Menu
example

Column Nieuwsbladmagazine

Sinds 2008, al van bij de start van Het Nieuwsbladmagazine, werd Rika Ponnet van relatiebureau Duet gevraagd om als vaste relatiecoach een vraag- en-antwoord-rubriek te verzorgen.
Ze maakt daardoor deel uit van het expertenteam samen met Alexander Witpas (sekscoach). De rubrieken worden veel gelezen én kennen een hoge waardering.
Hieronder vind je een overzicht van alle vragen/antwoorden die tot op heden aan bod kwamen.
Je kan ze ook op de site van het Nieuwsblad lezen - klik hier.

Moet ik mijn relatie met een stervoetballer beëindigen?

13/02/2019 - Column Het Nieuwsblad

"Ik ben een relatie begonnen met een Engelse voetballer die in eerste klasse speelt. Maar ik twijfel of het goed is om een relatie te hebben met iemand die zo ver weg woont en voetballer is. Je hoort al die verhalen over vrouwelijke fans. Ik vertrouw hem, maar toch … Hij zegt dat ik zijn vriendin ben en dat ik hem moet vertrouwen. Wat me ook stoort is zijn Instagram-account waarop ik heel veel vrouwelijke commentaren zie. Wat moet ik doen? De relatie verbreken?"

→ Lees het volledige artikel

Hoe kan ik mijn ex terugwinnen?

28/01/2019 - Column Het Nieuwsblad

Sinds twee maanden is het uit met mijn vriend, na een relatie van net geen twee jaar. Hij miste zijn vroegere leven en zegt geen relatie meer te willen. Ik wil hem graag terug, maar heb hem al enkele weken niet meer gehoord. Is er een kans dat het goedkomt? Ik wil dat zo graag. Hoe pak ik dat best aan?

→ Lees het volledige artikel

Ik ben verliefd op een polyamoreuze man

16/01/2019 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben verliefd op een man... Alleen is hij voor polyamorie. Dat is een breekpunt voor mij. Ik heb geen affiniteit met deze visie.' Relatietherapeute Rika Ponnet geeft advies in haar column voor Het Nieuwsblad Magazine.

→ Lees het volledige artikel

Een knipperlichtrelatie put me uit. Maar als mijn ex morgen aan mijn deur staat, zeg ik weer ja.

26/11/2018 - Column Het Nieuwsblad

Ik, een man van 35, beleefde vorig jaar een paar heel intense maanden met een vrouw, tot ze voor haar ex koos. Pijnlijk, maar ik slaagde erin het een plaats te geven. En toen bedacht ze zich: het werd niets met de ex, ze miste me. Ik was zo gelukkig. Tot een paar weken geleden. Ze weet het niet meer. Dit valt zwaar. Meer dan de pijn van de afwijzing voel ik dat ik al mijn vertrouwen kwijt ben. Hoe kan ik ooit nog geloven dat iemand me graag ziet? En het ergste, als ze morgen aan mijn deur staat, zeg ik opnieuw ja.

→ Lees het volledige artikel

"Heb ik de boot gemist om een fijne vrouw te leren kennen?"

19/11/2018 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een jongeman van 34 en ben twee jaar single. Ik heb mijn puberteit volledig gemist door een laat ontdekt hormonaal probleem en heb nooit echt kunnen experimenteren op relationeel en seksueel vlak. Ik kan wel goed met vrouwen omgaan, maar kom nooit aantrekkelijke single vrouwen van mijn leeftijd tegen. Ik ben nogal introvert en geen uitgaanstype. Het lijkt net alsof ik de boot gemist heb, dat het momentum voorbij is om een fijne, lieve vrouw te leren kennen. Dat is voor mij een enorme bron van negatieve frustratie. Hoe ga ik hier het best mee om? Wie kan mij hierbij helpen?

→ Lees het volledige artikel

"Mijn dochters zijn nog single. Leggen ze de lat te hoog?"

25/10/2018 - Column Het Nieuwsblad

Ik, een vrouw van 54, heb twee dochters van 25 en 27 die allebei single zijn. Ze hadden al relaties, maar die bleken nooit een goede keuze. Ik merk dat mijn dochters kritisch zijn, de lat ligt hoog. Ik zeg hen vaak dat het met iedereen wat is en dat ze op die manier nooit iemand zullen vinden. Ik maak me veel zorgen over hun toekomst. Alleen is immers maar alleen, en wat als ze graag kinderen willen ? Is het eigen aan deze tijd? Hoe kan ik hen hierbij helpen? Want ik denk dat ze eigenlijk wel een partner willen.

→ Lees het volledige artikel

“Als deze verliefdheid niets wordt, kom ik dat niet te boven”

01/10/2018 - Column Het Nieuwsblad

"Ik, een vrouw van 43, ben al een paar maanden erg verliefd. Het was aan beide kanten liefde op het eerste gezicht, een intense ervaring. Toch krijgt onze relatie niet echt vorm, staan we nu even ver als toen. En ook al zegt hij regelmatig dat hij van me houdt, ik voel me vaak alleen, niet gezien, genegeerd. Zo kan hij periodes heel weinig van zich laten horen, wat me wanhopig maakt. De gedachte dat dit niets wordt, maakt me bijna ziek. Ik weet niet meer wat gedaan."

→ Lees het volledige artikel

Ik heb partner die me graag ziet. Maar ik twijfel: is het dit nu wat ik wil?

28/05/2018 - Column Het Nieuwsblad

Ik (vrouw, 36) ben 9 jaar samen met mijn partner. We hebben samen een huis gebouwd, reizen vaak, hebben een goed leven. Ik mag me gelukkig prijzen. Hij ziet me ook heel graag. Ik dacht lang dat ik de juiste keuze had gemaakt, maar de laatste tijd twijfel ik vaak. Is het dit wat ik wil, is hij het met wie ik verder wil? De twijfel is slopend, ik krijg de knop niet omgedraaid. Wat moet ik doen?

→ Lees het volledige artikel

Ik raak niet over mijn vorige lief

12/05/2018 - Column Het Nieuwsblad

Ik, een studente van 21, werd anderhalf jaar geleden hopeloos verliefd op een jongen van 24. Hij was alles wat ik wou: carrièregericht, knap, lief, een echte gentleman. We hadden altijd leuke dates, tot ik de eerste keer bij hem bleef slapen. Hij kreeg berichtjes van een ander. Hij koos voor haar. Nu, anderhalf jaar later, heb ik een nieuwe relatie moeten beëindigen omdat ik niet kan stoppen met denken aan hem. Wat kan ik doen? Ik ben ten einde raad.

→ Lees het volledige artikel

Mijn vriend leidde een dubbelleven

28/04/2018 - Column Het Nieuwsblad

Ik, een vrouw van 46, kwam vijf maanden geleden een toffe man tegen. Een schipper die drie weken thuis is, drie weken vaart. Hij was zo zorgzaam, deed alles voor mij en mijn dochters als hij thuis was. Tot vorige week bleek dat hij nooit single was. Dat hij identieke momenten beleefde met een andere vrouw. Alles was één grote leugen. Hij blijft echter proberen het uit te leggen, zegt dat hij met haar wou breken. Kan ik dat nog vertrouwen? Ik heb het moeilijk om de breuk te aanvaarden.

→ Lees het volledige artikel

Mijn ‘friend with benefits’ kwam iemand anders tegen

14/04/2018 - Column Het Nieuwsblad

Ik, een man van 34, had de afgelopen vier jaar, bewust, een relatie die valt onder de noemer friend with benefits. We zijn altijd open en eerlijk met elkaar omgegaan. Acht maanden geleden verbrak ze onze relatie omdat ze iemand is tegengekomen. Ik wist dat dit deel van de afspraak was, maar heb het bijzonder moeilijk met deze breuk. Ik ben er echt ziek van en denk dat ik de fout van mijn leven heb gemaakt door me niet echt voor haar open te stellen.

→ Lees het volledige artikel

Sinds mijn vrouw geld erfde, is elk evenwicht zoek

19/03/2018 - Column Het Nieuwsblad

Ik, een man van 44, ben 16 jaar gehuwd en heb twee tiener-dochters. We hebben de dingen altijd eerder klassiek geregeld: mijn vrouw werkte deeltijds – van mij hoefde ze zelfs niet te werken – en zorgde voor de kinderen, terwijl ik een mooi gezinsinkomen binnenbracht. Dat heeft altijd gewerkt, tot mijn vrouw een grote erfenis te beurt viel. Sindsdien is elk evenwicht zoek en hebben we de hele tijd conflicten. Ik heb het gevoel dat ze me niet meer respecteert. Hoe kunnen we dit keren en opnieuw het evenwicht van voorheen kennen?

→ Lees het volledige artikel

“Mannen vinden mij 'te lief'. Hoe kan je nu te lief zijn?”

19/02/2018 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een single vrouw (33) en heb al een aantal relaties gehad. Telkens worden die door de ander verbroken en krijg ik daar geen duidelijke reden voor. Ze vinden me allemaal lief, aangenaam om bij te zijn, makkelijk om mee te leven, aardig, maar misschien te lief voor hen. Ik begrijp dat niet. Hoe kun je nu te lief zijn? Misschien is het een drogreden, spelen andere dingen, maar die ken ik dan niet. Ik weet het soms niet meer.

→ Lees het volledige artikel

Is ‘de ware’ een romantisch verzinsel?

04/02/2018 - Column Het Nieuwsblad

"Er wordt in de liefde vaak gesproken over ‘de ware’. Ik ben nog single en had nooit het gevoel dat iemand de ware is. Geloof jij als relatietherapeut in de ware, als concept, of is dat een romantisch verzinsel waarvan ik beter afstand neem? En als het bestaat, wanneer weet je of iemand de ware is?” Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

Mijn man heeft mij verlaten voor een andere vrouw. Geneest hij nog van deze 'midlifecrisis'

22/01/2018 - Column Het Nieuwsblad

Een jaar geleden verliet mijn man ons gezin, totaal onverwachts. Een drama. Hij is verliefd, wil niet praten. Zijn vriendin staat zo ver van mij. Het is alleen nog feesten, kopen, plezier maken. Hij was altijd heel verantwoordelijk, maar mijdt nu elk contact. Hoe kunnen we dit ooit verwerken? Bestaat de midlifecrisis? Kan het met hormoonschommelingen in zijn hersenen te maken hebben?"

→ Lees het volledige artikel

Ik ben jaloers op de therapeuten van mijn vriendin

20/11/2017 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een gescheiden man van 52 en heb sinds drie jaar een relatie met een eveneens gescheiden vrouw. De laatste tijd hebben we veel conflicten omdat mijn vriendin een fortuin besteedt aan therapeuten en lichaamswerkers in het alternatieve circuit. Geld dat ik voorschiet, en ik heb niet het gevoel dat het haar beter maakt. Ze worstelt met haar verleden, een jeugd van misbruik en agressie. Ik geef toe dat ik vaak jaloers ben op die mensen bij wie ze langsgaat. Ik zou graag weten wat daar gebeurt, maar dat wil ze niet met me delen. Ik begrijp mijn eigen gevoelens niet, schaam me ervoor en denk dat ik effectief te bezitterig ben, zoals ze mij verwijt. Ik voel me heel slecht bij de hele situatie, maar weet niet hoe hiermee om te gaan.

→ Lees het volledige artikel

Mijn ouders steunen mij niet na mijn scheiding

05/11/2017 - Column Het Nieuwsblad

“Ik ben een vrouw van veertig, sinds kort gescheiden na een huwelijk van tien jaar. Ik had twee jaar geleden een miskraam en dat verwerkten we zo anders dat het ons uit elkaar dreef. Ik heb een boeiende job, een mooie carrière en toch voel ik me gefaald en ben ik vaak verdrietig. Ik weet dat ik mijn ouders diep ontgoocheld heb. Mijn moeder hunkert al jaren naar kleinkinderen en nu ziet het er niet naar uit dat die er nog zullen komen. Mijn vader zegt dat mijn leven mijn keuze is, mijn moeder vindt vooral dat ik te hard werk. Wat moet ik met die reacties?”

→ Lees het volledige artikel

Bij ruzie negeert mijn vriendin mij dagen

23/10/2017 - Column Het Nieuwsblad

Ik, een man van 32, woon vier jaar samen met mijn vriendin. Onze relatie kent zijn ups-and-downs, vooral omdat wij er maar niet in slagen om meningsverschillen bij te leggen. Telkens als we een discussie hebben of mijn vriendin ergens niet mee akkoord gaat of ik iets wil doorspreken, loopt ze letterlijk en figuurlijk weg. Ze zwijgt dan soms dagen aan een stuk, wat ik verschrikkelijk vind. Uiteindelijk ben ik het altijd die het bijleg. Dit put me zo uit dat ik hoe langer hoe meer bang ben dat opnieuw gebeurt. Mijn vrienden zeggen dat ik eens met mijn vuist op tafel moet slaan, maar zo ben ik niet. Hoe kan ik dit voorkomen?

→ Lees het volledige artikel

Ik heb een crush op een veel jongere man

09/10/2017 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een vrouw van 45. Ik ben 20 jaar getrouwd, heb geen slecht huwelijk. Een aantal maanden geleden ben ik op het werk passioneel verliefd geworden op een veel jongere man. Ik heb dit met niemand gedeeld, de man in kwestie weet van niets en dat zal ook zo blijven. Sindsdien voel ik me wel heel onvoldaan in mijn huwelijk dat leeg en passieloos aanvoelt. Vrijen lukt me ook moeilijk, ik denk altijd aan die andere man en onlangs ben ik tijdens het vrijen in tranen uitgebarsten. Het voelde aan als bedrog, wat natuurlijk nergens op slaat. Ik ben heel erg in de war en soms ook heel verdrietig en onrustig en weet het eventjes niet meer. Hoe kijk ik hier best naar?

→ Lees het volledige artikel

Mijn vriend eist dat ik me sexy kleed

17/09/2017 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben vijf jaar samen met mijn vriend. Van bij aanvang keek ik enorm naar hem op. Hij verwent me materieel, koopt me heel vaak kleding, iets wat ik uiteraard heel fijn vind. Hij houdt van een vrouwelijke stijl en stimuleert me altijd om verleidelijke kleding te dragen. Eerst droeg ik ook nog sneakers en sportieve broeken, maar omdat hij daar altijd commentaar op had, ben ik daarmee gestopt. Het is omdat een vriendin me er attent op maakte dat ik me er nu ook bewust van ben: ik draag vandaag alleen nog korte rokjes en hakken, omdat hij dat zo wil. Hij geeft ook vaak aan dat hij het fijn vindt om zo met mij ergens te verschijnen. Het windt hem op als andere mannen naar mij kijken, zei hij onlangs. Ik voel me hier hoe langer hoe minder goed bij. Waarom verwacht hij dit van mij en kan ik dit veranderen?

→ Lees het volledige artikel

Mijn ex verwent onze kinderen

04/09/2017 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben vier jaar gescheiden en heb twee dochters van 7 en 9 die ik in co-ouderschap met mijn ex opvoed. Bij mijn ex worden de kinderen materieel enorm verwend, terwijl ik meer belang hecht aan 'ervaren' en 'zijn' dan aan 'hebben' en hen dat probeer mee te geven. Maar ik heb het gevoel dat dit aan de andere kant eerder belachelijk wordt gemaakt.

→ Lees het volledige artikel

Mijn vrienden waren er niet toen ik hen nodig had

03/06/2017 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een single vrouw van 27. Door de jaren heen is mijn familie weggevallen, waardoor ik zeer veel belang ben gaan hechten aan vriendschapsrelaties. Naast mijn ouders en zussen heb ik alleen hen. Ik doe zeer veel voor hen en had altijd het gevoel dat dit wederzijds was. Nu heb ik een zware operatie ondergaan en ben ik geschrokken van de achteloosheid waarmee mijn dichtste vrienden daarmee zijn omgegaan. Het is niet zo dat ik een cadeau eis, maar een kleine attentie is zo snel geregeld in onze vriendengroep, en voor mij dan opeens niet? Andere vrienden zijn wel eens gepasseerd of hebben een kaartje gestuurd, maar van diegene die ik beschouwde als mijn hechte vriendengroep kwam er niets. Ben ik nu zo’n Kalimero om dit erg te vinden? Moet ik mijn conclusies trekken en hen achter mij laten? Of spreek ik hen hierop aan?

→ Lees het volledige artikel

Mijn mama werd opgenomen in de psychiatrie. Hoe kan ik haar helpen?

20/05/2017 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een 28-jarige vrouw en maak me veel zorgen om mijn mama. Zij werd opgenomen in de psychiatrie voor een verslaving en depressie. Alle miserie is begonnen toen mijn vader zeven jaar geleden een nieuw leven startte met zijn vriendin. De wereld van mijn moeder stortte in. Ze kreeg vrij snel erna een relatie en dan nog een, maar altijd zijn het mannen die haar niet respecteren. Nu zit ze opnieuw in zo’n relatie. Ze stelt zich in zo’n relatie, en ook vroeger bij mijn vader, heel inschikkelijk op, aanvaardt alles, maar beklaagt zich wel bij mij over het feit dat ze niet gelukkig is of verliest zich in haar verslaving. Echt met haar praten lukt niet. Mijn moeder gaat haar gevoelens volledig uit de weg. Ik denk dat ze ook in therapie niet zal zeggen wat er echt speelt, want in het bijzijn van anderen doet ze zich altijd beter en vrolijker voor. Hoe kan ik haar helpen?

→ Lees het volledige artikel

Mijn vriendin koopt zo veel

30/04/2017 - Column Het Nieuwsblad

Ik, een man van 37, woon vijf jaar samen met mijn vriendin. Ik zie haar graag, maar heb wel moeite met de manier waarop zij omgaat met geld. Een groot deel van haar inkomen geeft ze uit aan kleding en schoenen. Ze koopt ook heel veel online, spullen die we niet nodig hebben, maar wel almaar meer plaats innemen in huis. Ik krijg daar een heel verstikkend gevoel bij.

→ Lees het volledige artikel

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn vriend met bindingsangst blijft?

17/04/2017 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een gescheiden vrouw van 42 met vier jonge kinderen. Ik heb sinds drie jaar een nieuwe relatie, maar woon niet samen met mijn vriend. Hij trekt me op alle vlak aan, ik zou echt graag verder gaan met hem, maar hij heeft volgens mij bindingsangst. Er zijn weken dat alles goed gaat, maar ook periodes dat ik hem amper hoor. Dat maakt me heel onzeker en ook al zeggen mijn vrienden dat ik beter breek met hem, ik kan hem niet loslaten. Onlangs begon ik een relatie met een andere man, maar als ik eerlijk ben, deed ik dat vooral om mijn vriend jaloers te maken. Dat werkte, want een paar weken geleden zocht hij opnieuw toenadering, waardoor ik mijn recente relatie afblies. Vorige week was het echter opnieuw zover en kwam hij een aantal afspraken niet na. Hij heeft weer ruimte nodig, zegt hij. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij wel blijft?

→ Lees het volledige artikel

Ik ben de bemiddelende rol in mijn nieuw samengestelde gezin moe

19/03/2017 - Column Het Nieuwsblad

"Ik ben een vrouw van 38, voor de tweede keer gehuwd. Ik heb twee zonen uit mijn eerste huwelijk die de helft van de tijd bij ons verblijven en een dochter in mijn tweede huwelijk. Onze opvoedingsprincipes liggen mijlenver uit elkaar, maar ik word moe van de bemiddelend rol die ik moet spelen".

→ Lees het volledige artikel

Kan ik nog geluk vinden in de vriendschapsrelatie naast mijn destructieve huwelijk?

25/02/2017 - Column Het Nieuwsblad

“Ik ben 72, mijn huwelijk op mijn 24ste was alleen gebaseerd op seksuele aantrekkingskracht. We kregen twee kinderen, maar mijn man kwam vaak dronken thuis, was agressief, we kregen financiële problemen tot ik hem uit het huis liet zetten. Een nieuwe relatie duurde niet lang omdat mijn ex me wel obsessief bleef aantrekken.” Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

Heb ik de boot gemist om een fijne vrouw te leren kennen?

21/01/2017 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een jongeman van 34 en ben twee jaar single. Ik heb mijn puberteit volledig gemist door een laat ontdekt hormonaal probleem en heb nooit echt kunnen experimenteren op relationeel en seksueel vlak. Ik kan wel goed met vrouwen omgaan, maar kom nooit aantrekkelijke single vrouwen van mijn leeftijd tegen. Ik ben nogal introvert en geen uitgaanstype. Het lijkt net alsof ik de boot gemist heb, dat het momentum voorbij is om een fijne, lieve vrouw te leren kennen. Dat is voor mij een enorme bron van negatieve frustratie. Hoe ga ik hier het best mee om? Wie kan mij hierbij helpen?

→ Lees het volledige artikel

Ik draag mijn mans dood al 35 jaar met me mee

03/12/2016 - Column Het Nieuwsblad

In maart zal het 35 jaar zijn dat ik mijn geliefde moest afstaan aan Moeder Aarde. Ik was 23 jaar en anderhalf jaar gelukkig getrouwd toen een griepvirus mijn geliefde trof en hem het leven ontnam. Hij was net geen 25. Ik heb dit verlies nog steeds niet verwerkt, had desondanks een kunstmatige relatie die ik na 25 jaar niet meer aankon. Bestaan er verenigingen met lotgenoten, zoals er bijvoorbeeld verenigingen voor alleenstaanden zijn?

→ Lees het volledige artikel

Mijn vriend rouwt nog om zijn overleden vrouw

12/11/2016 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben drie jaar samen met een man en onze relatie loopt heel goed. Hij is nu zes jaar weduwnaar. Zijn vrouw kwam om bij een tragisch ongeval tijdens een bergwandeling samen met hem. Ook al geniet hij samen met mij van het leven en heb ik het gevoel dat hij me echt graag ziet, toch voel ik ook dat het verdriet om zijn partner er nog altijd is. Ik heb het daar heel moeilijk mee, alsof ik niet in staat ben hem gelukkig te maken. Dat vreet aan mij. Hoe ga ik hier het beste mee om?

→ Lees het volledige artikel

Hoe toon ik mijn verliefde gevoelens?

30/10/2016 - Column Het Nieuwsblad

Een jaar geleden heb ik een meisje leren kennen. We hebben enkele keren afgesproken en na die voorlaatste keer, een etentje, voelde ik meer dan vriendschap voor haar. Het is lang geleden dat ik mij zo verliefd voelde en ik wist niet hoe ik dit moest aanpakken. Op onze jongste date heb ik al mijn moed bijeengeraapt om het haar te vertellen, maar ik had een black-out en kreeg niets meer gezegd. Doordat mijn vorige relatie niet goed eindigde en mijn zelfvertrouwen een deuk kreeg, heb ik het moeilijker om mijn gevoelens te tonen. Hoe moet ik dit aanpakken?

→ Lees het volledige artikel

Zijn mijn vriendin en ik te verschillend?

09/10/2016 - Column Het Nieuwsblad

Mijn vriendin en ik komen uit een totaal verschillende wereld: zij die van de luxe, ik die van het gewone, simpele. Wekelijks hebben we onze visieconflicten, zo noem ik het. Ik ben tevreden met niks, terwijl zij alsmaar dingen wil doen of kopen en dergelijke. Maar we zien elkaar doodgraag. Door haar ontdekte ik dat ik een lichte vorm van autisme heb waardoor ik weinig emotie toon, zowel in het dagelijks leven als tussen de lakens. Dat drijft ons verder uit elkaar, wat pijnlijke momenten veroorzaakt. Nu staan we voor een belangrijke stap: trek ik in bij haar of niet en gaan we uiteen? Hoe pakken we dit het beste aan?

→ Lees het volledige artikel

Ik herken mijn vriendin niet meer na de laatste chemo

25/09/2016 - Column Het Nieuwsblad

We zijn een koppel op leeftijd, drie jaar samen, in een jeugdige sfeer van hard werken, maar ook veel vakantie en genieten. Drie jaar geleden kreeg mijn vriendin de diagnose van borstkanker, gelukkig in een vroeg stadium. Vreselijk om te krijgen en vreselijk om te zien hoe je vriendin lijdt. Operaties, chemo, alles heb ik mee beleefd, terwijl ik ons huis verder verbouwde. Zij trok een paar maanden in bij haar zus terwijl ik dag en nacht werkte om de verbouwing af te krijgen. De kosten zouden we na de genezing laten schrijven bij de notaris. Maar na de laatste operatie herken ik mijn vriendin niet meer. Ik moet vertrekken. Heeft de chemotherapie hier iets mee te maken?

→ Lees het volledige artikel

S.O.S. Relatie onder druk

03/09/2016 - Column Het Nieuwsblad

Mijn vriend kampt met een alcoholverslaving. Hij liet zich behandelen, maar drinkt weer stiekem. Ik was zo ontgoocheld, maar durfde er hem niet op aan te spreken uit angst voor agressief gedrag omdat ik een einde maakte aan onze relatie. Daar heb ik nu spijt van. Hoe maak ik het weer goed?

→ Lees het volledige artikel

Mijn vriend verbrak onze prille maar goede relatie

14/05/2016 - Column Het Nieuwsblad

Ik denk dat dit de kans was voor ons allebei op een gelukkig leven en dat die zomaar wordt weggegooid. Is er iets wat ik kan doen om hem op andere gedachten te brengen?

→ Lees het volledige artikel

Ik leef met een groot geheim

23/04/2016 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een 25-jarige single vrouw en ontdekte een paar jaar geleden dat mijn inmiddels overleden vader een dubbelleven had en ik daardoor een halfbroer heb die ik onlangs ook ontmoette.

→ Lees het volledige artikel

Mijn vader vindt onze dochters te min

10/04/2016 - Column Het Nieuwsblad

"Mijn broer heeft een zoon en alle aandacht gaat naar hem. Voor mijn vader is hij de echte ‘opvolger’. Hij zei onlangs zelfs letterlijk dat het toch spijtig was dat wij geen jongens hebben en bij de tweede bevalling zei hij: “Weer een meisje.”

→ Lees het volledige artikel

Mijn vriendin en ik kunnen niet goed samen dansen

05/03/2016 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een 27-jarige man en in december trouw ik met mijn vriendin. We zijn drie jaar samen en de relatie zat altijd goed. Omdat zij iets speciaals wil maken van onze openingsdans, volgen we dansles, maar dat loopt helemaal niet zo goed. Het klinkt belachelijk, maar op de een of andere manier beschadigt dit hele gedoe de band die wij hadden. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

"Volg ik mijn hart of mijn verstand?"

20/02/2016 - Column Het Nieuwsblad

"Ik ben een 34-jarige vrouw en ben, na een aantal mislukte relaties, opnieuw single. Ik vind de liefde een moeilijke in mijn leven. Ik lees veel over het onderwerp, maar heb het gevoel dat veel inzichten haaks staan op elkaar".

→ Lees het volledige artikel

Mijn man maakt onderscheid tussen mijn zoon en onze dochter samen

06/02/2016 - Column Het Nieuwsblad

"Tussen mijn man en mijn zoon zijn er vaak conflicten waarin ik altijd de bemiddelaar van dienst ben. Het breekt ook mijn hart te voelen dat hij een onderscheid maakt tussen hem en onze dochter".

→ Lees het volledige artikel

Ga ik naar het buitenland of kies ik voor mijn relatie?

17/01/2016 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben 24 en heb sinds een jaar een goed lopende relatie. Ik ben net afgestudeerd in de richting Toerisme en krijg nu de kans om een jaar in het buitenland te gaan werken. Mijn partner ziet dat niet zitten, mijn ouders vinden dat ik mijn kans moet grijpen en dat, als de liefde sterk is, ze dat jaar wel overwint. Ik twijfel, weet niet wat gekozen. Ik zie mijn vriend graag, maar wil ook graag die buitenlandse kans grijpen.

→ Lees het volledige artikel

Iedereen verwacht ons met de feestdagen

28/11/2015 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een gescheiden vrouw van 45 en heb drie kinderen. Ik woon samen met een man die twee kinderen heeft. Mijn kinderen zijn bijna altijd bij mij, de zijne wonen een week bij ons en een week bij de mama. We hebben beiden nog onze ouders, en die verwachten dat we er zijn, wat vorig jaar resulteerde in bijzonder hectische feestdagen vol verplichtingen.

→ Lees het volledige artikel

Mijn vriend staat altijd klaar voor zijn exen

14/11/2015 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een vrouw van 45, moeder van drie pubers en nu een jaar gelukkig met een nieuwe partner. Hij heeft geen kinderen, wat ik fijn vind, wegens toch praktisch makkelijker. Er is dan ook geen ex, dacht ik. Niets is minder waar. Hij heeft twee exen waar hij regelmatig contact mee heeft en die hem te pas en te onpas opbellen. Ze vragen hem raad, geven hem geschenkjes, en hij gaat er allemaal in mee. Ik ken mijn partner als een mannelijke man met een groot hart, heel duidelijk en direct, daadkrachtig en lief. Ik begrijp echter niet wat hij zoekt in het contact met de vrouwen. Het voelt voor mij dat hij nog verbonden is met de vrouwen en voor mij staan ze tussen onze relatie in, telkens als ze zich weer melden. Hij zegt dat het vriendschappen zijn, maar ik heb het gevoel dat er sprake is van wederzijdse afhankelijkheid. Wat speelt hier?

→ Lees het volledige artikel

Moeilijk om weer met z’n tweeën te leven nu de kinderen het huis uit zijn

24/10/2015 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een 57-jarige vrouw, 32 jaar gehuwd en met twee dochters die het nest verlieten. Ik heb het moeilijk om opnieuw alleen met mijn man te leven en heb het ook gehad met een aantal dingen: het zorgen voor, compromissen sluiten. Laatst had hij een medisch probleem en ook dat boezemde me angst in. Ik voel me jong, ik wil mijn vrijheid. Was dit het nu?, denk ik vaak.

→ Lees het volledige artikel

Moet ik scheiden of blijven?

11/10/2015 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben negentien jaar getrouwd, maar zit in de knoop met mezelf. De laatste jaren leven we naast elkaar, we doen niets meer samen, slapen apart. Ik kan het niet meer: ik mis een knuffel, liefde, seks enorm. Nu heb ik iemand leren kennen, maar ik weet niet hoe ik daarmee moet omgaan. Als ik voor de nieuwe partner kies, is het pijnlijk voor mijn kinderen. Kies ik voor mijn kinderen, dan stel ik mijn nieuwe partner teleur. Kunt u mij raad geven?

→ Lees het volledige artikel

Spreek ik af met mijn ex?

26/09/2015 - Column Het Nieuwsblad

'Ik kreeg een berichtje via Facebook dat me helemaal van streek maakt. Een jongen met wie ik tien jaar geleden een intense, maar korte relatie had, vroeg om elkaar nog eens te zien ‘for old time’s sake’'. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

Leg ik me neer bij het einde van onze relatie van aantrekken en afstoten?

05/09/2015 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een vrouw van 33 en mijn relatie is weer op de klippen gelopen. Die relatie had eenzelfde patroon: het ging een aantal weken heel goed en dan stond hij op de rem. Iedere keer als ik te dicht kwam, trok hij zich terug. Zo organiseerde hij een superromantisch weekendje, maar was de hele tijd emotioneel onbeschikbaar. We hebben heel veel gemeenschappelijke interesses, maar verschilden ook qua karakter. In een opwelling, na de zoveelste afstoting, heb ik de relatie beëindigd. Na een week wou ik erover praten, maar hij had al een volledig leven na mij uitgestippeld. Moet ik mij neerleggen bij onze breuk, ook al zat de relatie zonder zijn twijfelmomenten heel goed?

→ Lees het volledige artikel

Moet ik kiezen tussen mijn lief en mijn ouders?

06/06/2015 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een man van 26 en al twee jaar verliefd op een meisje dat ik heel graag zie. Mijn ouders zijn het niet eens met mijn keuze en zeggen dat ze helemaal niet bij mij past. Regelmatig zijn er hevige discussies hierover in ons het gezin, waarbij ook mijn zus partij kiest voor mijn ouders. Ik zit behoorlijk in de put, omdat ik na de zoveelste ruzie het gevoel heb dat ik moet kiezen tussen hen en mijn lief. Ik vind dat bijzonder moeilijk, wik en weeg, maar weet helemaal niet voor wie ik moet kiezen.

→ Lees het volledige artikel

Speelt hoe je eruitziet een rol in relaties?

23/05/2015 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een gescheiden vrouw van 41. Kleding en uiterlijk zijn dingen die me nooit zoveel hebben beziggehouden, maar ik merk dat het in mijn liefdesleven toch een grote rol speelt. Zo vond mijn ex dat ik veel te weinig moeite deed om mooi te zijn voor hem. Soms kocht hij me hoge hakken of lingerie, maar ik vond dat vernederend. Ik hou van praktisch en comfortabel, jeans, een trui en sneakers, een beetje stoer ook. Maar toen onlangs twee keer kort na elkaar een lesbische vrouw interesse in me had, begon het te dagen dat ik niet de juiste boodschappen uitzend. Ik zou dat graag veranderen, maar heb een hekel aan jurken en juwelen. Ik vind het belangrijk dat een man in mij is geïnteresseerd als persoon, en niet omdat ik er sexy uitzie.

→ Lees het volledige artikel

Alles komt altijd van mijn kant

16/05/2015 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een 33-jarige single vrouw en had al een aantal relaties die ik telkens zelf verbroken heb. Ik ben bij aanvang altijd erg verliefd en ga er dan volledig voor. Ik verwen mijn partner graag, zorg graag voor anderen, op alle vlakken. Aanvankelijk vinden ze dat leuk, maar na verloop van tijd gaan ze dat gewoon vinden en heb ik altijd het gevoel dat alles van mijn kant komt. Hoe kan ik voorkomen dat het in die richting afglijdt?

→ Lees het volledige artikel

Mijn vriendin zegt het ene en doet het andere

02/05/2015 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een man van 37 en woon drie jaar samen met mijn vriendin. Zij heeft een drukke praktijk als kinesiste, ik ben leraar en heb daardoor veel meer vrije tijd. Ik heb daar geen probleem mee, maar vind het wel vervelend dat ik met haar nooit afspraken kan maken. Zo belooft ze telkens opnieuw ’s avonds op tijd te stoppen om samen te eten, maar is ze altijd te laat. Ook op andere afspraken is ze altijd te laat. Dat geeft mij een erg slecht gevoel. Ze excuseert zich telkens uitgebreid, maar een volgende keer doet ze het opnieuw. Ik begrijp haar gedrag niet, want ik denk dat ze me wel graag ziet. Hoe ga ik hiermee om?

→ Lees het volledige artikel

Moet ik kiezen tussen mijn vriendin en mijn tweelingbroer?

18/04/2015 - Column Het Nieuwsblad

Moet ik kiezen tussen mijn vriendin en mijn tweelingbroer? Ik ben een man van 27 en heb al drie jaar een relatie met een lieve vrouw. De laatste tijd hebben we veel conflicten die altijd over mijn tweelingbroer gaan. Wij hebben een heel sterke band, dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo zijn. We zien en horen elkaar vaak en daarmee heeft mijn vriendin het erg moeilijk. Ze geeft vaak kritiek op hem, wat ik moeilijk kan verdragen. Ze voelt zich ook vaak buitengesloten, terwijl het helemaal zo niet bedoeld is. Mijn broer heeft geen relatie en voorheen deden wij alles samen. Ik kan hem nu toch niet van de ene dag op de andere zeggen dat dit niet meer kan? Ik wil dat ook niet. Ik voel me vaak verscheurd, alsof ik moet kiezen tussen twee dingen waartussen ik niet wil kiezen. Hoe kan ik hiermee het beste omgaan?

→ Lees het volledige artikel

Onze relatie is anders na borstkanker

04/04/2015 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een 45-jarige vrouw en overwon een paar jaar geleden borstkanker. Ik had samen met mijn man een zaak, iets wat hij heel graag deed, maar door mijn gezondheidsproblemen hebben we die moeten stopzetten. Nu ik opnieuw gezond ben verklaard, merk ik dat hij terug wil naar hoe het vroeger was: dat ik het gezin en huishouden op me neem. Fysiek en mentaal kan ik dat niet meer opbrengen, maar ik weet niet hoe dat aan te brengen. Hij heeft al zo veel voor me opgeofferd, dat ik het moeilijk vind om hierover in discussie te gaan. Ik heb ergens het gevoel dat ik dat recht niet heb, maar voel me tegelijkertijd ongelukkig.

→ Lees het volledige artikel

Culturele verschillen veroorzaken afstand

10/03/2015 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben 12 jaar gehuwd met een Filipijnse man. We leerden elkaar kennen als doctoraalstudenten en het klikte meteen. Mijn omgeving was niet opgezet met mijn keuze, maar wij zetten door en huwden. We hebben een mooi leven, werk, kinderen, maar ik mis ook iets tussen ons. David is emotioneel erg gesloten, maar deelt wel veel met andere Filipino's, iets waarbij hij mij maar moeilijk toelaat. Hij vindt het als man not done om emoties te tonen, terwijl ik net veel wil kunnen delen. Als een man niet drinkt of gokt en een goed inkomen heeft, is men daar al tevreden, zie hij onlangs bij de zoveelste ruzie. Je hebt toch niets te kort, waarom zeur je dan, gaf hij aan. Misschien moet ik me hier bij neerleggen en het zien als een beperking binnen een multiculturele relatie. Of zie ik dat verkeerd? Het houdt me alleszins bezig en maakt me ook ongelukkig.

→ Lees het volledige artikel

Hoe kunnen we het foute Valentijn toch vieren?

14/02/2015 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een 30-jarige, nuchtere vrouw. Ik heb al drie jaar een relatie waarin ik me gelukkig voel. We zien elkaar graag, kunnen veel delen, maar van echte romantiek is er weinig sprake. Misschien heeft dat te maken met boodschappen die ik in het begin uitzond: dat ik er allemaal maar niets aan vind, aan wandelingen bij zonsondergang, domme valentijnskaartjes en prullen. Maar ik stel nu bij mezelf vast dat ik daar toch niet geheel ongevoelig voor ben en het mensen eigenlijk wel benijd als ze zo’n feest van de liefde ongegeneerd vieren. Ik ervaar dit niet als een probleem, laat dat duidelijk zijn, maar vroeg me toch af hoe ik mijn eigen gevoel en houding juist kan interpreteren.

→ Lees het volledige artikel

'Mijn man wil niet in therapie'

17/01/2015 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben tien jaar getrouwd met mijn partner en we zien elkaar graag. Al hebben we geen van beiden onze geschiedenis mee: ik werd jong door mijn moeder in de steek gelaten en hij heeft een erg koude opvoeding gehad waarin straffen, afwijzen en kleineren centraal stonden.Toch hebben we een goed huwelijk en is er een sterk engagement. Hij ging al verschillende keren in therapie, met mijn steun. We praten veel over die dingen, wel altijd op mijn aansturen. Ik vind het belangrijk om in het reine te komen met ons verleden, vooral voor onze kinderen. Seksueel loopt het tussen ons niet zo goed. Hij heeft weinig zin in vrijen, wordt vaak niet graag aangeraakt. Ik suggereerde om naar een seksuoloog te gaan, maar dat wil hij niet. Hij heeft het er allemaal even mee gehad, denk ik. Ik heb nu het gevoel vast te zitten, dat we niet meer vooruit of achteruit kunnen. Moet ik harder aandringen op therapie?'

→ Lees het volledige artikel

'Hoe verwerk ik onze plotse breuk?'

15/11/2014 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een weduwnaar van 52 en leerde in de Vereniging voor Weduwes en Weduwnaars kort na het overlijden van mijn vrouw een weduwe kennen. Onze beide partners stierven op korte tijd aan kanker en bij elkaar vonden wij veel herkenning. Wij werden heel intens verliefd, op een manier die ik nog nooit ervaren had. Het sprookje duurde zes maanden, we hadden nooit woorden, gingen samen op reis, maakten onwaarschijnlijk romantische dingen mee. Een paar maanden geleden liet ze me heel plots weten het niet meer te zien zitten, ruimte nodig te hebben. Ze wil er verder niet meer over praten. Ik ben er kapot van en kan het ook helemaal niet plaatsen. Ik krijg dit niet verwerkt.'

→ Lees het volledige artikel

'We kunnen niet goed omgaan met verschillen tussen ons'

31/10/2014 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een 35-jarige, gehuwde vrouw met twee kinderen. Ik heb een betrouwbare partner, maar mis een warme gevoelsband. Mijn man is rationeel en praktisch, ik ben erg emotioneel en deze verschillen leveren problemen op. Ik heb een stresserende job en als ik eens aangeef dat ik me niet zo goed voel, komt hij met praktische oplossingen aandraven, stijl: neem een aspirientje. Kunnen we hieraan iets veranderen?'

→ Lees het volledige artikel

'Mijn vriendin heeft een hekel aan mijn ouders'

18/10/2014 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een man van 24 en woon twee jaar samen met mijn vriendin. Uiteraard hadden we al contact met elkaars ouders, maar al vanaf het eerste bezoek liet mijn vriendin duidelijk verstaan dat ze hen niet mocht en dat ik van haar ook geen inspanningen op dat vlak moest verwachten. Ze maakt vaak denigrerende opmerkingen over mijn achtergrond, geeft wel aan blij te zijn dat ik anders ben. Mijn ouders zijn eenvoudige arbeiders, zij komt uit een veel beter milieu. Ze gaat zo goed als nooit mee naar mijn familie, ik verzin dan vaak smoezen in haar plaats, maar voel mij daar niet goed bij. Kan ik dit beter aanpakken?'

→ Lees het volledige artikel

'Ik word soms veel te boos op mijn man'

20/09/2014 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een vrouw van 42 en ben 20 jaar gehuwd. Ik heb geen slecht, maar ook geen goed huwelijk. Ik wijt dat ook aan mezelf. Op veel domeinen ben ik de mindere van mijn man: hij is nog altijd knap, terwijl ik gehavend uit drie zwangerschappen ben gekomen, hij heeft een aantal kameraden van vroeger waarmee hij nog altijd voetbal speelt, hij heeft zich professioneel volledig kunnen ontplooien en heeft een toffe job, hij reist ook vaak voor het werk, ik zet me vooral in voor het gezin. De laatste jaren veroorzaakt dit vaak onenigheid. Ik krijg ook regelmatig oncontroleerbare woedeaanvallen die we allebei als uitputtend ervaren. Ik weet niet wat ik hiermee aanmoet.'

→ Lees het volledige artikel

'Ik mis mijn romance'

06/09/2014 - Column Het Nieuwsblad

'Ik had twee jaar geleden een ongelooflijk fijne romance met een collega. Zoals aan alle mooie sprookjes kwam hieraan een einde. We kozen beiden voor onze partner. Dit bedrog ging natuurlijk gepaard met veel verdriet, zowel voor de partner als voor onszelf. We hebben ondertussen geen contact meer, behalve dat we elkaar af en toe nog eens tegenkomen. Hoe kan ik accepteren dat in de relatie met mijn partner er niet zo’n hechte vriendschapsband en evenmin zo’n heerlijke seks zal zijn als tijdens de romance? Het blijft een gemis.'

→ Lees het volledige artikel

'Mijn man wil geen seks meer sinds de geboorte van onze zoon'

07/06/2014 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een 42-jarige vrouw, 8 jaar gehuwd en mama van een zoon van 5 jaar. In mijn huwelijk loopt het al een hele tijd niet zo goed. Sinds mijn zwangerschap en de geboorte van ons kind, heb ik het gevoel dat mijn man zich volledig van mij heeft afgekeerd, er tussen hem en mij een muur is komen te staan. Hij heeft me sinds de bevalling ook niet meer aangeraakt, laat staan dat we nog gevreeën hebben. Ik zie er net hetzelfde uit als ervoor, pas er ook voor op dat ik zeker niet alleen focus op mijn kind, dus daaraan ligt het niet. Ik wil ook graag vrijen, vraag er naar, maar hij gaat daar niet op in. Hij werkt heel hard en heeft al bij al ook weinig aandacht voor onze zoon. Misschien speelt ook de slechte relatie met zijn moeder hierin mee. Het maakt me alleszins radeloos en ik weet niet wat ik moet doen.'

→ Lees het volledige artikel

'Is deze relatie stoppen de juiste beslissing?'

24/05/2014 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een vrouw van 22 en heb onlangs de relatie met mijn vriend uitgemaakt, ook al kwamen we nog goed overeen. We waren al sinds ons 15de een stel, zijn als het ware samen opgegroeid. Ik voelde me veilig bij hem, maar tegelijkertijd vond ik mijn leven ook saai en stelde ik me voortdurend de vraag ‘is dit het nu?’. Ik wil in een relatie nog eens het gevoel hebben echt te leven, passioneel verliefd zijn en niet nu een kabbelend leven leiden. Mijn omgeving verklaart me gek, sommigen zeggen dat ik egoïstisch ben. Betekent het feit dat ik een goede relatie opgeef, inderdaad dat ik niet in staat ben om een duurzame relatie te hebben? Dat ik te individualistisch ben? Heeft dit te maken met de YOLO-norm (you only live once, n.v.d.r.) vandaag?'

→ Lees het volledige artikel

'Hoe laat ik mijn eerste liefde los?'

10/05/2014 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een man van 28 jaar en had van mijn 20e tot mijn 24e een eerste vaste relatie. Ik heb onze relatie verbroken nadat ik ontdekt had dat mijn vriendin me ontrouw was geweest met een goede vriend. Zij is nadien met hem een relatie begonnen en ze zijn nog altijd samen. Ik heb het tot op vandaag moeilijk met deze ervaring en kan haar niet loslaten. Ik denk vaak dat ik de fout van mijn leven heb gemaakt door haar te laten gaan, maar weet ook dat een relatie met haar niet meer mogelijk is. Ik heb het gevoel helemaal vast te zitten en weet niet hoe ik verder kan met mijn leven.'

→ Lees het volledige artikel

'Alcoholprobleem domineert ons huwelijk'

27/04/2014 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben 30 jaar gehuwd en zie mijn vrouw nog altijd graag. Toch wordt ons huwelijk al veel jaren overschaduwd door haar alcoholprobleem. Haar talloze beloftes dat het zou beteren, dat ze wel kan stoppen als ze het wil, dat ik dingen zie die er niet zijn, hebben mijn vertrouwen en respect door de jaren heen zwaar aangetast. Ik heb haar al vaak gestimuleerd om zich te laten behandelen of begeleiden, maar ze weigert dit en zegt dat zij geen probleem heeft. Door dit alles ben ik gevlucht in mijn werk, wat ze mij verwijt. Zo blijven we natuurlijk bezig. Kan therapie een oplossing zijn?'

→ Lees het volledige artikel

'Thuisblijfmama' worden of toch maar niet?'

13/04/2014 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een gehuwde vrouw van 28. We hebben een dochter van 3 jaar en een tweede kindje op komst. We werken allebei voltijds, ik als boekhouder en mijn man als arts, maar met een tweede kind erbij baart die combinatie me echt wel zorgen. Ik overweeg om thuisblijfmama te worden, maar mijn omgeving reageert daar negatief op. Mijn man neemt mijn twijfel niet weg, hij laat me vrij. Ik denk soms aan een mogelijk compromis, maar waarom zouden we ons met twee moeten inhouden op het vlak van carrière? Is het dan niet beter dat ik thuis blijf?

→ Lees het volledige artikel

'Hoe kan ik mijn man doen praten?'

22/03/2014 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een 56-jarige kleuterleidster en al 32 jaar gehuwd. Onze relatie is er een met ups en downs, maar vooral met weinig emotionele diepgang. Ik lees veel zelfhulpboeken, wat mijn man onzin vindt, en ben al eens te rade gegaan bij een therapeut. Telkens krijg ik het advies een gesprek aan te gaan met mijn man, maar hoe doe ik dat als hij er geen oren naar heeft? Ik heb het gevoel dat ik op veel domeinen geëvolueerd ben, maar mijn man is stil blijven staan. Hij vindt dat goed zo en steigert bij de suggestie samen in therapie te gaan. Het maakt me diep ongelukkig en ik weet niet hoe ik hier uit geraak.'

→ Lees het volledige artikel

Hoe stop ik die eindeloze ruzies?

08/03/2014 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een gescheiden man van 52 jaar en heb sinds twee jaar een relatie met een ongehuwde vrouw van 39 jaar. De jongste tijd maken we vaak en intens ruzie over banale dingen, meer dan eens per week. Ik wil dingen rustig uitpraten, als volwassenen, maar ze lijkt me niet voor rede vatbaar. Ik weet niet meer wat gedaan.

→ Lees het volledige artikel

'Ik blokkeer als een jongen snel meer wil'

15/02/2014 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een meisje van 27 en leerde recent op het werk iemand kennen met wie het direct enorm klikte. Naar mijn gevoel was zijn enthousiasme wel wat erg groot. Ik wil gewoon meer tijd om iemand beter te leren kennen, wil zeker een relatie, maar ook zekerheid dat mijn keuze de juiste is. Hoe pak ik dit aan?'

→ Lees het volledige artikel

'Onze schoondochter negeert ons'

25/01/2014 - Column Het Nieuwsblad

'Ik neem het risico bestempeld te worden als bemoeizieke schoonmoeder, maar ik heb advies nodig. Ik heb altijd twee dagen per week voor de kinderen van mijn zoon gezorgd, we zijn daarvoor zelfs naar hetzelfde dorp verhuisd. Toen merkte ik al dat mijn schoondochter nogal negatief en veeleisend was, maar nu de kinderen groter zijn en ze ons minder nodig heeft, toont ze haar ware aard. Ze eist onredelijke dingen van mijn zoon (van werk veranderen), dreigt te vertrekken omdat ze hun huis een ‘krot' vindt. Ik wil haar niet alle schuld geven, maar ze negeert ons sinds we onze mening daarover zeiden en zet de kinderen tegen onze zoon en tegen ons op. Wat kunnen we doen?'

→ Lees het volledige artikel

'Ik heb een schuldgevoel tegenover mijn ouders'

14/12/2013 - Column Het Nieuwsblad

Wij zijn een koppel van 28 met twee jonge kindjes. We stellen het prima, maar worstelen met de relatie met onze ouders en schoonouders. Niet dat er problemen zijn, integendeel, de band is uitstekend. Zowel ik als mijn vrouw vinden het belangrijk om onze ouders regelmatig te zien. Mijn ouders werken nog in hun zaak en hebben daardoor weinig tijd. Mijn schoonouders zijn leerkrachten met pensioen en hen zien we dan ook vaak, o.a. voor de kinderen. Mijn moeder zegt mij regelmatig, ons te missen omdat ze ons veel minder ziet. Ik voel me daar schuldig over, ga dan eens extra langs, maar dan verzandt het opnieuw snel wegens gebrek aan tijd. Ik wil niet tegen mijn moeder zeggen dat ze teveel verwacht, dat lijkt me niet fair, maar we kunnen ook moeilijk afstand nemen van mijn schoonouders, alleen om de kerk in het midden te houden. Hoe gaan we hier beter mee om?

→ Lees het volledige artikel

'We maken altijd ruzie over cadeaus'

30/11/2013 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben vijftien jaar samen met mijn vriendin en we zijn nog altijd een gelukkig stel. Toch hebben we over één ding regelmatig hoogoplopende conflicten: de manier waarop we aankijken tegen kerst en nieuw, Valentijnsdag, verjaardagen'. Rika Ponnet geeft advies in haar column voor Het Nieuwsbladmagazine.

→ Lees het volledige artikel

'We kunnen geen kinderen krijgen'

16/11/2013 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een gelukkig gehuwde vrouw van 32, maar ons geluk wordt overschaduwd door een niet ingevulde kinderwens. Hoe pak ik dit het beste aan? Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies in haar column voor Het Nieuwsblad.

→ Lees het volledige artikel

Ik had een relatie met mijn huisarts

02/11/2013 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een veertigjarige vrouw en zit al vijftien jaar in een liefdeloos huwelijk. Ik deelde vijf jaar geleden mijn relatieproblemen met mijn huisarts, die toen zelf in een ongelukkige latrelatie zat. Hij zocht toenadering, ik werd verliefd op hem en we startten een relatie die geheim maar erg intens was. Ik ontdekte onlangs dat hij met nog een andere vrouw contact heeft, waardoor mijn wereld instortte. Ik voel me vernederd en misbruikt, verward en schuldig ook, besef dat ik te veel toegelaten heb. Tegelijkertijd voel ik me eenzaam en klein, want hij begreep me en steunde me, al zie ik nu wel dat seks daarvoor de tegenprestatie was. Hoe krijg ik dit verwerkt? Rika Ponnet geeft advies in haar column voor Het Nieuwsbladmagazine.

→ Lees het volledige artikel

Mijn vriend wil me niet delen met mijn kinderen

13/10/2013 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een gescheiden vrouw van 38 met twee jonge kinderen die om de week bij mij zijn. Ik leerde twee jaar geleden een man kennen van 50. Sinds enige tijd zet mijn vriend me onder druk om bij hem te gaan wonen en de kinderen maar om de veertien dagen in het weekend te zien of veel vaker de zorg voor de kinderen te wisselen, maar dat ziet mijn ex niet zitten'. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

Waar vind ik, een man van 28, een lief?

28/09/2013 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een 28-jarige man en ik ben altijd single geweest. Ik verlang naar de warmte van een relatie, maar het lijkt niet voor mij te zijn weggelegd. Als ik erover spreek met vrienden, krijg ik te horen dat ik me er niet op mag fixeren. Moeilijker gezegd dan gedaan, als je constant met koppels in aanraking komt. Het is hypermoeilijk vrijgezelle dames te vinden. Datingsites zijn een optie, maar het ‘aanbod’ is daar ook vrij beperkt. Zou u mij alstublieft wat tips kunnen geven?'

→ Lees het volledige artikel

'We maken ruzie over internet- en gsm-gebruik '

22/06/2013 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben 25 en twee jaar samen met mijn vriend. Wij leerden elkaar kennen op Werchter, waren er met ons toenmalig lief, maar zijn als kersvers koppel naar huis gegaan. De aantrekking was enorm. Die is gebleven, maar wij maken ook ontzettend veel ruzie. Altijd draait het rond dezelfde thema’s: ons sms- en mailverkeer en de mate waarin dat met elkaar gedeeld moet worden. Hij vindt dat hij mijn berichten moet mogen lezen, ik vind dat privé én getuigen van een gebrek aan vertrouwen. Hoort hij een berichtje, dan wil hij weten van wie het komt. Ik doe dat niet, wat hem doet besluiten dat ik niet geïnteresseerd ben in zijn leven, hem niet graag zie. Is dat normaal? Zijn er nog mensen die hierover ruzie maken? Hoe pak je dit het best aan? Rika Ponnet geeft advies in haar column voor Het Nieuwsbladmagazine.

→ Lees het volledige artikel

'Ik geef alles en krijg niets terug'

08/06/2013 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een veertigjarige man en sinds kort voor de tweede keer gescheiden. Mijn omgeving zegt dat ik veel te goed ben en dat ik van mij laat profiteren.' Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Mijn dochter heeft altijd foute relaties'

25/05/2013 - Column Het Nieuwsblad

'Mijn 28-jarige dochter had al een aantal relaties, telkens met mannen die haar niet respecteren'. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Ik val op avonturiers'

04/05/2013 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een single vrouw van 35 en heb een aantal relaties achter de rug. Ik val op avontuurlijke types, omdat ik zelf ook graag reis en nieuwe dingen ontdek. In het begin gaat het altijd heel goed, maar als ik na verloop van tijd aangeef dat ik ooit wil samenwonen, een kinderwens heb, gaan ze hard op de rem staan.' Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Hoe breek ik voorgoed met mijn minnaar?'

06/04/2013 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een 37-jarige vrouw en heb al vijf jaar een relatie met een oudere, getrouwde zakenman. Toen ik met hem begon, beloofde hij me weg te gaan bij zijn vrouw. Hij zei dat zijn huwelijk slecht was, dat hij het geluk bij mij had gevonden. Het klinkt naïef om dit te geloven, maar toch voelde het echt zo aan, dat hij het meende. Hij is dat blijven zeggen, maar ondertussen gebeurt er niets. Ik heb nog een kinderwens en zie het hopeloze van de situatie. Ik heb al een paar keer met hem gebroken, maar keer altijd terug. Hoe kan ik hem leren loslaten? Of hoe kan ik maken dat hij kiest? Gek genoeg heb ik nu vaak het gevoel dat juist door onze relatie zijn huwelijk eerder beter dan slechter is geworden. Mijn schuldgevoel rond wat ik doe is er alleen maar door toegenomen, want wat maak ik kapot? Wat moet ik doen? Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Wat is voor een baby het beste bij een scheiding?'

13/03/2013 - Column Het Nieuwsblad

'Een aantal maanden geleden ben ik weggegaan bij mijn vriendin. Ik werk 's nachts, in het dancingmilieu, verdien goed, maar heb een onregelmatig leven. Mijn vriendin kon dat niet aan en was bijzonder jaloers. We hebben een dochter van vijf maanden en sinds zij er is, zijn de ruzies volledig geëscaleerd. Voor het minste belde ze mij in paniek. Ik ben alleen gaan wonen, zij is ingetrokken bij haar moeder. Voor onze dochter werken we een regeling uit. Ik denk dat het best is dat zij bij haar mama woont. Mijn ex-schoonmoeder zegt dat stabiliteit op één adres het beste is. Ik wil mijn verantwoordelijkheid opnemen, maar gezien mijn werk kan een week-weeksysteem niet. Ik heb intussen een andere vriendin, wij willen gaan samenwonen. Betrek ik haar wel of niet bij de opvoeding en wordt dat voor mijn dochter niet erg ingewikkeld?' Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Biecht ik het overspel van een vriendin op tegen haar man?'

09/03/2013 - Column Het Nieuwsblad

Ik ontdekte onlangs dat de vrouw van een bevriend koppel overspel pleegt. Zij weet dat ik het weet, maar gaat ervan uit dat haar geheim veilig is. Haar man is een fijne kerel, die ons al veel hielp bij verbouwingen. Mijn man vindt dat ik me niet moet bemoeien, ik vind het erg dat ze hem op deze manier voor schut zet. We hadden er in onze relatie ook al ruzie over (wil je weten dat je partner overspel pleegt of niet?), wat mijn rancune naar haar groter heeft gemaakt. Niet alleen bedriegt ze haar man, ze heeft ook mij voor een dilemma geplaatst. Hoe ga ik hiermee om? Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Mijn man gaat met pensioen. Wat nu?'

23/02/2013 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een vrouw van 50, mijn man is 63 en gaat volgend jaar met pensioen. Dat jaagt me angst aan. Ik heb nog vijftien werkende jaren voor de boeg en zie het helemaal niet zitten om het alleen nog over 'terrasjes doen' te hebben. Ik heb ook schrik dat mijn man snel ouder zal worden qua mentaliteit. Toen ik dertig was, vond ik zijn maturiteit een enorm pluspunt, nu ervaar ik zijn leeftijd als een probleem. Ik zie hem graag, hij is nog altijd in goede gezondheid, maar ik wil op mijn vijftigste niet het leven van een gepensioneerde gaan leiden en weet niet hoe ik hiermee om moet. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Mijn vrouw mishandelt mij'

09/02/2013 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een man van 43, vijftien jaar gehuwd en vader van twee tienerdochters. Ik heb een aannemersbedrijf en stel dertig mensen tewerk. Mijn huwelijk is altijd turbulent geweest, met veel conflicten en scènes, door mijn vrouw. De jongste jaren kwam daar almaar vaker fysiek geweld bij. Ik ben een grote, sportieve man en de weinigen aan wie ik het vertelde, geloofden me bijna niet. Het laatste jaar escaleerde dit. Zo kwam ze al naar het bedrijf om mij de huid vol te schelden, en ze dreigde ook al om mij aan te geven bij de fiscus of belt me de hele dag non-stop. Ik weet dat mijn vrouw een moeilijke jeugd had, maar ze wil er niet over praten. Ik ben ten einde raad, schaam me en weet niet meer wat te doen. Weggaan vind ik moeilijk, want hoe moet het dan met onze kinderen?' Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Geldprobleem zet onze relatie onder druk'

15/12/2012 - Column Het Nieuwsblad

'Ik, een werkloze vrouw van 57 jaar, woon al 7 jaar samen met mijn vriend, die met brugpensioen is. Mijn dochter is het huis uit, zijn (werkende) dochter van 30 woont nog thuis. Ik betaal huishoudartikelen en eten in ruil voor inwoon. Hij betaalt zijn huis af en doet zijn betalingen, de dochter geeft niets af. Als ik het er met hem over heb, wordt hij kwaad.' Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Het co-ouderschap doet mij veel verdriet '

01/12/2012 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben vijf jaar gescheiden en heb twee zonen van tien en twaalf jaar. Die verblijven de helft van de tijd bij hun vader, die intussen een andere partner heeft. Tot op vandaag heb ik het bijzonder moeilijk met dat co-ouderschap'. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Stap ik uit een liefdeloos huwelijk?'

03/11/2012 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben veertien jaar gehuwd en heb met mijn vrouw twee kinderen van 9 en 5. Onze relatie was nooit echt goed. Eigenlijk kozen we voor elkaar omdat we dachten dat dit het best mogelijke was, niet omdat er liefde was'. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Mijn vriendin heeft een erg afhankelijke stiefdochter'

13/10/2012 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een 56-jarige, gescheiden man en woon 16 jaar samen met een gescheiden vrouw. Mijn kinderen en ook drie van haar kinderen zijn het huis uit. Haar jongste dochter van 30 is nog alleenstaande. Ik schiet niet al te best met haar op, omdat ik het zo moeilijk heb met haar afhankelijkheid tegenover ons. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Nu mijn man werkloos is, maken we vaak ruzie'

22/09/2012 - Column Het Nieuwsblad

Mijn man verloor een tijdje geleden zijn werk. We dachten dat hij snel een andere job zou hebben, maar dat lukt maar niet. Ondanks het feit dat ons budget nu krapper is, wil hij geen afstand doen van zijn dure hobby, de paardensport. Ik weet niet meer wat gedaan. We hebben nu vaak ruzie

→ Lees het volledige artikel

'Hoe vergeef ik hem zijn overspel?'

25/08/2012 - Column Het Nieuwsblad

Mijn vriend en ik zijn twee jaar geleden een paar maanden uit elkaar geweest nadat hij mij had bedrogen met zijn beste vriendin, die ook een relatie had. In die periode keerde hij af en toe terug naar mij, om daarna toch weer voor haar te kiezen. Ik zat toen ongelooflijk diep, ik had zelfs zelfmoordplannen. Uiteindelijk koos zij voor haar vriend en hij voor mij. Nooit heb ik er echt met hem over kunnen praten. Eerst werd hij boos, nu zegt hij het zich allemaal niet te herinneren. Ik daarentegen herinner me alles maar al te goed. Ik besef dat het er niet meer toe doet, dat hij mij nu graag ziet, maar toch kan ik de herinnering aan die pijn niet loslaten en blijf ik mij afvragen of hij voor mij gekozen heeft uit liefde of omdat ik tweede keus was. Hoe kan ik hiermee omgaan?

→ Lees het volledige artikel

'Hoe kan ik als veertiger zeker kiezen voor kinderen?'

09/06/2012 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een 45-jarige man en ik leerde twee jaar geleden een vrouw kennen van nu 40. Wij zijn ongehuwd, hebben geen kinderen, zetten veel in op carrière'. Maar lukt het wel om op deze leeftijd nog kinderen op te voeden? En ook: ik zou zo graag zeker zijn van mijn keuze. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Kunnen we leren ruzie maken?'

19/05/2012 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een gehuwde man van 36. Het gaat goed in onze relatie, maar we kampen wel met een terugkerend probleem. Wij kunnen heel moeilijk ruzie maken en als het zover is, raakt het nooit opgelost'. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Hoe verwerken we dit overspel?'

05/05/2012 - Column Het Nieuwsblad

'Ik heb ongeveer een jaar geleden ontdekt dat mijn partner, naast sms-relaties met verschillende mensen, ook echt oraal bevredigd is door een collega. Hij zegt dat dit te wijten was aan medicatie, dat het niet normaal is en ook niet meer zal gebeuren'. Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

→ Lees het volledige artikel

'Mijn vriend zorgt nog voor zijn ex'

14/04/2012 - Column Het Nieuwsblad

'Ik heb sinds kort een relatie met een man die al tien jaar gescheiden is. Het klikt opperbest tussen ons en we maken almaar meer plannen. Hij is dan vaak de initiatiefnemer, maar gek genoeg ook diegene die het uiteindelijk op niets laat uitdraaien. Zo stelde hij voor om op reis te gaan, maar trok hij dit later in of plant hij een weekend bij mij en zegt hij dan dat hij er voor zijn zoon moet zijn. Hij heeft ook nog altijd een sterke band met zijn ex die chronisch ziek is en voor wie hij zorgt als dat nodig is. Zij neemt de laatste tijd almaar vaker contact. Zijn dochter is erg tegen onze relatie, zijn zoon is voor en mijn vriend weet eigenlijk niet meer wat gedaan. Ik vind het mooi dat hij voor zijn ex zo zorgzaam is, maar ik ervaar haar toch als erg dominant en bepalend. Wat moet ik doen?'

→ Lees het volledige artikel

'Mijn tienerdochter heeft het moeilijk met mijn nieuwe vriendin'

18/03/2012 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben drie jaar gescheiden en heb vier kinderen. Mijn oudste dochter van zeventien woont sinds de scheiding bij mij en dat liep tot voor kort erg goed. Ik heb onregelmatige werkuren, maar zij trok perfect haar plan en staat volledig zelfstandig in het leven. Sinds een paar maanden heb ik een vriendin met twee dochters. Aanvankelijk leek alles goed te klikken, maar de jongste tijd zijn er veel spanningen met mijn dochter. Ze gedraagt zich naar mij toe op een bezitterige manier, maakt constant ruzie met mijn vriendin of stookt ons op tegen elkaar. Dat pakt niet, maar dan gedraagt ze zich nog onmogelijker en speelt ze koude oorlog. Het maakt mij ongelukkig en mijn vriendin onzeker. Ze zegt ook dat ze nooit zal toelaten dat mijn vriendin komt inwonen, dat ze zichzelf wat zal aandoen. Wat moet ik doen?'

→ Lees het volledige artikel

'De kinderen van mijn partner aanvaarden me niet'

25/02/2012 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben een gescheiden vrouw van 59 en heb sinds drie jaar een goede relatie met een weduwnaar. We zouden graag gaan samenwonen nu al onze kinderen het huis uit zijn. Hij wil het liefst in zijn huis blijven, een nieuwe woning naast zijn vroeger bedrijf dat nu geleid wordt door zijn zoon. Ik ben er graag en voel me bij hem zeker welkom, maar heb sterk het gevoel dat zijn schoondochter me niet moet. Ik merk ook dat als zijn kinderen hem opeisen, mijn partner afspraken tussen ons makkelijk opzij schuift, om geen onenigheid met hen te hebben. Hij zegt wel dat hij altijd voor mij zal kiezen, maar zo voelt het soms aan als een strijd, zij tegen mij. Ik begrijp dat het moeilijk is voor hen, omwille van hun overleden moeder, maar ik doe toch hard mijn best, ben niet uit op het geld van hun vader, wat is dan het probleem? Ik twijfel nu zelfs aan de haalbaarheid van onze relatie. Hierover praten vind ik moeilijk, want wat als ze me afwijzen?'

→ Lees het volledige artikel

'Mijn vriend woont en werkt bij zijn ouders'

04/02/2012 - Column Het Nieuwsblad

Mijn vriend woont en werkt bij zijn ouders. Ik kan me voorstellen dat het niet altijd gemakkelijk is om met mijn vriend samen te werken, of met familie in het algemeen, maar zijn ouders behandelen hem onrechtvaardig en oneerlijk. De verwijten worden ronduit grof. Dat veroorzaakt enorm veel spanningen en ik wil er niet (meer) tussen zitten, al weet ik niet wat ik moet doen om iets te veranderen aan de situatie. Eigenlijk is het aan mijn vriend zelf om stappen te ondernemen, maar hij doet zijn werk blijkbaar heel graag want als het dan wel goed gaat, relativeert hij de slechte periode. Ik wil dat hij gelukkig is met zijn familie, op zijn werk én met mij, ik wil niet zijn enige geluk en toevluchtsoord zijn. Ik vind familie heel belangrijk en dit is alvast geen goed begin voor een goede verstandhouding, want na alles wat ik gehoord heb, kan ik niet 'normaal' omgaan met mijn schoonouders.

→ Lees het volledige artikel

'De ex van mijn vriend moeit zich met ons leven'

10/12/2011 - Column Het Nieuwsblad

'Ik heb sinds een jaar een relatie met een gescheiden man met twee kinderen die in een co-ouderschapregeling worden opgevoed. Het zit tussen ons echt goed en twee maanden geleden zijn we gaan samenwonen in zijn huis. Met de ex van mijn vriend heb ik het evenwel moeilijk'.

→ Lees het volledige artikel

'Stoppen met drinken heeft onze problemen niet opgelost'

19/11/2011 - Column Het Nieuwsblad

'Ik ben 24 jaar gehuwd en heb drie dochters. Mijn man heeft jaren een alcoholprobleem gehad waarvoor hij vorig jaar eindelijk in behandeling is gegaan. Hij drinkt nu niet meer, maar in tegenstelling tot wat ik gedacht had, komt dat onze relatie helemaal niet ten goede'.

→ Lees het volledige artikel

'Mijn partner schuift mijn kinderwens voor zich uit'

29/10/2011 - Column Het Nieuwsblad

Ik heb al vier jaar een relatie en bijna even lang een kinderwens, maar mijn vriend schuift dat onderwerp altijd vooruit naar later. We maken hierover de laatste tijd wekelijks ruzie en hij geeft dan telkens aan dat ik meer geduld moet hebben. Ik wil echter vooruit met mijn leven. Ik ben 38 en de tijd begint dan ook erg te dringen. Ik vind hem een fijne man, we delen veel, maar ik zie in mijn omgeving toch nog andere single mannen waarvan ik weet dat zij ook een gezin willen. Moet ik overwegen om bij hem weg te gaan?

→ Lees het volledige artikel

Hoe vermijd ik een vechtscheiding?

08/10/2011 - Column Het Nieuwsblad

Na een huwelijk van vijftien jaar wonen ik en mijn vrouw al bijna en jaar apart en de echtscheiding is ingezet. Die verloopt evenwel bijzonder moeilijk.

→ Lees het volledige artikel

De ziekte van mijn man weegt op onze relatie

24/09/2011 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben 35 jaar gehuwd, waarvan 34 jaar tevreden. Het laatste jaar was echter verschrikkelijk. Er werd bij mijn man kanker vastgesteld. De prognose is hoopgevend, maar de behandeling loodzwaar. We hebben altijd goed kunnen praten, maar nu niet meer. Mijn man gedraagt zich onmogelijk, wil mij altijd bij hem, maar negeert me ook vaak of is ruw en kwetsend. Ik heb natuurlijk begrip voor zijn situatie, maar ik ben niet de oorzaak van deze ziekte, al behandelt hij me vaak wel zo. Ik voel me diep ongelukkig met de hele situatie. Weet u raad?

→ Lees het volledige artikel

Hoe stap ik uit een verstikkende relatie?

10/09/2011 - Column Het Nieuwsblad

Ik leerde mijn vriendin een jaar geleden kennen via een relatiebureau. We kunnen goed met elkaar opschieten en delen veel interesses, maar de laatste tijd wil mijn gevoel niet meer mee. Ze legt heel veel beslag op mij en dat voelt verstikkend aan. Ik ben niet meer verliefd en wil de relatie verbreken. Ik bouw al een tijdje bewust ons contact af en heb haar ook al voorzichtig proberen vertellen dat ik er een punt wil achterzetten, maar dat lokt telkens sterke reacties uit. Het is alsof ze me niet echt wil verstaan. Zij doet er de laatste tijd ook alles aan om het goed te laten lopen, verwent me en overlaadt me met aandacht, wat me nog een slechter gevoel geeft. Ik weet niet wat ik moet doen.

→ Lees het volledige artikel

Waarom kiest mijn vriend niet voor mij?

19/06/2011 - Column Het Nieuwsblad

Al voor de derde keer (de eerste keer na 2 maanden, nu na 1,5 jaar) verlaat mijn vriend mij om terug te gaan naar zijn ex-vrouw. Ze hebben samen 2 zwaar mentaal-gehandicapte volwassen kinderen, maar ook ik zorg met heel veel liefde mee voor hen in het weekend. Waarom kan mijn vriend niet kiezen tussen haar en mij? Waarom blijft hij twijfelen na een huwelijk met veel ups en downs? Zijn woorden zijn: zij is de vrouw bij wie ik bij MOET zijn, en jij bent degene die ik bemin. Ik mag nu voor de vijfde keer in twee jaar verhuizen en toch weet ik dat hij het is van wie ik zo ontzettend veel hou. Ik zou hem zo graag willen helpen om een gerust gemoed te krijgen.

→ Lees het volledige artikel

Ik twijfel voortdurend in elke relatie

04/06/2011 - Column Het Nieuwsblad

Ik (25) heb sinds twee weken een vriend, maar ik heb het gevoel dat ik niet meer kan kiezen voor één iemand. Ik denk regelmatig terug aan twee vorige relaties en vraag me af of het wel juist was die stop te zetten, ook al twijfelde ik toen ook constant. Ik denk dat ik niet meer echt verliefd kan worden. Vrienden zeggen dat geen van hen de ware is, maar ik ben bang dat ik me niet kan binden.

→ Lees het volledige artikel

Is er hoop voor homo met overgewicht?

07/05/2011 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een 27-jarige homo en ik heb schrik dat ik nooit een partner zal vinden. Ik kamp met een serieus overgewicht en ben bang om verliefd te worden. Ik ga ook niet meer graag uit in het homomilieu. Het lijkt wel of iedereen er op zoek is naar een onenightstand en daar ben absoluut geen voorstander van. Is er nog hoop voor mij?

→ Lees het volledige artikel

'Hoe vind ik een nieuwe partner?'

16/04/2011 - Column Het Nieuwsblad

'Dit jaar word ik 50 jaar. Helaas ben ik nog vrijgezel. Ik zou zo graag een man leren kennen, maar het loopt echter dikwijls verkeerd af. Vandaar mijn vraag: via welk medium kan ik de geschikte partner vinden? (Misschien wel via deze rubriek? Zie je, ik heb nog zin voor humor ook. Mijn keywords: trouw, oprecht, huiselijk, musea bezoeken, lezen. Enkele keywords van de ideale partner: trouw, oprecht, openminded, niet-roker, respect.).'

→ Lees het volledige artikel

Hoe weet je of je klaar bent voor een nieuwe relatie?

02/04/2011 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben sinds 2 jaar gescheiden. Vorige zomer leerde ik iemand kennen met wie het wonderwel klikte. Binnen de kortste keren was ik stapelverliefd. Helaas zat hij nog met zijn vorige partner in het hoofd, was hij nog niet klaar voor iets nieuws. Intussen ben ik aan het internet-daten, en ook al klikt het met sommige mannen wel, ik merk dat ik niet echt verliefd word. Hoe weet je, zonder het uit te testen op mannen, of je klaar bent voor een nieuwe relatie ?

→ Lees het volledige artikel

Kies ik voor passie of duurzaamheid?

19/03/2011 - Column Het Nieuwsblad

Ik heb een geheime relatie met een man op mijn werk die erg passioneel is, maar geen toekomst heeft. Mijn collega is gehuwd en heeft kinderen en zal zijn vrouw niet verlaten. Ik wil zelf ook een gezin met kinderen en heb ik een toffe man vol goede bedoelingen leren kennen: ik ben heel graag bij hem, maar mis de passie uit die andere relatie. Zo loopt het bij mij vaak: ofwel ben ik geweldig aangetrokken tot iemand, maar is die man niet beschikbaar, ofwel heb ik een fijn vriendschappelijk contact, maar mis ik de passie. Zal ik passie vinden bij een goede man?

→ Lees het volledige artikel

Blijven of weggaan

07/03/2011 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben 10 jaar gehuwd en we hebben twee kinderen waarvan de jongste een jaar is. Mijn huwelijk stelt gevoelsmatig al enige tijd niet zoveel meer voor. Mijn man werkt enorm veel en is ook vaak met zijn sport bezig, ik concentreer me op de kinderen, maar voel me vaak alleen. Vrijen met hem is voor mij een opgave geworden. Ik heb al twee jaar een relatie met een oudere buurman. Hij begrijpt me, voelt me aan, de seks is goed, maar hij zegt me geen garanties te kunnen geven. Mijn man weet van niets, geeft vaak aan dat het zo niet verder kan tussen ons. Ik weet dat ik zal moeten kiezen, maar weet niet wat te doen. Hoe neem ik de juiste beslissing?

→ Lees het volledige artikel

Seks met een ex?

05/02/2011 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben enkele maanden samen geweest met een jongen, maar onze relatie is over omdat hij twijfelde. We zien elkaar nog geregeld en telkens eindigt die ontmoeting in seks. Dat is vaak op mijn initiatief, maar achteraf zegt hij altijd dat hij met mij de beste seks heeft. In welke mate kan hij opnieuw gevoelens voor mij krijgen en hoe pak ik dat het beste aan?

→ Lees het volledige artikel

Van ‘verliefd zijn’ naar ‘houden van’

22/01/2011 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben 2 jaar samen met mijn vriend. We hebben al veel ups en downs gehad maar zijn hier altijd sterker uitgekomen. Sinds kort heb ik een ander gevoel, ik mis hem minder dan vroeger. Is dit de overgang van ‘verliefd zijn’ naar ‘houden van’ of is de liefde echt aan het afnemen? Er is niets mis in onze relatie, alles gaat goed. Er zijn kleinigheden die me storen maar die zijn verwaarloosbaar. Hoe achterhaal ik de oorzaak, vooraleer ik foute beslissingen neem?

→ Lees het volledige artikel

Mijn man heeft enkel aandacht voor de kinderen

18/12/2010 - Column Het Nieuwsblad

Mijn man is heel goed voor onze kindjes maar hij ziet mij niet (meer) staan. Ik krijg nooit een complimentje, kritiek des te meer. Hij gaat helemaal op in zijn hobby's, is daar vaak voor weg en kan over niets anders praten, ik regel het huishouden en ons sociale leven. Tijdens zijn verjaardagsfeestje zat ik aan tafel met zijn vrienden terwijl hij alleen naar het voetbal keek. Aan tafel praat hij enkel met de kinderen. We vinden allebei dat hij autistische trekken heeft, maar hij zegt dat hij niets aan zichzelf kan veranderen. Wat moet ik doen?

→ Lees het volledige artikel

Mijn nieuwe vriendin wil mijn interieur veranderen

04/12/2010 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben een weduwnaar (54) en woon samen met mijn drie dochters. Sinds twee jaar heb ik opnieuw een vriendin. We denken aan samenwonen (bij mij thuis), maar zij wil van alles veranderen aan mijn 'oubollige' huis en de vele familiefoto's. Mijn overleden vrouw heeft het huis ingericht en mijn dochters en ik vinden het prima zo. Hoe lossen we dit op?

→ Lees het volledige artikel

Ik kom de dood van mijn vrouw niet te boven

13/11/2010 - Column Het Nieuwsblad

Ik ben sinds drie jaar weduwnaar maar het lukt me niet het verlies van mijn vrouw te boven te komen. Ze was erg ziek en ik heb zo goed mogelijk voor haar gezorgd, maar open praten over wat er gebeurde, lukte ons moeilijk. Bovendien heb ik tijdens haar ziekte een affaire gehad, die ik nooit heb opgebiecht. Mijn kinderen steunen me en ik heb veel dates, maar ook daar wil mijn gevoel niet mee. Moet ik het nog wat tijd geven?

→ Lees het volledige artikel

Mijn vrouw heeft borstkanker.

30/10/2010 - Column Het Nieuwsblad

Bij mijn vrouw werd vorig jaar borstkanker vastgesteld. Na de schok hebben we samen de moed gevonden om er volledig voor te gaan. We zijn nu een aantal behandelingen verder en voorlopig ziet de prognose er voorzichtig-goed uit. Ik heb de hele tijd mijn vrouw gesteund, maar heb het nu, juist als het beter gaat, eigenlijk heel moeilijk. Ik heb veel opgekropte woede, ook naar haar toe en schaam me daar eigenlijk voor. Op een aantal momenten koesterde ik zelfs de overtuiging dat het voor haar makkelijker was dan voor mij. Haar lijden erkende iedereen, voor mij was en is er geen aandacht, terwijl ik het ook allemaal moet doorstaan. Ik mis ons ook als koppel. Ik zie nu meestal de patiënte, niet mijn vrouw en seksueel werkt dat voor mij niet. Zij vraagt er ook niet naar, terwijl ik de intimiteit erg mis. Ik weet met deze gevoelens geen blijf.

→ Lees het volledige artikel

Waarom val ik altijd op mannen die bezet zijn?

16/10/2010 - Column Het Nieuwsblad

Ik heb een relatie met een man die niet vrij is. Hij zegt dat hij zijn vriendin niet kan verlaten, maar toch blijft hij me opzoeken. Het lukt mij ook niet om hem op afstand te houden, want ik ben liever niet alleen. Ook in mijn vorige relaties bleek er vaak een derde in het spel. Het lijkt wel alsof ik dit soort mannen aantrek. Wat kan ik doen?

→ Lees het volledige artikel

Kan ik mijn man zomaar in de steek laten?

18/09/2010 - Column Het Nieuwsblad

Ik (45) heb 2 dochters en ben 18 jaar getrouwd met een beroepsmuzikant. Hij is vaak werkloos en depressief. Ik ben lerares en zorg voor het inkomen, maar ik zou graag starten met een juwelenwinkel. Mijn man is daar heel erg tegen. We hebben altijd ruzie en ik denk aan scheiden, maar kan ik hem in de steek laten? Wil ik wel alleen zijn? Ik zet hoe dan ook door met mijn winkel.

→ Lees het volledige artikel

Tegenstrijdige visie op kinderwens

18/05/2010 - Column Het Nieuwsblad

‘Ik ben al een paar jaar samen met mijn vriendin en de laatste tijd hebben we veel ruzies. Zij wil heel graag kinderen en zet me echt hierover onder druk. Ik heb echter het gevoel dat de basis van onze relatie niet voldoende sterk is. Zo heeft ze geen vast werk en spreekt ze er nu al van om thuis te blijven zodra het kind er is. Ik heb schrik om mijn relatie te verliezen, maar twijfel er ook aan of ik wel kinderen wil. Ik heb een zus die twee kinderen heeft en heb medelijden met mijn schoonbroer. Naar mijn gevoel is hij niet meer van tel, gaat alle aandacht uit naar de kinderen. Wat raadt u me aan?’

→ Lees het volledige artikel

Nog nooit een relatie

06/05/2010 - Column Het Nieuwsblad

‘Ik ben 33 en heb eigenlijk nog nooit een vaste relatie gehad. Ik ben er beschaamd over. Ik weet dat ik in al die dingen wat trager dan gemiddeld ben. Als tiener keek ik niet naar jongens en aan de universiteit was ik met studeren bezig. Nu wil ik wel graag iemand ontmoeten en ik zou nog graag een gezin hebben, maar het lukt niet. Ik heb een aantal goede vriendinnen met wie ik veel onderneem. Ze zijn ook single en vaak vragen we ons af waar we nog een man gaan ontmoeten. We hopen dat het spontaan kan, want al die datingtoestanden vinden we veel te geforceerd.’

→ Lees het volledige artikel

Zin in een slippertje?

22/04/2010 - Column Het Nieuwsblad

‘Mijn vrouw en ik zijn twintig jaar gelukkig getrouwd en ook seksueel hebben we het goed. Maar zowel bij mijn vrouw als mezelf groeit het verlangen om eens seks te hebben met iemand anders. We hebben allebei nog nooit een andere bedpartner gehad en dat vinden we jammer. Het lijkt ons spannend om het eens met iemand anders te doen, maar is het mogelijk ‘een slippertje’ te hebben zonder dat je relatie op de klippen loopt?’

→ Lees het volledige artikel

Geen hulp in huishouden

01/04/2010 - Column Het Nieuwsblad

‘Mijn man vergeet heel vaak afspraken die wij maken binnen ons gezin. Als ik er hem niet aan herinner, gebeuren de dingen gewoon niet, ook al hangen ze uit op ons prikbord. Hij zegt dan altijd dat hij vergeetachtig is, hij het te druk heeft. Ik vind dat moeilijk, want heb constant het gevoel dat ik niet op hem kan vertrouwen en uiteindelijk alles bij mij terecht komt. Ik moet dan ook altijd mijn eigen afspraken verplaatsen om dergelijke situaties op te vangen. Ik spreek er hem wel op aan, maar er verandert niets.’

→ Lees het volledige artikel

Vrienden blijven na een split

12/03/2010 - Column Het Nieuwsblad

‘Mijn vriend en ik staan op het punt om onze relatie stop te zetten. Ik zie hem nog graag maar de relatie heeft geen kans op slagen. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik een goede band houd met hem? Dat we nog steeds op een vriendschappelijke manier met elkaar kunnen omgaan?’

→ Lees het volledige artikel

Verliefd op een jongere vrouw

03/03/2010 - Column Het Nieuwsblad

‘Ik ben 61 en stapelgek op een jonge ex-collega van 31. Enerzijds ben ik blij dat ik het gevoel ‘dit is de ware’ kan ervaren, anderzijds voel ik me opnieuw een onzekere puber. Ik ben gehuwd, heb volwassen kinderen en een huwelijk waarin ik me goed voel en dat wil ik zo houden. Ik heb mijn gevoelens aan mijn ex-collega geuit en hoewel zij er liever niet over praat voel ik dat het wederkerig is. Ik heb al getracht het uit mijn hoofd te zetten maar het is sterker dan mezelf. Heb ik gewoon last van het ‘oude bok en groen blaadje’ syndroom of zit het dieper?’

→ Lees het volledige artikel

Geen seks meer

05/02/2010 - Column Het Nieuwsblad

‘Ik (30) heb sinds 3 jaar een relatie. Het eerste jaar was op seksueel gebied een openbaring. Toen sloeg het plots om… Nu hebben we al 2 jaar geen seks meer gehad, zelfs geen tongzoen. We praten er wel over, maar ik heb de indruk dat mijn vriendin me een zaag vindt. Ze vindt zichzelf niet sexy en voelt zich te dik (en weegt ocharme 58 kg). Maar ik vind haar echt aantrekkelijk! Ze maakt me ongelukkig, maar weegt de rest van de relatie wel op tegen ‘geen seks hebben’?’

→ Lees het volledige artikel

Spijt dat relatie heb beëindigd

22/01/2010 - Column Het Nieuwsblad

‘Een half jaar geleden had ik een dip in mijn leven. Ik moest er even tussenuit en ben gevlucht van alles. Ik heb ook mijn relatie van vier jaar zonder deftige uitleg. Daar had ik na twee maanden spijt van. Ik probeer nu alles te doen om mijn relatie te redden, maar mijn ex-vriendin zegt ja noch nee. Ze vreest hetzelfde mee te maken. Bovendien speelt er ook een financieel element: de huur en afbetaling van mijn lening wegen zwaar, dus ik moet daarover praten. En als ik mijn post haal, zie ik dat ze nog al onze souvenirs (een hartvormig kussen, foto’s…) heeft. Hoe pak ik de zaken nu best aan?’

→ Lees het volledige artikel

Het belang van een goede knuffel

04/01/2010 - Column Het Nieuwsblad

‘Ik (55) heb een latrelatie met een tien jaar jongere man. Soms heb ik behoefte aan een knuffel, een aanraking, zodat ik het gevoel heb dat hij mij ook graag ziet los van de seks. Hij is dat blijkbaar totaal niet gewend en heeft er weinig kaas van gegeten. Voor mij is het heel belangrijk. Overdrijf ik?’

→ Lees het volledige artikel

Is hij de ware?

04/12/2009 - Column Het Nieuwsblad

‘Ik (32) overweeg een pauze in te lassen in mijn vijf jaar oude relatie. Ik wil weten of mijn vriend wel echt de ware is en of we niet samenblijven omdat het nu eenmaal zo is. Maar hij vindt pauzes niet kunnen. Als ik het voorstel, ben ik bijna zeker dat ik nooit nog iets van hem zal horen. Dat heeft hij herhaaldelijk laten verstaan. Wat kan ik doen?’

→ Lees het volledige artikel

Hoe relatie beëindigen?

13/11/2009 - Column Het Nieuwsblad

‘Ik (26) overweeg al een tijdje om mijn relatie te beëindigen omdat mijn vriend niet de ware is. Maar hij heeft het momenteel moeilijk omdat hij z’n werk dreigt te verliezen, waardoor ik mijn probleem uitstel tot later. Ik geef uiteraard om hem en wil hem niet nog dieper in de put jagen, maar ik vrees dat ik dat sowieso (ooit) zal doen. Hoe pak ik dit aan zonder zijn zelfbeeld een deuk te geven? En moet ik mijn eigen schuldgevoelens er nadien verplicht bijnemen?’

→ Lees het volledige artikel

Relatie met ex

16/10/2009 - Column Het Nieuwsblad

‘Mijn vriend was twee maal getrouwd. Toen de vader van zijn eerste vrouw overleed, heeft ze hem gebeld om te vragen wie haar had weggegeven op hun huwelijk. Ze vroeg ook naar hun huwelijksfoto’s. Ik heb daar een gevoel van emotionele ontrouw aan overgehouden. Ik vind dat ze herinneringen moet ophalen met haar huidige familie, niet met haar ex-man. Mijn vriend heeft medelijden met haar en snapt dat ze naar hem belt. Ben ik onredelijk?’

→ Lees het volledige artikel

Seksuele vrijheid in relatie

29/09/2009 - Column Het Nieuwsblad

‘Mijn partner en ik zijn ruim 7 jaar samen en hebben een bevredigend seksleven. Hij gaat vreemd en ik weet dat, daar hebben we duidelijke afspraken over. Zolang het enkel gaat om seks, kan ik het begrijpen. Nu blijkt dat hij al enkele maanden een ‘vaste’ relatie heeft. Hij ziet haar wekelijks en koopt cadeautjes. Zijn uitleg is dat hij niet meer zo makkelijk ‘scoort’ als vroeger en dat hij uit tijdsgebrek altijd teruggaat naar die vrouw. Onze relatie zit grotendeels nog goed, maar toch heeft mijn vertrouwen een deuk gekregen en kan ik niet meer genieten van de seks. Moet ik zijn drang begrijpen of ben ik te naïef?’

→ Lees het volledige artikel

Nieuw samengesteld gezin

16/09/2009 - Column Het Nieuwsblad

‘Ik ben weduwnaar sinds 2005 en heb drie kinderen (16, 21 en 23). Anderhalf jaar heb ik een gescheiden vrouw leren kennen met kinderen van 12, 16 en 18. Haar kinderen aanvaarden mij goed, de mijne aanvaarden haar minder makkelijk. Het contact tussen de kinderen is beperkt tot een vakantie en het kerstfeest. We zouden graag samenwonen, het liefst met alle kinderen samen, maar hebben schrik om brokken te maken. Moeten we naar onszelf kijken en zullen de kinderen hun weg wel vinden?’

→ Lees het volledige artikel

Losse moraal op werk

30/08/2009 - Column Het Nieuwsblad

‘Ik ben al vier jaar gelukkig met mijn vriendin. Onlangs is ze veranderd van werk. Haar collega’s maken er een sport van elkaar zo veel mogelijk te versieren. Ik heb mijn vriendin altijd vertrouwd, en nu nog, maar die verhalen maken me ziek. Als ze na het werk iets gaan drinken, kan ik mijn ergernis moeilijk wegsteken. Hoe los ik dat op?’

→ Lees het volledige artikel

Te weinig aandacht

08/06/2009 - Column Het Nieuwsblad

‘Ik ken mijn vriend (61) al 12 jaar, met tussenpozen. Toen ik hem ontmoette, had hij nog een vriendin. (Als ik dat had geweten, was ik geen relatie begonnen.) Nu zijn we voor de derde keer samen. Ik heb het moeilijk met zijn hobby: dansen in Frankrijk. Hij heeft amper tijd voor mij: in het weekend werkt hij, op weekdagen gaat hij dansen. Als ik bel, snauwt hij me af. Ik beteken niets voor hem en toch kan ik hem niet loslaten. Ben ik onredelijk dat ik wat meer aandacht wil?’

→ Lees het volledige artikel

Ouders op leeftijd scheiden

21/05/2009 - Column Het Nieuwsblad

‘Mijn moeder (58) heeft na 40 jaar huwelijk plots een affaire met een andere man. Papa (65) had het niet voelen aankomen. Soms belt ze hem en zegt ze dat ze zal terugkomen. Maar telkens blijkt dat vals. Ik had een mama bij wie ik altijd terecht kon en die de oma is van mijn kinderen, maar nu is ze amper bereikbaar. Het contact tussen ons is gespannen en onaangenaam. Ik kan geen toegeving doen en zij blijkbaar ook niet. Hoe komen we hieruit?’

→ Lees het volledige artikel

Depressie in relatie

25/04/2009 - Column Het Nieuwsblad

‘Op mijn 48ste heb ik zwaar geleden onder een ontslag, ik was depressief en agressief. Tijdens mijn behandeling is mijn zoon omgekomen in een verkeersongeval. Nadien heb ik een vrouw leren kennen, haar verhaal toonde veel gelijkenissen met het mijne. Maar na veel verdriet heb ik ook die relatie moeten stopzetten. Ik ben bijna 60 en voel me uitgeblust. Wat nu?’

→ Lees het volledige artikel

Kinderen van de ander

20/04/2009 - Column Het Nieuwsblad

‘Mijn vriend en ik hebben een dochtertje van 4 maanden, we wonen twee jaar samen en zijn verloofd. Hij heeft drie kinderen uit een vorig huwelijk, die om de week naar ons komen. Mijn zoon (14) heeft zich tegen mij gekeerd, wat me fel dwars zit. Als zijn kinderen niet hier zijn, ben ik soms kwaad op hem omdat hij contact heeft met hen. Ik werk het dus uit op hem, wat hij niet verdient. Ben ik onredelijk?’

→ Lees het volledige artikel

Relatie loslaten

25/02/2009 - Column Het Nieuwsblad

‘Ik ben een man van 49, gescheiden met twee zonen. Ik heb vorig jaar iemand leren kennen waarmee ik vier maand samen was. We hadden beiden niet veel vertrouwen meer in een relatie omdat we gekwetst geweest waren, maar er was een klik. Eind november heeft ze me echter meegedeeld dat ze alles eens op een rij moest zetten en even later dat ze haar scheiding ( 3 jaar geleden ) nog niet had verwerkt. Ik lig al een paar maanden in de knoop met mezelf, denk nog heel veel aan haar. Gesprekken met vrienden brengen me nog meer in de war, want die gaan van " je moet verder’ tot ‘je moet af en toe nog iets van je laten horen’. Hoe pak ik dit het best aan? Zelf was ik van plan een smsje te sturen, en een kaartje voor haar verjaardag. Hoor ik niets, dan zou ik een brief schrijven als manier om haar los te laten of misschien langs gaan voor een laatste gesprek.’

→ Lees het volledige artikel

Waar ontmoet ik single vrouwen?

30/01/2009 - Column Het Nieuwsblad

‘Ik (52) ben al enige tijd single. Ik ondervind dat alleenstaande dames moeilijk te vinden zijn. Ik kom ze niet tegen op recepties, etentjes, op café en ook niet in de sportclub. Ik begeleid op vakantie zieken en gehandicapten en ook daarvoor passen de alleenstaande dames. Onlangs ging ik eens poolshoogte nemen in een praatcafé voor alleenstaanden. Daar waren een dertigtal mannen aanwezig en een vijftal vrouwen, die er totaal onverzorgd uitzagen. Waar verstoppen zich al die alleenstaande dames?’

→ Lees het volledige artikel

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu