Hoe is het nu met Catherine, wier man haar na 27 jaar verliet voor een andere vrouw?

31 januari 2023

Een jaar geleden vertelde Catherine, gekwetst maar niet verbitterd, over het onverwachte vertrek van haar ex Bernard vier jaar eerder. Ook al stond ze open voor een nieuwe relatie, als je je ex-man nog graag ziet, is dat niet zo evident.

Libelle

“Toen het artikel in Libelle verscheen, was ik al een hele tijd ingeschreven bij het datingbureau van Rika Ponnet. Maar hoe groot was de kans dat ik nog eens zo’n man zou tegenkomen als Bernard? Net toen ik het wilde opgeven, was daar Michel. Helemaal anders van type, maar ik voelde me meteen veilig bij hem en dat intrigeerde me. Toch heeft het nog een hele tijd geduurd vooraleer ik Michel echt durfde toe te laten. Dat mijn ex mij had laten zitten voor een andere vrouw, had mijn vertrouwen zo beschaamd. En ook: dit leek bijna te mooi om waar te zijn. Maar Michel gunde me de ruimte en hoe langer ik bij hem ben, hoe liever ik hem zie. Intussen zijn we een halfjaar samen en ik prijs mezelf gelukkig dat ik deze nieuwe en andere liefde mag ervaren. Bernard blijft een plekje hebben in mijn leven en dat van de kinderen, maar – ik blijf mijn woorden wikken en wegen – Michel is de man met wie ik mezelf misschien wel oud zie worden.”