Menu
example
Deze zomer zet Eén in op de liefde. 'Vind je lief' is een datingprogramma nieuwe stijl: reality met duiding, ontspanning met een inhoudelijke meerwaarde. Elke week hebben drie singles drie dates: zelfgekozen, gesuggereerd door familie en vrienden en geselecteerd door Duet. De focus ligt op menselijkheid en herkenbaarheid, maar veel aandacht gaat ook naar de psychologische omkadering. Zo wil Eén het beeld dat vandaag leeft over singles verbreden. Men wil bovendien inzichten aanreiken rond het aangaan en opbouwen van een relatie bij de daters én de kijker. Daarvoor doen ze een beroep op Rika Ponnet en team.

Bieke Ilegems brengt singles samen

Bieke brengt singles samen
Vanaf 27 juli presenteert Bieke Ilegems Vind je lief, een gloednieuw zomers realityprogramma dat zich verdiept in de wereld van singles, daten en relaties. Ze loodst de singles en hun dates ook door het avontuur en de spelopdrachten. En met een beetje geluk helpt ze enkele singles aan de ware liefde.
In België zijn maar liefst 1,6 miljoen singles; een aantal dat in vijftig jaar tijd verdrievoudigd is. Bieke brengt honderden alleenstaanden samen en laat hen hun verhaal vertellen.

Op date
Elke week gaan drie singles elke dag op date.
•Eerst met iemand die ze zelf hebben gekozen.
•Op dag twee kiezen de familie, vrienden, collega's of misschien zelfs een ex iemand voor hen uit.
•En de derde date is een voorstel van onze professionele matchmakers.

Thema's die aan bod komen
•Hoe wonen singles en hoe betalen ze dat?
•Hoe winkelen ze en hoe koken ze voor hun eentje?
•In welke mate spelen de kinderen een rol in de keuze van de nieuwe partner?
•Hebben singles een seksleven en hoe regelen ze dat?
•Wat zijn de grootste afknappers?
•Scheiden ze te snel?
•Wat mogen ze verwachten van een relatie?
•Zijn ze misschien te veeleisend en te ongeduldig?

Het programma kijkt daarbij niet alleen door de ogen van de kandidaten, maar ook door die van de socioloog, de psycholoog, de seksuoloog en de matchmaker.
Dat een programma als Vind je lief er moest komen, vindt ook Rika Ponnet. Ze is seksuologe en relatiebemiddelaar en werkt mee aan het programma:


dewaele.JPG Rika Ponnet - seksuologe en relatiedeskundige
"Ik ben heel blij dat Eén uitpakt met een initiatief als Vind je lief. Ik zou zelfs zeggen dat het absoluut nodig is. Het programma is maatschappelijk relevant omdat het een grote en sterk groeiende groep mensen treft. Ik wil het niet problematiseren, maar de kans dat we het ooit allemaal meemaken, is groot. We leven langer en er zijn steeds meer scheidingen. Vanuit wetenschappelijk onderzoek wordt er nochtans massaal veel bewijs geleverd dat mensen voorgeprogrammeerd zijn om samen te leven. Het houdt je gezond. Ik merk dat 98% van de alleenstaanden een basisverlangen heeft om samen te zijn. Daarom niet 24 uur op 24, maar wel in een intieme vorm met iemand anders willen omgaan."


10 singles vinden een lief dankzij Vind je lief

Rika Ponnet - seksuologe & relatiebemiddelaar
"Dat uit Vind je lief vijf échte koppels zijn gevormd, is straf. Dat komt door de setting: de kandidaten werden als het ware gestuwd door het verhaal. Tijdens de dates werden ze verplicht iets te doen wat ze anders niet zouden doen. De meesten zouden anders iets zijn gaan drinken... Maar nu moesten ze onmiddellijk zeer intiem samen werken. Dan leer je mekaar wel snel kennen."
Jill (28, Hasselt, afdelingsverantwoordelijke sportwinkel) & Bart (35, Bertem, industrieel ingenieur)

Jill werd aan Bart gekoppeld door het matchmaking team van Rika Ponnet. Hij deed de deur open, en ze vond hem meteen totaal niet haar type. Maar de relatietest dwong Jill hem een kans te geven en ze vond steeds meer gelijkenissen en gemeenschappelijke interesses. Intussen is het koekenbak tussen de twee en willen ze de rest van hun leven samen blijven.

Jill: "We hebben nog twee keer afgesproken. Dat was nog rustig aan. Maar de derde keer had Bart een verrassingsdate voor mij: wakeboarden achter de jetski op het kanaal. Toen zijn bij mij echt de vonkjes overgeslagen. Dit is ‘em! Ik wil zeker op lange termijn verder gaan met Bart. Ik ga hem niet zomaar laten gaan. Ik heb eindelijk verder gekeken dan m'n eerste gevoel en daar ben ik blij om."
Bram (26, St-Pieters-Leeuw, leerkracht LO) & Stephanie (21, Tienen, verkoopster kledingwinkel)

Bram vertelde openhartig over zijn verlegenheid, z'n angst om gekwetst te worden en z'n onwennigheid bij fysiek contact. Maar al tijdens de speeddate was hij onder de indruk van de vrolijke spring in 't veld, Stephanie. Zij wist hem te ontdooien en Bram veroverde haar hart én dat van de kijkers. Ze overleefden de Google Test en wonnen ook nog eens een mooie reis naar Andalusië. Tot vandaag doorstaan ze hun relatietest met glans. Dat Stephanie 's nachts letterlijk het hele laken naar zich toe trekt, is volgens Bram helemaal niet erg.

Bram: "Voor mij mag dit heel heel lang duren, deze relatie."
Caroline (44, Lovendegem, bediende medisch labo)& Carlo (43, Kortrijk, chocolatier)

In de tweede week van Vind je lief smeet de vrolijke Caroline zich enthousiast in alle dates en opdrachten. Maar ze vertelde ook over haar kuiswoede en het verdriet na haar scheiding. Van bij hun eerste ontmoeting veroverde Carlo haar hart, en intussen ziet ze hem zo graag dat ze zelfs beloofd heeft af en toe wat minder te praten...

Carlo: "Ik noem haar Kwebbel, en dat mag..."

Caroline: "Het is een zalig gevoel als we bij mekaar zijn. Alsof we mekaar al 20 jaar kennen. En altijd weten we wat vertellen. Altijd."
Nabil (35, Vilvoorde, leerkracht logistiek) & Els (29, Asse, sociaal assistente)

De vonken spatten ervan af. Dat is het minste wat je kan zeggen over wat Nabil en Els samen hebben. Ze zijn stapelverliefd en willen resoluut samen verder. Beide flapuiten lijken evenveel te houden van kibbelen als van knuffelen. Na de opnames moesten ze elkaar een tijdje missen omdat Nabil op vakantie ging. Maar dat werd direct na z'n terugkomst goedgemaakt met enkele dagen exclusief tijd voor elkaar. Nabil gaf in het programma toe dat hij tijdens dates vaak de neiging had om z'n stress en onzekerheid te compenseren met luidruchtig en ‘gevat' gedrag. Die onzekerheid heeft Els nu weg genomen.

Nabil & Els: "Naar trouwfeesten gaan samen. Dat is de eerste keer dat we nu iemand kunnen meenemen. En dat ze niet moeten vragen: allez, bent ge nog altijd alleen?"
Guy (41, Turnhout, IT'er) & Nele (35, Antwerpen, district manager modebedrijf)

De meest unieke beelden van Vind je lief komen misschien wel van Guy en Nele. Ze beleefden het zogenaamde Hollywoodscenario: liefde op het eerste gezicht. Zeldzaam, maar dus niet onmogelijk. Tijdens de speeddate al ‘gebeurde er bij Guy iets vanbinnen'. En dat gevoel is gebleven. Nele schiet goed op met Guy's zoontjes en is stapelverliefd.

Nele: "Nu leer je elkaar pas echt kennen. En leer je ook de blik of beweging kennen die bij welke mood past. Ik ben ook heel trots als ik naast hem kan lopen."

Guy: "Het is heel erg fijn en aangenaam om Nele aan mijn zijde te hebben."

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu