Menu
example

Mijn leven als koppelaarster

In het voorjaar van 2004 werd Rika Ponnet opgebeld door Leen Van Troys, uitgeefster bij de Standaard Uitgeverij. Ze vroeg Ponnet of ze het zag zitten een boek te schrijven over haar ervaringen als relatiebemiddelaar. In de zomer van 2005 besliste Ponnet om met de Standaard in zee te gaan en midden september 2006 lag het resultaat in de boekhandel.
Op de flap van het boek staat de volgende tekst:
"Rika Ponnet (°1968) studeerde in 1990 af als licentiaat in de Germaanse Filologie. Na korte omzwervingen in het onderwijs en de financiële wereld, startte ze in 1993 als consulente bij een relatiebemiddelingskantoor. In 1995 besloot ze om, samen met haar partner Mark Boeykens, psycholoog, een eigen relatiebemiddelingskantoor te starten: Duet. Ze bouwden het uit tot de grootste organisatie in zijn soort in Vlaanderen. In 1997 vatte Ponnet de studies van Licentiaat in de Familiale en Seksuologische wetenschappen aan. Ze behaalde in 2001 de titel van seksuologe. Rika Ponnet werkte de afgelopen 13 jaar met duizenden singles en verzamelde op die manier een schat aan kennis en ervaring. Ze is een veelgevraagde relatiedeskundige voor TV, kranten en tijdschriften.
In 'Mijn leven als koppelaarster' geeft Rika Ponnet ons een boeiende kijk op het reilen en zeilen van een relatiebemiddelingskantoor. Beklijvende, emotionele maar ook hilarische en verrassende situaties passeren de revue. Door haar theoretische background kan Rika Ponnet haar dagelijkse ervaringen in een breder en diepgaander perspectief plaatsen. Ongewone en verfrissende inzichten, een warme menselijkheid en een groot respect voor elk aspect van het menselijk functioneren, met de nodige humor gekleurd, typeren dit caleidoscopisch beeld van 13 jaar relatievorming in Vlaanderen. Een aanrader voor iedereen die single is en zich op het liefdespad waagt. Een must voor iedereen die geboeid is door partnerkeuze en door het veelzijdige en ongewone landschap van de liefde aan het begin van de 21ste eeuw."
Het boek is niet meer in de boekhandel te verkrijgen. Je kan het nog kopen bij ons (1O euro) of ontlenen in de bibliotheek.
Gegevens:
Mijn leven als koppelaarster
Paperback
283 blz.
EUR 18,95
Omslagontwerp: Johny Van de Vyver
Foto auteur: Johan Martens
september 2006
ISBN-10 90-02-21957-1

Rika Ponnet op Facebook

like

Blijf bij mij op Facebook

like

Alleen met jou op Facebook

like

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu