Menu
example

Seks met een ex?05/02/2011

Ik leid uit je verhaal af dat het moeilijk is om elkaar los te laten.
Door geregeld te vrijen, blijft er bovendien een soort verbondenheid bestaan. Toch heb ik hier geen goed gevoel bij.
Het is duidelijk dat deze jongen niet voor jou kiest. Hij voelt aan dat jij het wel nog ziet zitten en geniet van je seksuele gunsten. Jij klampt je te veel vast aan dat seksverhaal, een nogal typisch vrouwelijke gedachtegang. 'Als hij me begeert, zal hij ook wel iets voor me voelen.' Dat lijkt me hier niet het geval, vooral ook omdat de seks er vaak komt op jouw aansturen. Hij heeft daardoor weinig last van een schuldgevoel, want hij denkt terecht 'ze wil het zelf'.
Het is ook niet omdat hij de seks goed vindt, dat daar gevoel uit spreekt. Mij klinkt het in de oren als: fijn dat ik zo vrijblijvend aan mijn trekken kom.
Ik vrees dat je voor jezelf een eerlijke staat van zaken zult moeten opmaken. Jij wilt graag een echte relatie, deze jongen niet. Jij bent niet in staat om hem los te laten, klampt je vast aan het feit dat hij graag met je vrijt.
Je hebt duidelijk angst om te verlaten en verlaten te worden.
Toch blijft de essentie overeind dat dit geen relatie is, maar een vrijblijvend seksueel contact op regelmatige basis. Jij komt niet op voor wat je werkelijk wilt, maar je stelt je tevreden met zo af en toe een emotioneel snoepje.
Komt je 'vriend' morgen een vrouw tegen met wie hij het wel ziet zitten, dan is de kans groot dat hij alles verbreekt. Jij zult achterblijven met een gebroken hart en een gevoel gebruikt geweest te zijn.
De boodschap is: stel je grenzen, probeer niet via seksualiteit hem aan jou te binden.
Wil je oprecht weten of dit contact nog een kans op meer inhoudt, spreek dan misschien verder af, maar laat het niet uitdraaien op seks. De kans dat hij dan helemaal afhaakt, is volgens mij groot. Zo weet je met zekerheid dat hij een relatie met jou niet ziet zitten. Neem dan definitief afstand. 'Uit het oog uit het hart' is een volkswijsheid die in deze zeker opgaat.
Het perspectief alleen te zijn jaagt je vermoedelijk angst aan, maar weet dat je enkel op deze manier jezelf een kans geeft iemand anders te ontmoeten die wel echt voor jou kiest. Draait het anders uit, wil hij wel een relatie, des te beter. Laat je dan echter niet opnieuw verleiden tot een situatie waarin hij al de touwtjes in handen heeft en jij je kwetsbaar afhankelijk laat gebruiken.


→ Terug naar overzicht

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu