Menu
example
Deze zomer zet één in op de liefde. 'Vind je lief' is een datingprogramma nieuwe stijl: reality met duiding, ontspanning met een inhoudelijke meerwaarde. Elke week hebben drie singles drie dates: geselecteerd door Duet, zelfgekozen en gesuggereerd door familie en vrienden. De focus ligt op menselijkheid en herkenbaarheid, maar veel aandacht gaat ook naar de psychologische omkadering. Zo wil één het beeld dat vandaag leeft over singles verbreden. Men wil bovendien inzichten aanreiken rond het aangaan en opbouwen van een relatie bij de daters én de kijker. Daarvoor doen ze een beroep op Rika Ponnet en team.

Vind je lief 2016: conclusies

Het tweede seizoen van Vind je lief leverde een groot aantal goede dates op, maar geen liefde op het eerste gezicht. Dat zorgde voor andere beelden dan in 2015, maar opnieuw boeiende inzichten. Dat de liefde zich niet laat dwingen, dat ontvankelijkheid van het allergrootste belang is bij een startend contact, dat angst na een moeilijke relatiebreuk vaak lang doorwerkt. De mooiste fragmenten waren opnieuw die waarin een kleine handeling, een oogopslag, een eenvoudige uitspraak bol stonden van betekenis.

Bieke helpt singlesHoe gaat het met de vijf koppeltjes die uit het eerste seizoen van Vind je lief voortgekomen zijn? Bieke Ilegems zoekt hen op. Of hun relatie heeft standgehouden, komt je vanaf 12 juli te weten.

De nieuwe singles
Er zijn in Vlaanderen nog altijd 850.000 singles. En uit de jongste bevolkingsprognose blijkt dat het aantal vrijgezellen tegen 2030 zal oplopen tot 955.000. De liefde kan dus nog altijd een duwtje in de rug gebruiken. Daarom nodigden we opnieuw honderden singles uit die tijdens een startevenement met elkaar konden kennismaken.
Relatietesten als date
De singles gaan op drie dates. Op dag één met de keuze van de relatie-experten, op dag twee met hun eigen keuze en op dag drie met de keuze van familie en vrienden.

De dates zijn niet zomaar dates, maar relatietesten. Samen klussen, voor kinderen zorgen, discussies aangaan,... Zo werken de potentiële koppels samen en leren ze elkaar beter kennen. Na elke relatietest beslissen de singles onafhankelijk van elkaar of ze hun date willen verder zetten.

Het eindspel
In de laatste aflevering van elke week nodigen de drie ‘hoofdsingles' hun favoriete date opnieuw uit, voor het eindspel.

Deze keer geen relatietest, maar een echte game mét inzet: het koppel dat deze opdracht wint, mag samen op reis. Een unieke gelegenheid om elkaar nog beter te leren kennen. En wie weet is dat het begin van iets moois.

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu