Pabo opent grootste erotica warenhuis in België

05 oktober 2013

Uitgerekend het West-Vlaamse Roeselare is uitgekozen als nieuwe speeltuin voor vrouwvriendelijke erotica. De Duits-Nederlandse groep Pabo opent er binnenkort haar eerste nieuwe conceptstore. Lieven Desmet van De Morgen sprak met hun Nederlandse marketingmanager Seron Brouwer en met seksuologe Rika Ponnet.

 

Gedaan met de ranzige opblaaspoppen, al dan niet met brandweerhelm (Miss Fire Fox!), maar voortaan ook flesjes massage-olie, of een vibrator in een snoepjeskleur. Het zijn maar enkele van de producten uit de ruime vernieuwde catalogus die Pabo aanbiedt, en waarmee ze de hedendaagse vrouw wil begeleiden in haar sexbeleving.
Pabo, zusterbedrijf van de Duits-Nederlandse beursgenoteerde groep Beate Ushe, is volop bezig met een re-branding. "Een nieuwe ‘look and feel', en een nieuw logo", zegt de Nederlandse marketingmanager Seron Brouwer. "We mikken daarbij minder op de pure verkoop, maar meer op de begeleiding."
Die begeleiding richt zich dan vooral op vrouwen en koppels. "De voorbije jaren hebben we in deze sector een ganse verschuiving gezien. Vroeger had je de sexshop, een beetje ranzig, volop in de taboesfeer. Nu zijn wij eigenlijk een erotisch warenhuis, open en toegankelijk."
Het nieuwe concept behelst drie doelgroepen, legt Brouwer uit. "De vrouw in de ontdekkingsfase, de vrouw die al meer ervaring heeft en iets spannender zaken wil. En tot slot de vrouw die heel goed weet wat ze wil. Die drie groepen zie je terug in onze nieuwe winkel, waar we de verschillende producten zo opbouwen dat de klant een gans traject kan doorlopen."


Roeselare krijgt de eer om als eerste in ons land het nieuwe concept te huisvesten. Geen toeval, zo blijkt: "We merken via de online verkoop dat we in deze provincie en omgeving een grote klantengroep hebben. Kaat Bollen zal erbij zijn als de lintjes worden doorgeknipt. Brouwer: "Ze is een beetje het symbool van de jonge vrouw die zelfbewust bezig is met haar seksualiteit. Overigens, openen we nog dit jaar ook een winkel in Dendermonde", verklapt Seron Brouwer. Na Roeselare zullen ook de negen andere Pabo-winkels in ons land een vrouwvriendelijk jasje krijgen.


Twintig jaar is Pabo nu aanwezig in ons land, en België doet het goed binnen de internationale groep. "De Belgische vrouw is heel bewust bezig met haar seksualiteit, en er is geen schroom meer om dergelijke producten te kopen," erkent seksuologe Rika Ponnet. "Dat heeft veel te maken met de emancipatie, waar ons land heel ver in staat. En we zien ook een grotere volwassenheid op het vlak de beleving van seksualiteit, het is uit het ranzige sfeertje gehaald van de obscure sexshop," zegt Ponnet.