt aan Rika Ponnet of ze dit ook ervaart in haar praktijk. Het wordt een gesprek over de oorzaken en gevolgen van echtscheidingen, maar ook over hechtingsstijlen, partnerkeuze én Fawlty Towers.

→ Bekijk het fragment

De Kruitfabriek

24/10/2012 - Vier

Hoe geraak je vandaag de dag nog aan een deftig lief? Slimme vrouwen zullen moeten vechten voor een hoogopgeleide man als partner. Ze worden gegeerder dan ooit. Of ze kunnen het over een andere boeg gooien en gaan 'downdaten'. De Kruitfabriek praat over het nieuwe fenomeen met Rika Ponnet van het relatiebemiddelingsbureau Duet en ervaringsdeskundige An Goovaerts (De Morgen).

→ Bekijk het fragment

Z-Boek

20/10/2012 - Kanaal Z

Rika Ponnet was te gast in het boekenprogramma van Ianka Fleerackers. ‘Bijf bij mij’ werd er kort voorgesteld. Toch ging deze aflevering van Z-Boek vooral over de onvoorstelbare hype ‘Vijftig tinten grijs’, een boek dat intussen een aantal eveneens succesvolle copycats kent. Fleerackers peilt naar het waarom.

→ Bekijk het fragment

De Kruitfabriek

26/09/2012 - Vier

Naar aanleiding van mijn boek 'Blijf bij mij' werd ik in 'De Kruitfabriek' uitgenodigd. De tijd was echter mijn grootste tegenstander en zo kon ik mijn exposé onmogelijk ten gronde voeren. Jammer.

→ Bekijk het fragment

De Slimste Mens ter Wereld

26/09/2012 - Vier

Vast onderdeel in De Slimste Mens is de puzzelronde. Men moet 4 trefwoorden selecteren die samen een verband vormen. 2 verbanden waren al gevonden, bleven 4 trefwoorden over: Rika, relatiebemiddelaar, Duet, Mievis kopieert, ...Kijkt u vooral zelf hoe dit afloopt...

→ Bekijk het fragment

Cijfers Liegen Niet

25/04/2012 - VTM

De nieuwste praatshow op VTM voerde de afgelopen weken een overspelenquête onder de Vlaamse bevolking. Maar liefst 28.000 mensen vulden de vragenlijst in. Er waren bij de resultaten een aantal opmerkelijke cijfers die tijdens het programma werden toegelicht door Dirk Draulans en mezelf. Natuur versus cultuur zeg maar en dat leverde een bijwijlen boeiende discussie op.

→ Bekijk het fragment

Reyers Laat

07/03/2012 - Eén

Watervrees tijdens een verdrinking: geen psychische aandoening, wel het jongste boek van Herman Brusselmans. Daarin verwerkt Vlaanderens productiefste schrijver op aangrijpende wijze de breuk met Phoebe, de vrouw met wie hij achttien jaar lief, leed en een hond deelde. Is de mooie jonge oppergod een oude, eenzame man geworden? Komt het ooit nog goed? Reyers Laat is mijn mening komen vragen.

→ Bekijk het fragment

Hallo Antwerpen

14/02/2012 - ATV

Op 14 februari stond ook op ATV de dag in het kader van de liefde. In Hallo Antwerpen interviewt Robin Vissenaekens de dichter Vitalski en Rika Ponnet. Vitalski schreef mee aan een boekje over de liefde dat die ochtend aan treinreizigers werd uitgedeeld. Rika Ponnet werd gevraagd naar haar mening over Valentijn, hoe singles zo een dag beleven, wie die gemiddelde single nu wel is en hoe men het best op zoek kan gaan naar een nieuwe relatie. Ook over het al dan niet bestaan van de exclusieve liefde ontspon er zich een boeiend gesprek.

→ Bekijk het fragment

Swofties

03/01/2012 - VTM

Ze zijn de 50 voorbij, gooiden hun man buiten en hun leven om: De Swofties, oftewel Single Women over Fifties. Het zijn de oma’s van de nieuwe stijl: ze doen meer dan alleen maar op hun kleinkinderen passen. De Swofties zijn vrijgevochten, zitten op Facebook en Twitter en genieten volop van het single zijn, zonder per se de ene na de andere partner te verslijten. Relatiedeskundige Rika Ponnet ziet een duidelijke trend: “De vrouwen die vandaag 50 plus zijn, zijn de eerste generatie van vrouwen die financieel onafhankelijk zijn. Ze hebben een eigen loopbaan gehad, kunnen een scheiding aan zonder in de armoede terecht te komen en hebben dus de middelen om alleen voort te gaan.“ Er zijn vandaag in Vlaanderen ruim 60.000 vrouwen van boven de 50 die bewust single zijn. Een verdubbeling op 10 jaar tijd. Telefacts ging op stap met Martine, Maggi en Carine: 3 bewuste Swofties.

→ Bekijk het fragment

Man met dubbelleven

10/03/2011 - VT4

Dat het verhaal uit de populaire serie ‘Dubbelleven’ niet enkel fictie is, bleek uit de arrestatie van een man in Bornem die al een aantal jaren een gezinsleven bij twee vrouwen bleek te hebben. Vlaanderen Vandaag (VT4) diepte het onderwerp uit en ging bij Rika Ponnet voor een toelichting.

→ Bekijk het fragment

Royalty

06/03/2011 - VTM

Naar aanleiding van nieuwe onthullingen over het liefdesleven van Leopold de derde, wijdt Royalty een reportage aan het ‘dubbelleven’ van royals vroeger en nu. Kathy Pauwels vraagt aan Rika Ponnet een analyse en toelichting. Was het vroeger geweten dat vorsten een dubbelleven hadden? Werd dit getolereerd? Hoe kijkt men vandaag naar de escapades van de adel? Waarom hadden en hebben de mannelijke royals de neiging scheve schaatsen te rijden?

→ Bekijk het fragment

Aantal scheidingen bij zestigplussers neemt toe

06/11/2010 - Eén

Almaar meer 60 plussers scheiden de dag van vandaag, zo blijkt uit de cijfers van FOD Economie. Het journaal van Eén vroeg aan Rika Ponnet een verklaring voor dit fenomeen.

→ Bekijk het fragment

Meer scheidingen bij 60-plussers

06/11/2010 - VTM

Het aantal scheidingen bij zestigplussers is de voorbije tien jaar bijna verdubbeld. Vorig jaar zetten 3.759 koppels boven de zestig een punt achter hun huwelijk. Tien jaar geleden waren dat er 2.015. Het VTM-nieuws vroeg Rika Ponnet over het waarom.

→ Bekijk het fragment

Ook getest op mensen

01/02/2010 - Eén

Rika Ponnet geeft als relatiedeskundige wetenschappelijk onderbouwde tips bij daten.

→ Bekijk het fragment

Royalty

01/02/2009 - VTM → Bekijk het fragment

Dag TV

01/10/2007 - ATV

Rika Ponnet werd door ATV in oktober, november en december gevraagd als relatie-experte. Iedere week diepte ze een relationeel onderwerp uit voor Dag TV.

→ Bekijk het fragment

Singles

01/03/2006 - Eén

In deze aflevering van Lichtpunt wordt uitgebreid ingegaan op het thema ‘singles’. Het is ook de titel van de reportage. In het eerste gedeelte wordt een beeld geschetst van hoe alleenstaanden vandaag de dag leven, wat hun bekommernissen en verzuchtingen zijn, de leuke en mindere leuke kanten aan hun situatie. In het tweede gedeelte heeft de journalist Marc Coenegracht een gesprek met Rika Ponnet in haar hoedanigheid als bemiddelaar en seksuoloog en met Nathalie Beckx, trendwatcher.

→ Bekijk het fragment

Op woensdag 14/12/2005 zond Eén de vierde aflevering uit van SAM.

01/12/2005 - Eén → Bekijk het fragment

Open en Bloot

04/09/2005 - Kanaal 2

In deze aflevering heeft Tiany Kiriloff het over vreemdgaan en swingen. Ze interviewt Rika Ponnet over vreemdgaan en de impact die overspel heeft op een relatie.

→ Bekijk het fragment

Vanaf maandag 21 maart loopt op Eén het programma ‘Body & Soulmates’, een relatie-experiment waaraan Duet achter de schermen druk meewerkte.

01/03/2005 - Eén → Bekijk het fragment

Telefacts maakte een reportage over het toenemend aantal mannelijke prostituees en ging hiervoor undercover in het Brusselse.

01/03/2005 - VTM → Bekijk het fragment

Op vrijdag 03-03-05 pakte het Nieuwsblad uit met een nieuw katern rond relaties, seksualiteit, lifestyle: Life.

01/03/2005 - Eén → Bekijk het fragment

Op zondag 05-12-04 was Rika Ponnet te gast in De Zevende Dag. Ze had er een gesprek met Annemie Peeters, journaliste, over alleenstaande zijn in de eindejaarsperiode.

01/12/2004 - Eén → Bekijk het fragment

"Matroesjka in de Westhoek"

01/11/2004 - VTM

An Vroom van Telefacts bezocht een aantal West-Vlaamse landbouwers die via een relatiebureau met Russische vrouwen trouwden. Aan Rika Ponnet wordt enige duiding gevraagd.

→ Bekijk het fragment

De nieuwe man is een mythe

01/03/2004 - Canvas

Ponnet ziet in de praktijk erg weinig mannen die bereid zijn om thuis te blijven voor de kinderen en mee het huishouden te runnen. Het hele concept van de nieuwe man met zachte, vrouwelijke trekken is een illusie, gecreëerd door reclamejongens. Die willen in dit geval een nieuwe markt aanboren om vrouwelijke producten als dag- en nachtcrèmes ook aan mannen te slijten. Jan Leyers heeft een interview met Ponnet in het programma Nachtwacht. Ook Mieke Vogels en Gino Delmotte geven hun mening.

→ Bekijk het fragment

TV1, Koppen

01/03/2004 - Eén → Bekijk het fragment

Naar aanleiding van het artikel in het Laatste Nieuws, vond de redactie van het VTM-nieuws het de moeite om het onderwerp ‘alleenstaanden tijdens de eindejaarsperiode’ in het hoofdjournaal van 19.00 te brengen.

01/12/2003 - VTM → Bekijk het fragment

In het veelbekeken ochtendprogramma ‘Wakker op zondag’ van de regionale TV-zender ATV werd naar aanleiding van Valentijn aandacht besteed aan alternatieve manieren om een partner te vinden. Het recente fenomeen ‘easydate’ werd voorgesteld en daar tegenove

01/02/2003 - ATV → Bekijk het fragment

Het VTM-journaal besteedde zowel ‘s middags als ‘s avonds uitgebreid aandacht aan het voorstel tot decreet dat Guy Swennen, Vlaams Parlementslid voor de SP-A, indiende. Chris Borghgrave bracht verslag uit en vroeg zowel Guy Swennen als Rika Ponnet om een

01/04/2002 - VTM → Bekijk het fragment

VTM zond op dinsdag 23 april een aflevering uit van Recht van Antwoord met relatiebemiddeling als één van de onderwerpen.

01/04/2002 - VTM → Bekijk het fragment

In de 10 minuten nieuwsflash van VT4 werd eveneens aandacht besteed aan het nieuwe voorstel tot decreet van Swennen.

01/04/2002 - VT4 → Bekijk het fragment

Rika Ponnet werd uitgenodigd naar aanleiding van de verloving van Filip en Mathilde.

01/09/2001 - Eén → Bekijk het fragment

De jongerenzender Ketnet vond het een leuk idee om een aflevering over 'hoe vind ik een lief' te maken.

01/02/2001 - Canvas → Bekijk het fragment

Karel Martens, bekende freelance-reporter voor de VRT, weidde een volledige aflevering van Kwesties aan het onderwerp 'relatiebemiddeling'.

01/05/2000 - Canvas → Bekijk het fragment

Naar aanleiding van het boek 'Leven zonder lief' besloot Guy Swennen, voorzitter van de commissie Welzijn, werk te maken van een nieuw decreet voor de sector van de relatiebemiddeling.

01/03/2000 - TV Limburg → Bekijk het fragment

S.O.S. Relatie onder druk

01/01/1970 - Eén

qqq

→ Bekijk het fragment

Op zoek naar de ware Jacoba

00/00/0000 - Eén

Er zijn al magazines volgeschreven met tips om de ware Jacob te vinden. Maar ook mannen zijn op zoek naar de perfecte vrouw. Hoe je haar vindt? Tja...Stefanie Van den Broeck vroeg het aan Rika Ponnet.

→ Bekijk het fragment

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu