Categorieën

Type

Seks verandert alles: de vrije liefde

Elke zaterdag neemt relatietherapeute Rika Ponnet ons mee naar haar praktijk. Daar vraagt Johan Terryn haar uit over de mensen die in haar stoel passeren, en de intieme verhalen die zij vertellen. Elk verhaal begint met de vraag: ‘En, hoe is de seks?’ Want seksualiteit is een intrigerende spiegel, van jezelf en van je relaties. Chloë heeft een datingprobleem, vindt ze zelf: ze valt altijd op bad boys, niet op betrouwbare mannen, en daarom komt er van vaste relaties niet veel in huis. Op een dag komt ze Carl tegen. Een man bij wie ze zich heel veilig voelt, maar die zich niet wil binden. En toch is de aantrekkingskracht groot. Zeker wanneer Carl haar meeneemt naar een privé seksfeestje, en ze een heel nieuwe wereld ontdekt...

Podcast voor Het Nieuwsblad

Lees meer

Seks verandert alles: de tongtwister

Elke zaterdag neemt relatietherapeute Rika Ponnet ons mee naar haar praktijk. Daar vraagt Johan Terryn haar uit over de mensen die in haar stoel passeren, en de intieme verhalen die zij vertellen. Elk verhaal begint met de vraag: ‘En, hoe is de seks?’ Want seksualiteit is een intrigerende spiegel, van jezelf en van je relaties. Kurt en Tania zijn al 25 jaar samen, en zijn een stabiel koppel. Maar al die jaren is seksualiteit een issue. Ook al doen ze het drie keer per week, Kurt is niet helemaal tevreden. Hij wil vooral haar ook eens oraal bevredigen. Maar Tanja ziet dat niet zitten. “Hoe ruikt dat daar? Hoe proeft dat daar? Nee, ik vind dat vies.”

Podcast voor Het Nieuwsblad

Lees meer

Vraag het aan Rika: "Mijn vrouw wil geen orale seks meer, moet ik dan maar vreemdgaan?"

Luc (60) is al vele jaren gelukkig getrouwd met zijn vrouw. Toch zit er hem iets dwars: hun seksleven staat op een laag pitje. Zijn partner wil geen orale seks meer geven of ontvangen, hoewel dat vroeger nooit een probleem was. Moet hij dan maar vreemdgaan, puur om zijn seksuele behoefte te bevredigen? Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies.

Nieuwe Feiten - Radio 1

Lees meer

Rika Ponnet over ghosting: "Het is een mentale uppercut"

Het zal je maar overkomen, van de ene op de andere dag niets meer horen van je date, beste vriend of vriendin. Een dicht contact dat plots verdwijnt, als sneeuw voor de zon. Geghost worden is behoorlijk ontwrichtend. Waarom komt dat zo hard aan? Waarom ghosten mensen? In hoeverre speelt technologie een rol? Vragen voor relatiedeskundige Rika Ponnet. 

De wereld van Sofie - Radio 1

Lees meer

Zo pak je die break-up op een respectvolle manier aan

Een break-up is altijd pijnlijk. Maar hoe moeilijk het ook is om een punt te zetten achter een relatie, wat jullie ooit deelden, verdient op z'n minst het nodige respect. Relatiebemiddelaar Rika Ponnet legt je uit hoe je dat doet.

Flair

Lees meer

Het conclaaf

De sfeer thuis is te snijden. Ze is nochtans allergisch voor huiselijke spanning, is er expert in van kindsbeen af. Maar ze loopt vast op de zich steeds herhalende discussies met haar man. Elk zitten ze achter hun eigen muurtje. Kan Rika helpen die af te breken?

Column voor Het Nieuwsblad

Lees meer

"Verwaarloos je vriendschappen niet"

In het kader van diversiteit en verbinding, toch belangrijke thema's op verkiezingsdag, leest u hier voor een keer geen acteur, zangeres of tv-gezicht. Maar wel Rika Ponnet dus, relatiedeskundige, seksuologe, radio- en podcaststem, die voor deze zondagse therapiesessie zelf plaatsneemt op de zetel.

De Zondag - Tekst: Sebastiaan Bedaux

Lees meer