Menu
example

Hoe het begon

Duet werd opgericht in mei 1995, een jong en dynamisch initiatief in een sector met op dat moment een minder frisse reputatie. Van bij de aanvang werd er gekozen voor een 'andere' aanpak: transparant en eerlijk communiceren, de klant en zijn wensen met respect tegemoet treden.

Wij kregen in die tijd vaak klanten over de vloer met een slechte ervaring bij een andere organisatie. Om die reden zijn wij van bij aanvang altijd voorstander geweest van een degelijke en sluitende regelgeving, van een goed controlesysteem, iets wat er met de jaren ook gekomen is.

Wij hebben ook altijd geprobeerd om het beeld van de alleenstaande en van hen die een beroep doen op bemiddeling bij te sturen.

Midden jaren negentig was alleenstaande synoniem voor zielig en je aanmelden bij een relatiebureau was pas echt een wanhoopsdaad. Dat beeld is met de jaren gelukkig veranderd. Niemand die het nu nog waagt singles als zielenpoten te omschrijven en nog maar weinig mensen kijken ervan op dat iemand gebruik maakt van alternatieve contactkanalen.

Duet groeide in de loop der jaren uit tot de grootste organisatie in zijn soort. In 1999 namen wij Adagio over, een relatiekantoor met een gelijkaardige doelgroep. Dat zorgde voor een substantiële toename van het ledenaantal.

De afgelopen jaren bleef ons ledenaantal gestaag groeien. De opkomst van internetdaten veranderde het landschap ingrijpend. Meer dan ooit maken singles gebruik van alternatieve ontmoetingskanalen en dus ook van relatiebemiddeling. De drempel was nog nooit zo laag. Wij werken nu op de juiste schaalgrootte: de ledengroep is voldoende groot om goed te selecteren, maar ook niet te groot. We werken met iedereen nog altijd op een persoonlijke basis, kennen onze klanten, iets wat mensen in deze tijd van anoniem internetdaten heel erg waarderen.

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu