Tevreden over je seksleven? Dan ben je meer geneigd om een scheve schaats te rijden.

01 maart 2019

"Mensen met een hoge seksdrive gaan het inderdaad vaker buitenshuis zoeken" zegt relatiedeskundige Rika Ponnet in Nieuwe Feiten. "Het zijn sowieso al mensen die een hogere interesse hebben in een seksleven tout court. Ze hebben thuis veel seks en hebben daarnaast vaak ook de behoefte om met anderen seks te hebben."

Maar waarom zou je elders gaan zoeken wat je thuis ook hebt? "We zien vaak dat mensen met een hoge seksdrive vaker avontuurlijker zijn. Ze zoeken prikkels op", zegt Ponnet. "Wat je thuis hebt, wordt iets dat gewoon is. Wat je buitenshuis kan vinden, is telkens weer nieuw. Mensen die houden van avontuur, zijn vaker ontrouw in relaties."

Dat betekent ook dat een niet al te stormachtig seksleven geen gevaar is voor een huwelijk. "Wat goed genoeg is, biedt vaak meer stabiliteit, dan iets wat ravissant is."

Het risicogedrag van mooie mannen
Een ander opmerkelijk resultaat uit het onderzoek: mooie mannen zijn vaak minder trouw dan mooie vrouwen. Ook dit verbaast Rika Ponnet niet. "Mannen stellen sowieso gemiddeld meer risicogedrag dan vrouwen. Mannen die dan ook nog eens mooi zijn ervaren dat ook als een succesfactor in het leven."

"Mannen zijn sowieso wat meer gericht op het hebben van maatschappelijk succes, waardoor ze dat ook vaker uittesten in hun liefdesleven."

Bij mooie vrouwen ligt dat anders. Wanneer mannen een mooie vrouw hebben, zullen ze er vaker in investeren. "Dus naar alle waarschijnlijkheid is zo"n mooie vrouw veel meer tevreden in haar relatie. Ze krijgt aandacht en bevestiging van haar partner."

"Dames, trouw niet met een man die vaker voor de spiegel staat dan jezelf" geeft presentator Lieven Vandenhaute tot slot nog als Valentijnstip mee.