Menu
example

Waar ontmoet ik single vrouwen?30/01/2009

Waar ontmoet ik single vrouwen?


‘Ik (52) ben al enige tijd single. Ik ondervind dat alleenstaande dames moeilijk te vinden zijn. Ik kom ze niet tegen op recepties, etentjes, op café en ook niet in de sportclub. Ik begeleid op vakantie zieken en gehandicapten en ook daarvoor passen de alleenstaande dames. Onlangs ging ik eens poolshoogte nemen in een praatcafé voor alleenstaanden. Daar waren een dertigtal mannen aanwezig en een vijftal vrouwen, die er totaal onverzorgd uitzagen. Waar verstoppen zich al die alleenstaande dames?'


Jouw verzuchtingen hoor ik heel vaak in mijn praktijk.
In de media lees je bijna dagelijks berichten over het toenemend aantal singles en toch hebben heel veel alleenstaanden het gevoel dat die groep niet zichtbaar is. Dit valt zeker te verklaren doordat we vanaf een bepaalde leeftijd allemaal nogal ronddraaien in onze vaste kring van vrienden, werkrelaties en kennissen. Velen onder hen zitten in een relatie en zijn dan ook niet diegenen die nieuwe, single mensen aanbrengen. Contacten leggen is bovendien veel makkelijker gezegd dan gedaan.
 
Je hoort het vaakst van mensen die al lang in een relatie zitten, dat je gewoon wat meer moet uitgaan, dat je vooral niet mag zoeken. Iedereen die regelmatig uit eten gaat, een film meepikt of in de theaterzaal te vinden is, kan getuigen dat het niet daar is dat je nieuwe contacten legt.
Mensen gaan er in gezelschap naar toe en wie er alleen zit, is daarom nog niet single.
Mocht dat wel zo zijn en je waagt een eerste stap, dan is de kans groot dat je het deksel op de neus krijgt. 
Het hoort niet echt tot onze omgangscultuur: vrouwen bekijken je achterdochtig (wat moet die van mij), mannen denken dat een vrouw gedronken heeft of op zijn minste van minder vaste zeden is.
 
Wat werkt dan wel? Een eerste stap is aan je omgeving duidelijk maken dat je openstaat voor een relatie.
Geef aan dat ze voor jou een leuke date mogen regelen.
Maak maw maximaal gebruik van je bestaande netwerk. Het is ook dé manier om een belangrijke klik in je hoofd te maken.
Nogal wat alleenstaanden geven aan zoekende te zijn, maar stralen helemaal het tegenovergestelde uit.
Een toegankelijke lichaamshouding, een zelfzeker oogcontact, een verzorgd voorkomen, oprechte aandacht voor de andere ( kortom ontvankelijkheid), zijn belangrijke basiselementen bij het tot stand komen van een eerste contact.
Zoek ook andere omgevingen op. Een sportclub zal inderdaad vaak mannelijke kennissen opleveren en als man je op de aerobicvloer wagen tussen vrouwen in kleurige sportpakjes is geen goed idee.
Cursussen rond maatschappij en cultuur, daguitstapjes naar musea en steden, zijn dan weer activiteiten met veel vrouwelijke opkomst.
Ook wandelclubs hebben veel alleenstaande leden.
 
Toch denk ik dat het belangrijk is die dingen te doen die je echt graag doet. Het zorgt ervoor dat je goed in je vel zit en op die manier ben je op je aantrekkelijkst voor vrouwen. Je zou daarnaast voor een specifiek kanaal kunnen kiezen. Het praatcafé is je misschien niet meegevallen, een ander initiatief kan wel goed werken.
 
Internet
is een optie. Hou je verwachtingen wel realistisch.
Niet iedereen op een datingsite, staat open voor een echt contact, laat staan een relatie.
Via een alleenstaandenclub of bemiddelingsbureau heb je meer kans op ontmoetingen met gemotiveerde vrouwen.
Combineer je je mogelijkheden, dan lukt het je zeker wel om een leuke vrouw te ontmoeten. Jouw kansen als man van 52 zijn bovendien goed. Ik ervaar immers dagelijks dat de groep rijpere, single vrouwen groot is.


→ Terug naar overzicht

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu