Categorieën

Type

Een relatie met een leeftijdsverschil van 10 of 20 jaar: werkt dat?

Veel ophef rond kersvers Hollywoodkoppel Gigi Hadid (28) en Bradley Cooper (49). Ook de 48-jarige Tine Embrechts en Guga Baúl (37) kregen kritiek over zich heen. Een relatie met zo’n leeftijdsverschil is complex, weten onze relatie-experten. Waarom kiest een jongere man voor een oudere vrouw en vice versa? En kunnen ze hun relatie toekomst geven? “Een oudere vrouw is in enkele aspecten heel compatibel met jongere kerels.”

Het Laatste Nieuws - Tekst: Lynn Guillaume, Stéphanie Verzelen

Lees meer

Het gevecht

Zij wil samen een huis kopen, hij trekt wit weg bij de gedachte alleen al. En nu? Wat zegt dat over hun relatie? Rika legt uit dat het angst is voor wat het betekent, samen een huis kopen. Ze toont hoe ze eruit kunnen komen.

Column voor Het Nieuwsblad

Lees meer

Totaal vrouw

Toen ze voor het eerst haar regels kreeg, zei haar moeder: “Oh kind, nu al, die miserie.” Seks. Zwangerschap. Geboorte. Borstvoeding. Ongesteld, ziek, misselijk, geknipt, afzien, de venten. Rika suggereert dat je ook anders naar vrouw-zijn kunt kijken.

Column voor Het Nieuwsblad

Lees meer

Seks verandert alles: voor altijd minnares

Elke zaterdag neemt relatietherapeute Rika Ponnet ons mee naar haar praktijk. Daar vraagt Johan Terryn haar uit over de mensen die in haar stoel passeren, en de intieme verhalen die zij vertellen. Elk verhaal begint met de vraag: ‘En, hoe is de seks?’ Want seksualiteit is een intrigerende spiegel, van jezelf en van je relaties. Toen ze nog een geheime relatie hadden, waren Kim en Bernard een bruisend koppel. Ze hadden spannende seks op hotelkamers en wilde toekomstdromen. Toen hun affaire ontdekt werd, trokken ze dan ook direct bij elkaar in. Maar dat veranderde alles. Want plots kwamen er vuile sokken, weerbarstige kinderen en een boze ex bij...

Podcast voor Het Nieuwsblad

Lees meer

Seks verandert alles: het dilemma

Elke zaterdag neemt relatietherapeute Rika Ponnet ons mee naar haar praktijk. Daar vraagt Johan Terryn haar uit over de mensen die in haar stoel passeren, en de intieme verhalen die zij vertellen. Elk verhaal begint met de vraag: ‘En, hoe is de seks?’ Want seksualiteit is een intrigerende spiegel, van jezelf en van je relaties. Jasmine komt in paniek bij relatietherapeute Rika: ze is twee maanden zwanger, en ze weet niet zeker of ze nu al een kind wil. Haar partner Olivier wil dat wel, wat Jasmine voor een hartverscheurende keuze stelt. En dan zit ze ook nog met die andere vraag: “Is het een probleem dat ik aan andere mannen denk tijdens de seks?”

Podcast voor Het Nieuwsblad

Lees meer