Zo vind je een lief voor de winter

07 oktober 2011

In het najaar voelen vrijgezellen vaak de drang om een partner te zoeken. Relatiedeskundige Rika Ponnet legt uit hoe dat komt. Bovendien geven we enkele handige tips om snel een geschikte vriend(in) te ontmoeten. Artikel in Het Nieuwsblad

 

"Doordat de dagen korter worden en de temperaturen dalen, hebben single mannen en vrouwen meer behoefte aan een partner", meent Rika Ponnet. "Mensen zijn in het najaar ook meer bezig met het vrijgezel zijn omdat ze zich genoodzaakt voelen meer tijd binnenshuis door te brengen. En wie alleen naar een film of televisieprogramma kijkt, wordt sterk geconfronteerd met het feit dat er niemand naast hem zit."
 
Laat die eenzame momenten echter geen aanleiding zijn om een najaarsdipje in de hand te werken. Dankzij onze acht praktische tips vindt elke vrijgezel die hunkert naar een relatie vast een partner nog voor de koudste winterdagen aanbreken.
1. Ga naar buiten. Een potentiële geliefde zal heus niet komen aanbellen om te vragen of hij zich knusjes naast je in de zetel mag installeren. Dwing jezelf liever om je huis uit te komen, zo vergroot je de kans op een spontaan gesprek met een interessante onbekende. De supermarkt, sportschool en bibliotheek zijn geschikte, neutrale plekken om nieuwe mensen te ontmoeten. Heb je een hond? Ga er dan mee wandelen in het park. Wedden dat een andere eenzame wandelaar zo sneller contact zal zoeken?


2. Investeer in nieuwe contacten. Als je erin slaagt om een gesprek aan te knopen met een man of vrouw die je absoluut beter wil leren kennen, doe dan ook voldoende moeite om jullie band te onderhouden. Laat allerlei date-spelletjes voor wat ze zijn, maar vertrouw op je intuïtie. Bijvoorbeeld: wil je een mogelijke geliefde een sms'je sturen, aarzel dan niet. Je hebt helemaal niets te verliezen.


3. Straal enthousiasme uit. Iemand die zich enthousiast gedraagt, komt namelijk aantrekkelijker over dan iemand die voortdurend nors kijkt. Let wel op dat je tijdens een gesprek niet van de hak op de tak springt of hard probeert om de juiste signalen uit te zenden via lichaamstaal. Dat zou je gesprekspartner wel eens kunnen afschrikken.


4. Draag de juiste outfit. Trakteer jezelf op een uitgebreide shopsessie om een leuke look samen te stellen, want in nieuwe kleren voel je je zelfverzekerd en dat straal je ook uit. Een sexy lingeriesetje onder je kledij en een lekker parfum versterken dit effect.


5. Zwak je relatiewens af. Ja, je wil een relatie maar probeer je verlangen naar een partner niet te veel te bevestigen. Anders lijk je alleen maar wanhopig en opdringerig, iets waar velen op afknappen. Extra tip: als je een duidelijke hint geeft aan je vlam en er komt geen reactie op, herhaal deze dan niet.


6. Geef complimentjes, maar met mate. Als je je afspraakje steeds onderbreekt om te verkondigen hoe mooi hij/zij wel is, werkt het verstikkend en neemt de kans op een tweede date aanzienlijk af.


7. Gebruik eigennamen. Als iemand je wel kan bekoren, vind je het meestal heerlijk wanneer die persoon je naam uitspreekt. Wil je duidelijk maken dat je wel in je date geïnteresseerd bent, spreek hem dan regelmatig aan met zijn voornaam om je belangstelling subtiel te laten blijken.


8. Communiceer met respect. Praat tijdens jullie afspraakjes niet uitsluitend over de zaken die jou boeien, maar pols ook naar de passies van de ander. Luister vervolgens geboeid naar de antwoorden, dat zal de man of vrouw in kwestie zeker kunnen appreciëren. Opgepast: stel geen diepgaande vragen op een eerste date.