Menu
example

Interview in het vakblad Systeemtherapie

systeem3_1.JPG Ontvankelijkheid - Interview met Rika Ponnet over hechting en emotional focused therapy door Cathy Van Gorp.

'Rika Ponnet is als seksuologe en relatiedeskundige werkzaam in haar eigen praktijk in Gent. Naar aanleiding van een brainstorm met een collega las ik tijdens de kerstvakantie haar tweede boek (Ponnet, 2012). Ik had behoefte aan wat achtergrondliteratuur voor mijn nieuw opgestarte kortdurende multi-familiegroepstherapie. Aanvankelijk reageerde ik met enige weerstand toen mijn collega deze schrijfster noemde als mogelijk zinvol. Ik kende haar naam van het tijdschrift Libelle, waarin ze de maandelijkse rubriek 'S.o.s. relaties onder druk' verzorgt. Nooit gedacht dat achter deze laagdrempelige literatuur voor een breed en meestal vrouwelijk publiek zo'n krachtige, professioneel sterk onderbouwde visie zou schuilen. Haar boek Blijf bij mij (2012) las ik tot mijn verbazing met bijna meer interesse dan Houd me vast (Johnson, 2009). Vanuit deze interesse besloot ik haar te interviewen.' (...)

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu