Menu
example

Veelgestelde vragen

→ Ik ben een vrouw van + 50. Wat zijn mijn kansen?

You need to upgrade your Flash Player
You can download the Flash Player here

Kijken we naar de verhoudingen in de verschillende leeftijdsgroepen, dan zien we nog een ander verhaal. Bij de twintigers en dertigers is de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen in evenwicht.

Veertig lijkt een scharnierleeftijd. Vanaf die leeftijd zien we het aantal vrouwen dat zich aanmeldt stijgen in verhouding tot het aantal mannen.

Boven de 45 neemt de wanverhouding toe om maximaal te zijn bij de vijftigers.

Die verschillen zijn voor een groot stuk demografisch bepaald.

Vanaf 45 ligt het sterftecijfer bij mannen al hoger dan bij vrouwen, bij de vijftigers is dat verschil al behoorlijk groot om nog verder toe te nemen met het vorderen van de leeftijd.

Een tweede belangrijke verklaring ligt bij de keuze van de mannen. 10% geeft de voorkeur aan een relatie met een (veel) jongere vrouw, terwijl vrouwen van 45 en ouder een groot leeftijdsverschil meestal niet (meer) zien zitten.

→ Terug naar het overzicht


Zoekenzoek doorheen alle vragen

FAQ Cloud

aantrekkelijk    intake    selectie    datingsites    verwachtingen    feedback    comfortzone    controle    foto    innerlijk    desiderata    matchingmethode    criteria    wetenschap    uiterlijk    interview    afspraak    profiel    discretie    medewerkers   

Lezingen

Rika Ponnet verzorgt regelmatig lezingen en presentaties binnen het brede vakdomein van de liefde. Op zoek naar een originele en boeiende spreker voor je organisatie?

Boek haar nu