Vraag het aan Rika: ""Ik heb concentratieproblemen omdat mijn buren te vaak en te luid seks hebben"

31 augustus 2022

Relatiedeskundige Rika Ponnet komt elke donderdag langs in 'Nieuwe Feiten' om een dilemma uit de relationele, vriendschappelijke of collegiale sfeer op te lossen. Het dilemma vandaag: “Ik heb concentratieproblemen omdat mijn buren te vaak en te luid seks hebben. Hoe ga ik het gesprek met de buren aan?” Ramsey is een jonge IT'er die zijn werkritme en rust plots door de neus ziet geboord door de passionele vrijpartijen van zijn buren. Wat nu? Hoe kan hij hun liefdeskreten intomen? 

Nieuwe Feiten - Radio 1

"Ik ken geen rust meer" 

“Ik woon in een kalme buurt in Brussel en werk van thuis uit”, vertelt luisteraar en vrijgezel Ramsey. Maar zijn nieuwe buren, “een sympathiek, jong koppel”, verstoren zijn werkritme en focus grondig met hun enthousiaste en veelvuldige (tot driemaal daags) vrijpartijen. De twee werken allebei in de horeca, waardoor Ramsey hun hevige liefdesspel vaak moet aanhoren. En dat is hij grondig beu.

Strijden voor de stilte met de stofzuiger? 

“Het toegenomen thuiswerk brengt ons in nauw contact met het leven van onze buren”, beaamt Rika. Tegenlawaai maken kan een gepast antwoord bieden, lacht ze. “Maar drie keer per dag stofzuigen…” Zelf zweert de relatietherapeute bij een hoofdtelefoon met een stiltestand. Ook het meest drastische scenario is een optie: verhuizen. Zo kent Rika enkele mensen die na jaren de strijd tegen hun luide buren opgaven en hun boeltje pakten. 

Ze vermoedt dat de buren een exhibitionistisch kantje bezitten: “Dat Ramsey hen hoort vinden ze misschien wel opwindend en kinky.” Die laatste kan ook met veel misbaar het appartement verlaten wanneer het koppel vrijt, oppert ze. Het probleem aankaarten met humor kan ook.

Het einde is nabij

Maar Rika heeft goed nieuws voor Ramsey: “Niets doen is ook een optie, want ik geloof nooit dat ze ’t aan dit tempo volhouden. De seksdrive daalt sowieso!” 

Luister naar deze aflevering van 'Vraag het aan Rika' via Radio 1 Select.
Zin in meer? Ga dan naar het overzicht met alle afleveringen van 'Vraag het aan Rika'.