Categorieën

Type

Plan B

Ze is 35 en kwaad. Gefrustreerd. Ze volgde alle regels om 'juist' te daten, maar heeft na vijf jaar nog steeds niemand gevonden. Geen enkele man die haar meeneemt op passionele golven, die haar vervoert en emotioneert. En dus overweegt ze de volgorde van haar droom om te draaien. Eerst het kind, dan pas de man.

Column voor Het Nieuwsblad

Lees meer

Vaderwond

Zijn broer kampt met een drank- en drugsverslaving, en staat geen hulp van hem toe. Oké, hun vader was een slecht voorbeeld, maar enkel daaraan kan het toch niet liggen? Rika laat hem in zichzelf kijken om het probleem beter te begrijpen.

Column voor Het Nieuwsblad

Lees meer

Nieuw evenwicht

Blijven of weggaan? Hij twijfelt, nu de passie van het begin wegebt. Hij voelt zich overbodig, zij wil dat hij volwassen wordt. De emotionele logica in een relatie verandert als die eenmaal gerealiseerd is, toont Rika hen.

Column over Het Nieuwsblad

Lees meer

Hoe overspel in je relatie te overleven

Een partner die vreemdgaat, kan diepe wonden slaan. Nu we vooral bij elkaar blijven voor de liefde, is verraad op dat vlak overrompelend. Rika Ponnet over het hoe, wat en waarom van overspel.

Het Laatste Nieuws - Tekst: Lene Kemps

Lees meer

Het inzicht: Rika Ponnet te gast bij Joël De Ceulaer

De Morgen-journalist Joël De Ceulaer praat opnieuw met denkers, doeners en andere boeiende mensen aan wie hij vraagt om een fundamenteel inzicht prijs te geven. Wat hebben ze geleerd over de wereld en het leven dat ze graag met ons willen delen?

Het inzicht - podcast van De Morgen

Lees meer

Vraag het aan Rika: "Wat als je in je familie het vijfde wiel aan de wagen bent?"

Wat als je stiefmoeder je vader helemaal inpalmt? Wat als je vader hierdoor nauwelijks tijd voor je maakt, en je eigen moeder zich ondertussen in een slachtofferrol wentelt? Wat als een gesprek hierover erg moeilijk ligt? Relatietherapeut Rika Ponnet geeft wekelijks advies in de podcast 'Vraag het aan Rika': “Probeer je behoefte om dichter bij je vader te staan uit te spreken in een brief.”

Nieuwe Feiten - Radio 1

Lees meer

Wat als plusouders uit elkaar gaan?

‘Je pakt ook afscheid van twee mensen hè.' Tv-presentator en zanger Niels Destadsbader vertelde in het tv-programma ‘Viva la feta' over zijn recente relatiebreuk. Plusouders die uit elkaar gaan, rouwen twee keer: een keer om het verlies van de partner, een tweede keer om pluskinderen die uit hun leven verdwijnen. Rechten hebben ze niet. Is er wel advies voor plusouders om op terug te vallen?

De Morgen - Tekst: Pieter Gordts

Lees meer

Perugia

Wanneer ze op een zonovergoten terras in Italië zitten, zijn Rika Ponnet en haar dochters getuige van een eerste ontmoeting tussen twee mensen. Het zet hen luidop aan het denken, én het discussiëren. De dochters geloven er niet in, in de 'overdreven' dienstbaarheid van de eerste date. Een gesprek over grenzen stellen en (on)voorwaardelijke liefde ontspint.

Column voor Het Nieuwsblad

Lees meer