Categorieën

Type

Mijn dochter houdt sociale media-accounts verborgen voor mij

Luisteraar Annelies stuurde dit: “Ik heb onlangs ontdekt dat mijn dochter van 14 jaar niet één, niet twee, maar drie Instagram accounts heeft. Het eerste account is haar publieke profiel, het tweede is een afgeschermd profiel dat bedoeld is voor haar beste vriendinnen, waar ik ook mag meekijken. Maar vorige week heb ik ontdekt dat ze nog een derde profiel heeft, waar ik niets van wist. Ik heb mijn dochter heel wat vrijheid gegeven op sociale media en heb nog nooit ingegrepen, maar ik was wel gerustgesteld dat ik steeds kon meekijken. Ik vind het niet fijn dat ze nog een derde geheim én uitdagender profiel heeft dat ik niet kan controleren. Ik dacht dat we hierover open waren en maak me zorgen. Moet ik haar hierover confronteren?”

Lees meer

Altijd ruzie, altijd verwijten: heeft een relatie dan nog zin?

Ze zijn al jaren samen, maar het liep nog nooit zo moeilijk als vandaag. Geen dag ervaart hij als ‘gewoon’, hij heeft het gevoel een hoofdrol te spelen in een dramareeks zonder einde. Relatie-experte Rika Ponnet laat ons binnenkijken in haar praktijk.

Column voor Het Nieuwsblad

Lees meer

‘Ik vind haar nog altijd even mooi. Zelfs met het leeftijdsverschil’

Op de liefde staat geen leeftijd, het is een boutade die het N-VA-stel Els van Doesburg (32) en Peter De Roover (59) sinds deze week officieel belichamen. Toch lijkt iedereen er een mening over te hebben. En als de vrouw de oudste van de twee is, wordt het nog erger. ‘Mensen maken het snel seksueel, alsof het een fetisj is.’

De Standaard - Tekst: Valerie Droeven 

Lees meer

Hoe vermijd je discussies aan de feestdis?

Relatiedeskundige Rika Ponnet komt elke week langs in 'Nieuwe Feiten' om een dilemma uit de relationele, vriendschappelijke of collegiale sfeer op te lossen. “Kunnen antivaxers en gevaccineerden samen kerst vieren?” wil luisteraar Chris weten.

Nieuwe Feiten - Radio 1

Lees meer

Hoe kies ik het goede kerstcadeau?

Relatiedeskundige Rika Ponnet komt elke donderdag langs in 'Nieuwe Feiten' om een dilemma uit de relationele, vriendschappelijke of collegiale sfeer op te lossen. Vandaag: "Hoe kies ik het goede kerstcadeau?”.

Nieuwe Feiten - Radio 1

Lees meer

Van wie is de hond na de scheiding?

Relatiedeskundige Rika Ponnet komt elke donderdag langs in 'Nieuwe Feiten' om een dilemma uit de relationele, vriendschappelijke of collegiale sfeer op te lossen. Vandaag: “Van wie is de hond na een scheiding?”

Radio 1 - Nieuwe Feiten

Lees meer

SOS Relatie

Julie (28) en Leon (27) wonen drie jaar samen. Leon geeft al enige tijd aan dat er voor hem verdere stappen mogen genomen worden. Uitkijken naar een huis, een eerste kind. Julie stemde daar aanvankelijk mee in, maar Leon heeft het gevoel dat dit niet van harte is. Daarover hebben ze de laatste tijd veel conflicten. Ze willen uitzoeken of hun relatie toekomstkansen heeft.

SOS Relatie - Libelle 

Lees meer

Ik zie, ik zie, wat zij niet zien

Je bent smoor-stapel-hoteldebotel verliefd, maar helaas klikt het niet tussen je nieuwe lief en je vrienden of familie. Wat doe je dan, als je omgeving niet ziet wat jij ziet? Relatietherapeute Rika Ponnet weet raad. 

Verschenen in Flair - Tekst: Dorien Ceulemans 

Lees meer