Categorieën

Type

S.O.S. Relatie

Katie (33) en Jo(46) zijn twee jaar samen en hebben elk twee kinderen uit een vorige relatie. Ze wonen sinds 6 maanden samen, maar dat geeft veel moeilijkheden met de kinderen. Katie heeft het vooral lastig met Helena, de oudste dochter van Jo.

Lees meer

Feelings ideale regering

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Voor die gelegenheid vormde de redactie een denkbeeldige regering, met daarin alleen vrouwen, die een bestaande, dan wel een nieuwe ministerpost bekleden. En daar hadden wij echt geen 250 dagen voor nodig. 

Lees meer

Lengte

Het klopt. Ze meet exact 1m53,5, maar dat merkt niemand, door de hoge hakken die ze draagt. Permanent. Want ook thuis gaan ze niet uit. Toch vult zij met gemak de ruimte. Ze straalt van pit en energie, heeft een uitdagende twinkel in haar ogen. Een man moet voor haar groot zijn.

Lees meer

Valentijnsverlangens: het geheim van levenslange liefde

Volgens één onderzoek is de mens biologisch ongeschikt voor langdurige relaties, volgens een ander maakt de moderne maatschappij het ons steeds moeilijker om samen oud te worden. Is er voor ons, boeren in de liefde, überhaupt nog hoop, nu zelfs Koen Wauters en Marco Borsato hun muze hebben verlaten? Met valentijn, Saint Amour en de seizoenspremière van 'Blind getrouwd' in aantocht sprak Humo met drie getaande experten over de liefde met de lange adem. 'Tegen mensen met een slechte relatie zeggen dat ze meer moeten praten is als 'Word eens vrolijk' zeggen tegen iemand met een depressie.'

Interview verscheen in Humo. Tekst: Frederick Vandromme 

Lees meer

Hoe vertel ik mijn man dat hij moet afvallen?

“Ik ben een vrouw van 39, 12 jaar samen met mijn partner. Sinds een paar jaar is mijn man nogal wat bijgekomen in gewicht. Ik heb het gevoel dat hij zich laat gaan en eerlijk, ik vind dit absoluut niet aantrekkelijk. Ik kan er niets aan doen, maar een buik, lovehandles, ik haat het. Ik let zelf erg op mijn lijn en weet dat het thema gevoelig ligt, maar hoe vertel je je partner dat je graag wilt dat hij afvalt?”

Lees meer

Tips om veilig online te daten

What you see is what you get. Behalve op het internet. Een datingprofiel kan er nog zo veelbelovend uitzien, soms is het gewoon een ploert of - nog veel erger - een oplichter met criminele intenties. Het geloof in de online liefde opgeven dan maar? Nee, maar enige voorzichtigheid is wel geboden. 

Lees meer

Gebrek aan seks en intimiteit reden voor echtscheiding: “Als je als koppel naast elkaar leeft, zal er ook in bed niets gebeuren”

Hoe groot de liefde na jaren huwelijk ook nog is, de kans dat het tussen de lakens nog altijd even hard knettert als in het begin, is klein. Als het goed is, krijgt seks een andere invulling als je ouder wordt. Maar als dat niet zo is, is seksualiteit of het gebrek daaraan een voorname reden voor een echtscheiding. “Sommige relaties verbeteren juist na een slippertje, omdat partners nu realistischere verwachtingen hebben van elkaar.” 

Lees meer

De chemie van tegenpolen: opposites attract

Opposites attract. Dat wisten Chinese filosofen al in de vierde eeuw voor Christus toen ze de tegengestelde elementen yin en yang introduceerden. Maar ze benadrukten ook dat het één niet zonder het ander kan. Want hoewel yin en yang schijnbaar elkaars tegenpolen zijn, vullen ze elkaar in werkelijkheid aan en houden ze elkaar in balans. Hetzelfde geldt voor deze koppels, die ondanks hun overduidelijke verschillen toch een perfecte match blijken te zijn.

Tekst: Ans Vroom in Goed Gevoel

 

Lees meer

Meer oog voor je relatie na kinderen?

Jonge kinderen in huis én ook genoeg tijd maken voor je partner en relatie. Bij sommigen draait het helemaal in de soep, terwijl anderen de combinatie prima voor elkaar lijken te hebben. Hoe komt dat, en vooral, wat zijn de ultieme tips? Wij vroegen aan het aan relatietherapeute Rika Ponnet.

Tekst: Leila Kandil voor Libelle Mama

Lees meer

Komst van kinderen leidt vaak tot echtscheiding

Ze horen de ultieme bekroning van de huwelijkse liefde te zijn, maar feit is dat de komst van kinderen nogal eens het einde van die liefde betekent. Samen met seks en geld is de opvoeding van onze kroost immers het grootste struikelblok in een relatie. “Niet iedereen kan de verschillende rollen van partner én ouder even goed combineren.” 

Lees meer