Menu
example

Leven zonder lief

gretel.jpg 'Leven zonder lief' (februari 2001, uitgeverij van Halewyck), geschreven door Gretel Van Den Broek, is een boek waarin de 'single' in Vlaanderen de hoofdrol speelt.

Wie zijn deze solo's en op welke manier geven zij hun leven vorm?
Hoe gaan ze om met vriendschap en eenzaamheid?
Daarnaast is het boek ook een praktische gids. Van Den Broek schetst een ontluisterend beeld van de schimmige wereld van activiteitenclubs en relatiebureaus, maar geeft ook informatie over een paar (dit mag u gerust letterlijk nemen) bureaus die het wel professioneel aanpakken.

Gretel Van Den Broek komt tot de conclusie dat er in Vlaanderen maar 2 écht professionele relatiebemiddelingskantoren zijn, de Witte Raven zoals zij ze noemt : CVH (ondertussen gestopt) en Duet.

In het boek leest u verder interviews met de betrokken zaakvoerders en hun visie op relatiebemiddeling vandaag en morgen.


Noot : Gretel Van Den Broek (1964) werkte na haar studies orthopedagogiek en godsdienstwetenschappen in de sociale sector en het onderwijs en ook gedurende jaren als freelance journaliste (o.a. voor De Standaard en De Morgen). Dit boek werd geschreven met de steun van het Fonds Pascal Decroos voor onderzoeksjournalistiek.

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu