Duet relatiebemiddeling - blog - RSS FEED http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog Duet staat voor klassieke relatiebemiddeling voor alleenstaanden die waarde hechten aan persoonlijke aanpak en omkadering, opvolging en zekerheid die het relatiekantoor hen biedt. Professionele bemiddeling door professionele medewerkers. “Een ex kan je niet uit je leven schrappen” Fri, 19 May 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/%E2%80%9Ceen_ex_kan_je_niet_uit_je_leven_schrappen%E2%80%9D1 Je relatie springt af. En dan is het gedaan. Of toch niet? Je ex is soms nog vader of moeder van je kinderen. En zelfs daarzonder heeft hij of zij mee bepaald wie je vandaag bent. Dus moet je ze toch een plaats geven in je leven. En dat irriteert dan weer je nieuwe partner. Hoe verzoen je dat? Annemie Peeters (radio1) vraagt het aan relatietherapeute Rika Ponnet.

read more
Lang en gelukkig…. Tue, 16 May 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/lang_en_gelukkig%E2%80%A6. Duurzame relaties worden een zeldzaamheid. Die indruk wekken de recente demografische gegevens over samenleefvormen. Maar klopt dit wel?

read more
Ik heb een open relatie maar ben jaloers Mon, 15 May 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/ik_heb_een_open_relatie_maar_ben_jaloers1 Ik heb sinds drie jaar een open relatie. Mijn vriend heeft af en toe seksueel contact heeft met andere vrouwen. Recent leerde ik een van die vrouwen kennen op een feestje. Ze stelde zich heel flirterig op tegenover hem en ik voelde me genegeerd. Wat moet ik doen? Rika Ponnet geeft antwoord voor de V&A-rubriek van Psychologies Magazine.

read more
Zoek ruzie, vind rust Wed, 10 May 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/zoek_ruzie,_vind_rust Is ruzie maken slecht voor ons? Niet als we het goed doen. Alleen zijn we er erbarmelijk in. Aan The School of Life geeft een legerofficier les in het beter oneens zijn met elkaar. Wij daarheen. Met slaande deuren. Artikel van Ann-Sofie Dekeyser voor De Standaard met illustraties Sammy Slabbinck.

read more
De ultieme relatietest: samen op reis Mon, 08 May 2017 09:50:34 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/de_ultieme_relatietest:_samen_op_reis1 Ontspannen. Dat is de prioriteit op reis bij 54 procent van de Belgen. Maar de andere helft wil net het tegenovergestelde, zo blijkt uit onderzoek: een actieve vakantie. “Door die tegenstelling hebben veel koppels intense ruzies op vakantie”, zegt relatiedeskundige Rika Ponnet. “Hoe je daarmee omgaat, is vaak symbolisch voor je relatie.”

read more
Op zoek naar het geheim van de eeuwigdurende jeugdliefde Mon, 08 May 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/op_zoek_naar_het_geheim_van_de_eeuwigdurende_jeugdliefde1 De al dan niet tijdelijke breuk tussen Dries Mertens en zijn Katrin lijkt het cliché te bevestigen: jeugdliefdes zijn gedoemd vroeger of later te mislukken. ‘Niks van aan’, zegt Rika Ponnet. ‘Het kan juist iets heel krachtigs zijn.’ Artikel van Barbara Debusschere voor De Morgen.

read more
Ik ben zo eenzaam met jou Wed, 03 May 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/ik_ben_zo_eenzaam_met_jou1 Soms zie je ze zitten in een restaurant: een man en een vrouw, die elkaar duidelijk al heel lang kennen. Zwijgend eten ze hun bord leeg. 'Getrouwd,' denk je dan. 'Al een hele tijd waarschijnlijk. Ze hebben elkaar niets meer te vertellen.' Eenzaamheid binnen een relatie, Anne Davis (Feeling) legt dit thema voor aan Rika Ponnet.

read more
Liefde in een formule Tue, 02 May 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/liefde_in_een_formule1 'In tv-series als ‘Blind getrouwd’ wordt er gul gegooid met wetenschappelijk onderzoek om te zien of twee mensen bij elkaar passen. Maar werken die tests echt? Ik probeer het zelf uit met mijn partner, met wie ik al haast dertig jaar samen ben, en met de poes van de buren. Volgende maand trouw ik met Chachat.' Artikel van Lene Kemps voor Feeling.

read more
De zin en onzin van jaloezie Thu, 27 Apr 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/de_zin_en_onzin_van_jaloezie1 Tegenwoordig is het in de mode om te zeggen dat je helemaal niet jaloers bent. Relatie-expert Rika Ponnet vindt dat een foute benadering. Want jaloezie is een signaal dat we onze liefdesrelatie belangrijk vinden. “Hoe erg is het niet als het je niet kan schelen wat je partner doet?” Artikel van Sofie De Neve voor Vizine.

read more
Liefde in tijden van checklist-daten Mon, 24 Apr 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/liefde_in_tijden_van_checklist-daten1 Waarom spraken we vroeger af met de buurjongen en slaan we nu aan het online checklist-daten? Selma Franssen van Charlie Magazine vraagt het aan Rika Ponnet.

read more
Geef je liefdesleven een boost Fri, 21 Apr 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/geef_je_liefdesleven_een_boost Beetje sleur in je huwelijk of net op zoek naar de liefde na een scheiding: in elke relatie zijn er momenten dat een portie relatieadvies goed van pas komt. Wij legden relatiedeskundige Rika Ponnet vier veelgestelde vragen voor en kwamen buiten met een dosis frisse inzichten. Artikel van Jiska Agten voor Goed Gevoel.

read more
Hebt u een wereldprobleem? Koop een kuisheidsgordel Mon, 17 Apr 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/hebt_u_een_wereldprobleem%3F_koop_een_kuisheidsgordel Probeert u het zich vooral niet in te beelden, een leven zonder seks. Het weekend is tenslotte pas begonnen. Toch is het precies wat de Amerikaanse zangeres en actrice Janelle Monáe voorstelt: benen dicht, zolang niet iedere man strijdt voor vrouwenrechten. Zijn we dat mythische spelletje van de seksstaking niet stilaan beu? Artikel van Sarah Vankersschaever voor De Standaard.

read more
Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn vriend met bindingsangst blijft? Mon, 17 Apr 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/hoe_kan_ik_ervoor_zorgen_dat_mijn_vriend_met_bindingsangst_blijft%3F1 Ik ben een gescheiden vrouw van 42 met vier jonge kinderen. Ik heb sinds drie jaar een nieuwe relatie. Hij trekt me op alle vlak aan, ik zou echt graag verder gaan met hem, maar hij heeft volgens mij bindingsangst. Relatietherapeute Rika Ponnet geeft advies in haar column voor Het Nieuwsblad Magazine.

read more
Ik vind de meeste mannen te soft Fri, 31 Mar 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/ik_vind_de_meeste_mannen_te_soft1 Ik ben een single vrouw van 30 en probeer al enige tijd via datingsites een partner te vinden. Ik had al een aantal ontmoetingen, maar ik vind al die mannen zo soft en onzeker. Ben ik een uitzondering? Rika Ponnet geeft advies in de V&A-rubriek van Psychologies Magazine.

read more
Niet gemakkelijk, de liefde! Thu, 30 Mar 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/niet_gemakkelijk,_de_liefde!1 Waarom is het zo moeilijk om op latere leeftijd iemand tegen te komen die bij je past? Relatie-experte Rika Ponnet van relatiebemiddelingsbureau Duet legt uit wat de grootste struikelblokken zijn. Artikel van Lisa Gabriëls voor Libelle.

read more
Kiezen met hart of hoofd? Wed, 29 Mar 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/kiezen_met_hart_of_hoofd%3F Leg aan je omgeving een van je levensdilemma's voor en je krijgt gegarandeerd als advies 'volg je gevoel'. Ook in de liefde is het zowat de vaakst gegeven raad. Aan de basis van dit advies ligt de gedachte dat onze gevoelens niet liegen en handelen in overeenstemming met je gevoelens de weg naar geluk betekent. Klopt dit wel?

read more
Gescheiden, wat nu? Tue, 28 Mar 2017 00:00:00 +0200 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/gescheiden,_wat_nu%3F Herpartneren op rijpe leeftijd is niet altijd een sinecure, al blijkt uit het recente onderzoek 'Scheiden in Vlaanderen' dat de allergrootste groep er binnen de 5 jaar na hun scheiding wel in slaagt om een nieuwe levenspartner te vinden. Wat er aan dat vinden vooraf gaat, is vaak een parcours waarin vallen en opstaan centraal staan.

read more
Happy midlife Fri, 24 Mar 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/happy_midlife1 'Daar sta je dan, in het midden van je leven. Achter je ligt een hele weg, voor je strekt zich een onbekend pad uit. Een midlife is het begin van een nieuwe levensfase. Zie het als een kans om te groeien. Jaren heb je gezorgd voor anderen, nu is het tijd om te gaan voor de plannen waarvan jij altijd al hebt gedroomd.' Artikel van Barbara Van den Abeele voor Libelle.

read more
Mannen kunnen niet om met hoog opgeleide vrouwen? Tue, 21 Mar 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/mannen_kunnen_niet_om_met_hoog_opgeleide_vrouwen%3F Dat mannen en hoogopgeleide vrouwen een moeilijke combi zijn in datingland, het is een hardnekkig idee. Wie goed ‘kijkt’ en analyseert, komt echter tot heel andere bevindingen.

read more
'Ik ben de bemiddelende rol in mijn nieuw samengestelde gezin moe' Mon, 20 Mar 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/ik_ben_de_bemiddelende_rol_in_mijn_nieuw_samengestelde_gezin_moe1 "Ik ben een vrouw van 38, voor de tweede keer gehuwd. Ik heb twee zonen uit mijn eerste huwelijk die de helft van de tijd bij ons verblijven en een dochter in mijn tweede huwelijk. Onze opvoedingsprincipes liggen mijlenver uit elkaar, maar ik word moe van de bemiddelend rol die ik moet spelen". Rika Ponnet geeft advies als relatiecoach voor Het Nieuwsblad.

read more
Verlatingsangst: ben jij er voor mij? Fri, 17 Mar 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/verlatingsangst:_ben_jij_er_voor_mij%3F Uit wereldwijd, breedschalig onderzoek rond hechting weten we dat ongeveer 20% van de volwassen populatie "angstig gehecht" is. Zij kampen in meerdere of mindere mate met wat we algemeen als verlatingsangst omschrijven.

read more
Ik ben verdrietig na mijn breuk. Heb ik me vergist? Mon, 13 Mar 2017 10:19:04 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/ik_ben_verdrietig_na_mijn_breuk._heb_ik_me_vergist%3F1 Ik het uitgemaakt met mijn vriendin. We waren 5 jaar samen, maar ik leefde al meer dan een jaar in absolute twijfel. Ik denk dat breken de enige mogelijkheid was en toch ben ik heel verdrietig. Maakte ik de foute keuze? Rika Ponnet geeft advies in de V&A-rubriek van Psychologies Magazine.

read more
S.O.S. Relaties Sun, 12 Mar 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/s.o.s._relaties1 Joke (29) en Wouter (30) hebben drie jaar een relatie. Er zijn de laatste tijd veel conflicten over de relaties met hun ouders. Rika Ponnet geeft advies in haar column voor Libelle.

read more
Zwanger & bedrogen Wed, 08 Mar 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/zwanger_%26amp%3B_bedrogen Genietend van het prille leven in je buik kijk je zielsgelukkig de toekomst tegemoet. Tot je plots hoort dat je man is vreemdgegaan. Wendy en Annick weten hoe dát voelt. Rika Ponnet wordt om duiding gevraagd. Artikel van Jill De Bont voor Flair.

read more
'Daten met een checklist loopt slecht af' Tue, 07 Mar 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/daten_met_een_checklist_loopt_slecht_af In de zoektocht naar de man of vrouw van ons leven, focussen we te hard op het vinden van de zogenoemde "perfect match". Onze ideale partner is bij voorkeur een kopie van onszelf, die voldoet aan een waslijst vereisten. Tenminste, dat denken we, maar niets is minder waar, zegt relatiebemiddelaar Rika Ponnet tegen de redactie.be.

read more
“Ontrouw hoeft geen eindpunt te zijn, maar het wordt nooit meer hoe het was" Sat, 04 Mar 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/%E2%80%9Controuw_hoeft_geen_eindpunt_te_zijn,_maar_het_wordt_nooit_meer_hoe_het_was%26quot%3B Het Nieuwsblad Magazine en Charlie Magazine bundelen hun krachten in een onderzoek naar hoe wij met monogamie omgaan in Vlaanderen. In afwachting: een dubbelgesprek met twee experten ter zake. Relatiebemiddelaar Rika Ponnet en seksuoloog Alexander Witpas over het belang en de uitdagingen van de moderne monogame relatie.

read more
Trend: stiekem trouwen, zonder dat iemand het weet Sat, 04 Mar 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/trend:_stiekem_trouwen,_zonder_dat_iemand_het_weet1 Elkaar het ja-woord geven enkel voor elkaar en pas nadien aan familie en vrienden vertellen dat je getrouwd bent. Vroeger zou het ondenkbaar geweest zijn, vandaag komt het steeds vaker voor. Artikel van Tinnie Brant voor Het Nieuwsblad.

read more
Horizontale en verticale loyaliteit Thu, 02 Mar 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/horizontale_en_verticale_loyaliteit Sommige beelden vertellen veel meer dan woorden. Deze foto deed me alvast denken aan Iván Böszörményi-Nagy, de grondlegger van de contextuele therapie en zijn visie op familiale loyaliteit.

read more
Scheiden bij 60-plussers in de lift: 'Sociale druk om samen te blijven is weggevallen' Sun, 26 Feb 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/scheiden_bij_60-plussers_in_de_lift:_sociale_druk_om_samen_te_blijven_is_weggevallen1 Opvallende tendens: scheiden op latere leeftijd. “Vroeger was je op zestig oud en versleten, nu ben je nog vitaal en fit”, zegt relatiebemiddelaar Rika Ponnet. “De sociale druk om samen te blijven is weggevallen”, verklaart seksuologe Kaat Bollen. Artikel van Hanne De Belie voor Het Belang van Limburg.

read more
Maakt Tinder minder kieskeurig? Sun, 26 Feb 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/maakt_tinder_minder_kieskeurig%3F1 Dating-app gebruikers kiezen niet voor Mr. Right, maar Mr. Allright. Dat blijkt uit Australisch onderzoek. Rika Ponnet is seksuologe en relatiedeskundige: "Beperk je mogelijkheden om een goede keuze te maken."

read more
Therapie, een cadeau voor je relatie? Wed, 22 Feb 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/therapie,_een_cadeau_voor_je_relatie%3F1 Buigen of barsten, dat is waar relatietherapie in het beste en slechtste geval op neerkomt. Voor de een kan het namelijk de redding zijn, voor de ander de druppel die de emmer doet overlopen. Interview van Nele Reymen met Rika Ponnet.

read more
Facebook heelt alle wonden Tue, 21 Feb 2017 11:44:13 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/facebook_heelt_alle_wonden1 Wie kampt met liefdesverdriet heeft anno 2017 twee opties: 1) zich terugtrekken op een torenkamer, luisteren naar The Smiths en chocolade eten of 2) alles delen op sociale media. Maar is dat laatste wel zo’n goed idee? Stefanie Van Den Broeck van Knack vraagt het aan Rika Ponnet.

read more
Overleeft jouw relatie dreigingsniveau 3? Tue, 21 Feb 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/overleeft_jouw_relatie_dreigingsniveau_3%3F1 Politiemensen blijken vaker dat andere beroepscategorieën stress op te kroppen, met alle gevolgen van dien. Politiejournaal spreekt met relatie-experte Rika Ponnet die tips, tricks en inzichten rond copingstrategieën - of hoe om te gaan met stress - deelt.

read more
Het leven zoals het is: De relatietherapeut Fri, 17 Feb 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/het_leven_zoals_het_is:_de_relatietherapeut1 Rika Ponnet, mede-oprichtster van het bemiddelingsbureau Duet, leidt ons rond in de wondere wereld van de relatietherapie. Artikel van Bart Vandormael voor S-Magazine.

read more
Ik ben nog maagd, bemoeilijkt dat het daten? Thu, 16 Feb 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/ik_ben_nog_maagd,_bemoeilijkt_dat_het_daten%3F1 'Ik ben 29 jaar en heb nog nooit een partner gehad. Ik ben ook nog maagd. Ik schaam mij daarvoor en denk ook dat ik hierop afgerekend word als ik op date ga. Klopt dit en hoe pak ik dit thema het beste aan?' Rika Ponnet geeft antwoord in de Vraag & Antwoord-rubriek van Psychologies Magazine.

read more
Daten in Iran Tue, 14 Feb 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/daten_in_iran Met 13 miljoen zijn ze, de jonge singles in Iran. Een leger van koppelaars helpt hen in hun zoektocht naar een lief. Hoe anders, maar toch ook vooral gelijkend dit verloopt met hier, toonde Vranckx ons afgelopen zaterdag.

read more
Wat als je partner geen Valentijn wil vieren? Sat, 11 Feb 2017 18:03:43 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/wat_als_je_partner_geen_valentijn_wil_vieren%3F Romantische zieltjes onder ons hebben op dinsdag 14 februari vast een dik rood kruis - of hartje? - in hun kalender getekend. Maar wat gedaan als je lief geen affiniteit heeft met Cupido's feestdag? Relatiedeskundige Rika Ponnet legt het uit. Artikel van Hanne Vandeweghe voor Het Nieuwsblad.

read more
Nieuwe relatietrends Fri, 10 Feb 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/nieuwe_relatietrends1 Het traditionele samenlevingsmodel krijgt concurrentie. Jonge én oude koppels scheiden steeds sneller, we zien meer en meer nieuw samengestelde gezinnen en vrienden nemen vaker de rol over van familie. Artikel van Evelien Rutten voor Feeling.

read more
Ik ben zo eenzaam met jou Wed, 08 Feb 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/ik_ben_zo_eenzaam_met_jou2 Soms zie je ze zitten in een restaurant: een man en een vrouw, die elkaar duidelijk al heel lang kennen. Zwijgend eten ze hun bord leeg. 'Getrouwd,' denk je dan. 'Al een hele tijd waarschijnlijk. Ze hebben elkaar niets meer te vertellen.' Eenzaamheid binnen een relatie, Anne Davis (Feeling) legt dit thema voor aan Rika Ponnet.

read more
Chantage in de slaapkamer Tue, 07 Feb 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/chantage_in_de_slaapkamer1 Seks weigeren: het komt voor in de beste relaties. Geen onoverkomelijke ramp, zolang het maar niet te vaak gebeurt en je ook je ongenoegen op een andere manier kenbaar maakt. Artikel van Manon Kluten voor Het Belang van Limburg, illustratie van Jenny Stieglitz.

read more
Rika Ponnet: “Relaties zijn nu niet slechter dan vroeger” Mon, 06 Feb 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/rika_ponnet:_%E2%80%9Crelaties_zijn_nu_niet_slechter_dan_vroeger%E2%80%9D1 Welke invloed hebben toenemende individualisering, veranderende genderrollen en nieuwe verwachtingen van de liefde op hoe we samenleven? Aan de hand van drie getuigenissen over moderne relaties, legde redactrice Selma van Charlie Magazine haar vragen voor aan Rika Ponnet, seksuologe en relatiebemiddelaar.

read more
Blind Getrouwd: "Al ben je op papier de ideale match, zonder emotionele connectie sta je nergens" Tue, 31 Jan 2017 15:22:52 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/blind_getrouwd:_%26quot%3Bal_ben_je_op_papier_de_ideale_match,_zonder_emotionele_connectie_sta_je_nergens%26quot%3B Gisteren was het weer zover. Het nieuwe seizoen van Blind Getrouwd trakteerde ons meteen op een kersvers bruidspaar, knikkende knieën en klamme handjes. Sophie Vereycken van Het Laatste Nieuws vraagt aan Rika Ponnet of zo'n geënsceneerde relatie echt kans op slagen heeft.

read more
Overspel: opbiechten of niet? Tue, 31 Jan 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/overspel:_opbiechten_of_niet%3F1 Google het woord ‘vreemdgaan', en je krijgt meteen een lijst tips over hoe je je slippertje het best geheim kunt houden. Maar zo'n dubbelleven, is dat wel vol te houden? Duurt eerlijk niet het langst? Artikel in ELLE waarin de mening van Iteke Weeda en Rika Ponnet wordt gevraagd.

read more
De mythe van rijke mannen vs mooie vrouwen Mon, 30 Jan 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/de_mythe_van_rijke_mannen_vs_mooie_vrouwen Vrouwelijke schoonheid kiest voor mannelijk geld, het lijkt een wetmatigheid op de relatiemarkt. Maar is dat wel zo? Nieuw onderzoek haalt de mythe onderuit.

read more
Ik vind de meeste mannen te soft Fri, 27 Jan 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/ik_vind_de_meeste_mannen_te_soft2 'Ik ben een single vrouw van 30 en probeer al enige tijd via datingsites een partner te vinden. Ik had al een aantal ontmoetingen, maar ik vind al die mannen zo soft en onzeker. Ben ik een uitzondering?' V&A in Psychologies Magazine.

read more
Opvoeden zonder ruzie Tue, 24 Jan 2017 12:38:29 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/opvoeden_zonder_ruzie Opvoeden zit niet voor niets in de top drie van dingen waarover koppels ruzie maken. Jij hebt jouw idee over opvoeden, je man het zijne. En dat durft wel eens botsen... Terwijl het ook zonder ruzie kan. Een reportage van Frauke Joossen voor Libelle die de hulp inriep van Rika Ponnet.

read more
Heb ik de boot gemist om een fijne vrouw te leren kennen? Mon, 23 Jan 2017 10:23:02 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/heb_ik_de_boot_gemist_om_een_fijne_vrouw_te_leren_kennen%3F1 "Ik kan wel goed met vrouwen omgaan, maar kom nooit aantrekkelijke single vrouwen van mijn leeftijd tegen. Ik ben nogal introvert en geen uitgaanstype. Heb ik de boot gemist?" Column van Rika Ponnet voor Het Nieuwsblad.

read more
Weggaan of blijven? Fri, 20 Jan 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/weggaan_of_blijven%3F De column van Rika Ponnet voor Libelle gaat over An (30) en Geert (37) die al twee jaar een geheime relatie hebben. Geert belooft al een tijdje een punt te zetten achter zijn huwelijk, maar trekt altijd op het laatste moment zijn staart in. Ze zijn geen van beiden in staat een beslissing te nemen en vragen hiervoor advies.

read more
Kan een pauze je relatie redden? Thu, 19 Jan 2017 09:55:18 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/kan_een_pauze_je_relatie_redden%3F1 Dat koppels al langer dan vandaag een rustpauze inlassen om hun relatie te redden, weet ook relatiedeskundige en seksuologe Rika Ponnet. Of het werkt of niet, hangt af van relatie tot relatie en van koppel tot koppel. Barbara De Coninck van Flair sprak met Rika Ponnet.

read more
S.O.S. Relatie onder druk Tue, 17 Jan 2017 00:00:00 +0100 http://www.duetrelatiebemiddeling.be/blog/s.o.s._relatie_onder_druk1111111111111111 De column van Rika Ponnet voor Libelle gaat over Sharon (33) en Wouter (31) die twee jaar samen zijn. Ze hebben een relatie met heel veel ups en downs. Sharon heeft een maand geleden ontdekt dat ze ongepland zwanger is. Wouter wil het liefst een abortus, Sharon twijfelt.

read more