Getuigenissen

Onze leden aan het woord. Een greep uit eerlijke getuigenissen en reacties.

Helena en Hendrik

Helena en Hendrik zijn allebei jonge dertigers als ze aankloppen bij Duet. Ze leidden allebei een boeiend leven als single, maar missen een maatje, een levenspartner, een thuisgevoel en wij-verhaal.
Ze leren elkaar kennen via Duet en gaan na een tijdje samen wonen. Ondertussen zijn ze gehuwd.

Michel

Michel is een gescheiden ondernemer met meer plannen dan tijd in zijn leven. Toch mist hij op een diepgaande manier het samen-zijn met iemand, het van betekenis mogen zijn voor die ene ander. Hij
heeft het een beetje gehad met de oppervlakkigheid van online daten en doet een beroep op Duet. Na een aantal dates die met wisselend succes verlopen, ontmoet hij Karin. Het klikt en ondertussen
zijn ze al enige tijd samen.

Leen & Walter

Leen en Walter zijn allebei gescheiden als ze besluiten een beroep te doen op Duet. De selectiviteit, de veiligheid, de bereidheid van de leden om zich open te stellen voor echt ontmoeten, ervaren ze als troeven in de aanpak van Duet. Ze zijn intussen een stel en blij dat ze ooit de moed hadden deze stap te zetten.

De eerste stap

 

Dag mevrouw Ponnet,

Graag had ik een afspraak gemaakt om me in te schrijven bij jullie. Ik heb een tijdje rond gekeken op datingsites, maar ik voel me daar echt niet goed bij. Als je op een site zit en je ziet die profielen, het is om gek te worden. Hoe kies je daaruit? Ik wil dat niet helemaal alleen doen. Ik vind het moeilijk, want in elk profiel zitten dingen die je aanspreken, maar ook dingen niet. Hoe weeg je zoiets dan af? Dat is toch puur gokken? Ik hoop dat Duet mij een veiliger gevoel kan geven. Kijk alvast uit naar je antwoord.

Groetjes,

Stefaan (45)

 

Beste, 

Ik heb jullie website al eens grondig doorgenomen, meerdere keren eigenlijk het afgelopen jaar. Ik ben nu twee jaar single en heb al een tijdje gedatet via Tinder, maar dat is echt mijn ding niet. Ik heb wel nog veel moeite met deze stap. Het blijft een drempel. Uiteindelijk zou ik het liefst zo iemand ontmoeten, maar als ik zie hoe weinig vrije, interessante mannen ontmoette het afgelopen jaar, weet ik dat die kans klein is. Graag zou ik een afspraak maken op het kantoor in Gent. Ik zit ook nog met een aantal vragen bij mijn vorige relatie en ook bij mijn partnerkeuze. Ik heb nogal de neiging te vallen op mannen die achteraf niet zo beschikbaar zijn. Denk dat het belangrijk is dat dit ook aan bod komt. Bedankt alvast voor een antwoord. 

Met vriendelijke groeten,

Annelies, 33 jaar

 

Dag mensen van Duet,

Op advies van een kennis die me onlangs toevertrouwde via jullie zijn lief gevonden te hebben, meld ik me aan bij jullie. Nooit gedacht dat ik deze stap zou zetten, maar zij als koppel waren voor mij wel een stimulerend voorbeeld. Voor alle duidelijkheid, ik ben niet wanhopig op zoek. Het is niet het alleen thuiskomen of ontbijten, het alleen slapen waarmee ik het moeilijk heb. Ik leid een boeiend leven, heb een fijne job, ik reis vaak, ga regelmatig op stap. Ik amuseer me en haal uit alles het beste. Veel singles hebben het met al die dingen lastig, ik ken dat niet. Wel overvalt me soms het  knagende gevoel dat ik niet echt bij iemand hoor. Afgelopen weekend werd dat nog eens pijnlijk duidelijk tijdens een babyborrel. Ik ben vrij, ik ga en sta waar ik wil, maar de verbondenheid die ik zag tussen al die koppels met kinderen is een bestemming die ik nog niet bereikt heb en waarnaar ik soms intens kan verlangen. De mogelijkheden om een nieuwe liefde te ontmoeten zijn eindeloos, aan aanbod geen gebrek. Maar de vrouw bij wie ik het echt voel, heeft mijn pad nog niet gekruist. Hopelijk lukt het via Duet wel. 

Pieter, 38 jaar

 

Hallo!

Ik las onlangs dat een vrouw van mijn leeftijd met mijn leven (gescheiden, opgroeiende kinderen, eigen huis, leuke baan, veel vriendinnen) een supersingle is. Gek woord vind ik dat. Het klopt wel dat ik mijn leven op de rails heb en ook vaak geniet van de vrijheid van het alleen zijn. Ik heb niemand nodig, om het eens duidelijk te stellen, trek perfect mijn plan. Misschien schrikt dat de mannen wel wat af. Maar ik kan toch niet anders dan erkennen dat ik af en toe toch ook iets mis: een maatje, iemand die me stimuleert, mijn leven compleet maakt, en ja, iemand met wie het fijn vrijen is. Ik weet niet of dit bestaat, of ik dit nog kan verwachten. Ik denk vaak van niet, maar hoop diep vanbinnen van wel en wil het daarom via deze weg toch proberen.  

Annabel, 43

 

Beste,

Ik ben vorig jaar weduwe geworden, mijn man was 7 jaar ziek. Ik ben nu 64 en het alleen zijn valt me zwaar. Ik trek mijn plan, kom niets te kort, maar zou het zo fijn vinden om een aantal dingen nog te kunnen delen. Ik keek al eens naar een aantal datingsites, maar op de een of andere manier boezemt mij dat geen vertrouwen in. Ik weet ondertussen dat het voor een vrouw van mijn leeftijd niet zo makkelijk is, maar waag toch mijn kans. Ik hoop op een positief antwoord van jullie kant. Voor een afspraak kan ik me makkelijk vrij maken. Ik ben immers met pensioen. 

Bernadette (64 jaar) 

 

Hallo daar,

Ik ben een single vrouw van 47 en ben nu bijna 10 jaar gescheiden. Mijn kinderen gaan stilaan het huis uit en ik voel opnieuw de behoefte om te settelen. Ik probeerde al een aantal sites de afgelopen jaren. Match4me, wat Parship en had via die weg al een paar contacten, maar vaak bleef het allemaal erg oppervlakkig. Misschien stond ik er ook niet echt voor open. Ik had een aantal jaren wat men noemt een friend with benefits, een seksbuddy zeg maar. Dat leek me aanvankelijk een goede oplossing. Ik bleef vrij, er kwam me niemand de les spellen, ik kon mijn kinderen in alle rust opvoeden en kwam toch aan mijn trekken. Maar zoals ik op jullie site las, helemaal zuiver is het nooit. Ik voelde me na verloop van tijd almaar leger bij dat verhaal. Ik probeerde het meer te laten worden, maar dat zag hij dan weer niet zitten. Ik heb het dan maar uitgemaakt zodat ik aan een nieuw hoofdstuk kan beginnen. Ik reken daarvoor op jullie. Hoe kan ik te weten komen dat jullie de juiste mannen voor me hebben? Als ik de profielen op de site doorneem, lijkt me dat wel ok te zijn, maar ik luister toch ook nog even. Het blijft uiteindelijk een investering.

Mvg,

An (47 jaar)

 

Geachte

Ik heb met aandacht jullie website doorgenomen, maar ken jullie ook omdat mijn neef een aantal jaren geleden via jullie zijn vrouw leerde kennen. Ik ben een 30jarige single man, woon al een tijdje alleen. Ik heb het goed, hou van mijn werk, heb vrienden, maar nieuwe mensen leren kennen wordt almaar moeilijker. Veel vrienden zijn al gesetteld, daar ga ik het niet meer vinden, merk ik. Ik heb datingsites verkend, maar dat klopt vaak niet als verhaal. Je wordt gelokt en zo een site staat vol met niet betalende leden, waarmee je dan toch nooit een contact kan hebben. Tinder is een mogelijkheid, maar die is heel breed. Wat komt daar nu uit? Het is vooral een vorm van  amusement, van mensjes kijken. Ik vind het ook vreselijk, alleen op foto’s oordelen. Voor mij zijn naast het uiterlijk nog veel andere dingen belangrijk. Ik ben de laatste tijd best veel bezig met relaties. Ik had gedurende een paar jaar een relatie op het werk, maar zij was niet vrij. Dat heeft lang, te lang aangesleept en me ook verhinderd om me open te stellen, wat ik nu wel bewust wil doen. Ik vind het niet eenvoudig om met mensen in contact te komen, hoop dat het via deze weg wel kan. Graag een afspraak in Antwerpen, als dat kan.

Vriendelijke groeten, Ben (30 jaar)

 

Dag Duet, 

Ik vond jullie gegevens via Google, vannacht, na nog maar eens een nachtje vruchteloos stappen. Ik weet het, dit klinkt hopeloos, maar is het echt niet. Ik amuseer me altijd, maar ben er nu echt wel uit dat ik op mijn 35ste beter andere oorden opzoek om iemand te vinden. Ik wil nog heel graag een gezin en kindjes en een man die dat ook wil, die vind ik echt niet in het uitgaansleven. De periode van feesten is leuk geweest, er mag nu wel iets anders volgen. Ik ontmoet niet zoveel mannen, werk in een vrouwelijke omgeving (verpleging…). Een vriendin raadde me aan jullie site eens te bezoeken, wat ik nu eindelijk ook deed. Ik stuurde maar direct een mailtje voor een afspraak, wil er niet langer over nadenken, dat doe ik al genoeg, maar gewoon springen en handelen. Wanneer kan een afspraak voor jullie? 

Mvg, Anja (35 jaar)

 

Dag mensen van Duet,

Ik ben een 29-jarige vrouw en toch al een paar jaar single. Ik had het afgelopen jaar een paar internetdates, maar heb toch heel veel moeite met de manier waarop er geselecteerd wordt. Alleen de juiste foto, daar draait het precies om. Ik heb ook het gevoel dat ik op de plaatsen waar ik kom niet de juiste mensen tref. Ik ben niet zo een fan van sociale media, zit niet op FB, misschien heeft het ook daarmee te maken. Zou ik een afspraak kunnen maken om het via jullie weg te proberen? 

Groetjes, Eveline (29 jaar)

 

 

Het traject
 

 

Dag Rika ,

Ik kan mij  vinden in de beschrijving van mijn profiel. Dus, laat maar vrij zeker? Het is toch even slikken om uzelf in de winkel te zien staan. Maar na een aantal keren mijn profiel te herlezen, en een tijdje nadenken, voelt het normaler aan. Dus ja, ik ga akkoord om de stap te wagen en over te gaan tot een eerste contactvoorstel. Ik ben benieuwd, en zoals ze hier zeggen, is ‘t niks, ‘t is leute. Als ik een profiel van jullie krijg, is het de bedoeling om zelf ( of hij ) contact op te nemen dacht ik ? 

Vele groeten , Linda (42 jaar)

 

Beste, 
Ik heb een eerste afspraak achter de rug met de (eerste) persoon die jullie hadden voorgesteld aan mij. Zelf was ik heel nieuwsgierig naar deze persoon toen ik zijn profiel gelezen had, dat mij erg aansprak. De ontmoeting viel voor mij ook goed mee. Graag zou ik hem nog eens ontmoeten als dat wederzijds is. Ik was nogal onwennig bij de aanpak van die eerste afspraak. Gelukkig nam hij het initiatief om af te spreken. Ik was ook een beetje zenuwachtig waardoor ik vragen die ik eigenlijk wou stellen aan hem gewoon vergeten was en soms wat teveel over mezelf babbelde in plaats van verder door te vragen naar hem. Ben wel blij met de ontmoeting omdat hij mij snel een gevoel gaf waarbij ik op mijn gemak was ondanks de spanning van de allereerste date. Ik hoop dat hij nog eens wil afspreken en zal dan later zien of het nodig is dat ik met jullie terug contact opneem voor verdere afspraken.

Grtjs, Leen (33 jaar)

 

Dag Leen, 

jouw eerste ontmoeting via Duet is een feit. Fijn dat je Jan hebt ontmoet. Zo te lezen viel het heel goed mee. Leuk dat Jan jou op je gemak kon stellen. Een allereerste date brengt toch vaak wat stress en zenuwen met zich mee. Blijkbaar kon hij jou daarin goed opvangen, tof! Het lijkt me een goed idee om elkaar meerdere keren te ontmoeten, dat brengt vaak duidelijkheid! Groetjes en succes alvast, Véronique

 

 

Dag Rika, 

graag had ik eens iets overlegd met jullie. Ik heb via jullie Peter leren kennen met wie het goed klikt. 

Zelf krijg ik een aantal signalen waaruit ik twijfel of Peter op termijn nog echt wil verder gaan in een relatie met mij. Het is zo dat we mekaar nu even niet gezien hebben gedurende 1,5 week. Ik heb hem laten weten dat ik hem gemist had tijdens het weekend, ik graag met hem dat weekend dingen had gedeeld. Hij antwoordt daarop dan nogal analytisch, dat elkaar missen iets normaal is en het ook iets is waar je wat moet doorgroeien in een volwassen relatie. Het klinkt naar mijn aanvoelen toch niet zo liefdevol. Op voorstellen die ik deed om mekaar te kunnen zien recent, was hij niet ingegaan. We hebben wel al activiteiten samen gedaan met onze kinderen, wat goed meegevallen was. Enerzijds leek het daardoor alsof hij wel engagement wil aangaan naar de toekomst, anderzijds vraag ik me af of er wel plaats is als partner in zijn huidige leven voor mij, of eerder als iemand met wie hij in het weekend af en toe eens een avond en nacht doorbrengt. Hij zei ook dat hij af en toe via chat nog contact heeft met iemand die hij op Tinder leerde kennen en ook met een vorige partner. Hij gaf aan dat zij verder willen gaan, maar hij dus niet, maar dat geeft me een onveilig gevoel. Ik wil ook de kerstvakantie plannen. Gaan we die samen doorbrengen? Zij er feesten die we gezamenlijk gaan vieren? Maar hij schuift dat voor zich uit, wil er blijkbaar niet op ingaan. Ik wil over dit alles eerst eens met jullie praten. Omdat ik weet dat ik uit het verleden makkelijk wat wantrouwig wordt en me comfortabel voel als ik regelmatig een bevestiging krijg dat het goed zit, ook al is dat een klein gebaartje. Enerzijds wil ik mijzelf openstellen en de relatie een kans geven. Anderzijds wil ik niet verder gaan als blijkt dat Peter er nog niet uit is of hij wel een duurzaam engagement wil of kan opbouwen.

Groetjes, Ilse (34 jaar)

 

Dag mensen van Duet,
Ondertussen heb ik al over de meeste zaken kunnen spreken met Peter. We hebben gepraat over onze verwachtingen naar wat we samen doen en hoe vaak we afspreken op dit moment in de relatie.
Ik begrijp nu ook dat in periodes dat we mekaar iets minder vaak zien, dat ik dan niet steeds van alles moet voorstellen om samen te komen, dat het soms een angst van mij is om dan ‘vergeten’ te worden eerder dan noodzaak om af te spreken. Ik zou gerustgesteld zijn als we dan gewoon eens even bellen om te vertellen hoe onze dag geweest is af en toe, tijdens de week wanneer we mekaar minder of niet zien. We hebben er ook open kunnen over praten over mijn onzekerheden rond een ex die in zijn buurt woont en iemand anders die hij via een ander datingkanaal ooit eens had gezien. Wellicht had ik teveel fantasie hierover en nog iets te weinig vertrouwen, omdat dit blijkbaar geen mensen zijn waar hij echt nog actief contact mee zoekt of heeft. 
Het is voor mij een moeilijk parcours om iemand te leren vertrouwen. Het is wel nieuw voor mij dat ik het enigszins durf ventileren naar jullie toe en dat ik er dan ook constructief over kan praten met de persoon met wie ik in de relatie zit.

Groet, Ilse

 

Dag Ilse, bedankt voor de uitgebreide feedback! Ik begrijp eruit dat er af en toe wat twijfels zijn over het engagement van Peter naar een meer diepgaande relatie, en dat jij er behoefte aan had/hebt om elkaar wat frequenter te zien. Intussen heb je deze zaken open kunnen bespreken met  Peter, iets wat mij een goed teken lijkt :-) Vertrouwen opbouwen is niet zo vanzelfsprekend, maar je twijfels durven aftoetsen bij de ander is een goede strategie. Anders blijven die vage vermoedens spelen in je hoofd en weet je niet wat de realiteit is. Anderzijds denk ik dat je ook gerust mag vragen om af en toe eens gerustgesteld te worden, als dat kan helpen om het vertrouwen op te bouwen. We kijken alweer uit naar het vervolg :-)

Groetjes, Véronique

 

Hallo, 

Ik heb Valerie dit WE ontmoet, zeer rationele dame, niet zo sportief (eerder recreatief) en weinig brede / diepgaande culturele interesses. Verder mis ik ook het spontane, losse (flirterige), neemt het hele dating gebeurt heel rationeel en analytisch op. Praat veel over het werk, carrièrevrouw. Staat ook niet echt open om 's uit te gaan, concert mee te pikken enz, is eerder een huisduif. M.a.w. geen klik en ik vind toch dat jullie niet helemaal goed geluisterd hebben naar mij. Dit eerste contact was dan ook een beetje teleurstellend.  Gr, Geert (48 jaar)


 

 

Hallo Rika, Ik heb intussen een aantal keer met Carla afgesproken. Ik vind haar een eerlijke aantrekkelijke vrouw waarmee ik heel goed kan babbelen. Bovendien woont zij vlakbij. Zij heeft een zoontje van 3 jaar dat altijd bij haar woont, waardoor ik er niet volledig voor wil gaan, wat zij ook voelt. Ik denk wel dat ik een goeie tweede "vader" kan zijn, maar weet voor mezelf ook niet of ik hiervoor volledig klaar ben. Ik wil haar niet ook in een avontuur storten als ik er niet zeker van ben. Mijn verstand zegt nee, mijn gevoel zegt ja. Ik denk dat het bij haar het omgekeerde is....Groeten, Luk (49 jaar)

 

Dag Luk, Bedankt voor je feedback. Spijtig dat het contact op zich goed zit, maar haar zoontje voor jou een rem is op alles. Ik begrijp uiteraard dat een jong kind geen evident engagement is, op een bepaalde leeftijd. Anderzijds is het toch ook zo dat vermits haar zoon altijd bij haar is, exen geen spelbreker kunnen zijn. Zo een verhaal kan altijd heel verrijkend zijn, we gaan daar soms te weinig vanuit, en een kind van drie is nog bijzonder dankbaar om een band mee om te bouwen. Maar jij moet het voelen en zien zitten, uiteraard. Mijn ervaring heeft me geleerd dat het gevoel dat ‘ja’ zegt, toch altijd opnieuw de krachtigste motor is, niet het verstand. Ik weet ook niet waarop jij je baseert om ervan uit te gaan dat het bij haar het omgekeerde is. Ik kijk uit naar je reactie.

Mvg, Rika

Hallo,

bij ontvangst van het voorstel wou ik eigenlijk dadelijk forfait geven voor dit contactvoorstel. Voor vele redenen; Maggy is van Westerlo, misschien valt de afstand in vogelvlucht nog mee maar met het huidige verkeer en de verbinding is dit minstens één uur rijden. Dit is sowieso al out of the question. Gewoon niet realistisch. Zij is filiaalhouder daar en ik heb een bedrijf in Antwerpen...dit is onverenigbaar!! Ook haar profielbeschrijving is helemaal niet wat ik zoek. Ze doet bijna niet aan sport, haar hobby is boeken lezen...en ze zoekt een Bourgondiër...??!! Ik wil actie! Ze is misschien 2 jaar jonger maar ik leef wel 10 jaar jonger...Ze zoekt een warm en duurzaam engagement...ik wil op korte termijn samenwonen! Echt, waar de link met mijn profielbeschrijving ligt is mij onbekend. Ik heb haar toch gesproken, vriendelijke en verstandige vrouw, maar ook zij ziet geen link.
Graag ander realistisch voorstel, rekening houdend met mijn profiel. Mvg, Joël (41 jaar)

 

Dag Joël, ik denk dat dit zeker wel realistisch was, omdat zij niet gebonden is door kinderen of een zaak en zeker de volledige provincie Antwerpen als mogelijkheid zag. Ik snap ook niet wat er zo fout is aan de inhoudelijke kant van haar profiel. Ze wil ook zeker wel meer dan alleen uit eten gaan en een duurzaam engagement sluit samenwonen toch op geen enkele manier uit? Dus, ja, ik vond dit zeker wel passend, maar als er geen interesse is, ook geen probleem.

Ik bekijk het opnieuw, mvg, Rika


 

 

En ze leefden nog lang en gelukkig….
 

Verhaal 1: Stien en Jean-Michel
 

In mei 2016 stelde Duet Jean-Michel (44) en Stien (39) aan elkaar voor. Een eerste afspraak vastleggen was al niet evident. Stien had Jean-Michel gegoogled. Hij leek niet echt haar type, maar kom, ze zou het toch een kans geven. De volgende evaluaties bereikten ons de weken erna. 

Stien

‘ Ik heb dan uiteindelijk de stap gezet en een eerste afspraak gemaakt met Jean-Michel. Op zich viel het heel goed mee, maar ik ben vrij zeker dat ik me fysiek nooit tot hem zou aangetrokken voelen. Te klein, te pezig, te scherp (en ik ben groter dan hem, dat vind ik ook lastig)... Ik weet dat uiterlijk niet alles is, maar ik voelde er niets bij. Ik denk wel dat we vrienden kunnen worden. Maar ik heb niet zoiets van, daar wil ik nu snel weer mee afspreken. Qua interesses, dynamiek, zat het wel redelijk goed... Ook geen man van grote status (maar toch werelds) en hij was ook heel open-minded, wat ik erg belangrijk vind. Ik denk dat Jean-Michel nog wel verder wil afspreken, alle, ik weet dat wel zeker, want hij heeft me al terug gecontacteerd, maar ik wil me toch blijven openstellen voor andere iets aantrekkelijkere opties... Fysiek moet het toch ook klikken, niet? En ik ben nogal visueel ingesteld. Ik hoor graag jullie reactie en een volgende voorstel...’

Jean-Michel

‘ Stien heeft voor mij alles. Vorige week hebben we met elkaar gebeld om eens af te spreken. De twee minuten bleken er al vlug twintig te zijn geworden. Gisterenavond zijn we samen uit eten gegaan. Het was een bevestiging van het aangename telefoongesprek dat we eerder gevoerd hadden: leuk, vlot en ontspannend. Stien is een boeiend iemand, een vrouw die leeft, die een klare en gezonde kijk heeft op de wereld. Tof om haar te mogen leren kennen.  Kleine opmerking: Stien is absoluut geen carrière vrouw, mocht dit zo bij jou overgekomen zijn. Ze is puur natuur, ze houdt van de natuur en vertoeft ook het liefst in de natuur. Werk is haar financiële onafhankelijkheid, 'rien de plus'.  We hebben verder niet concreets afgesproken, maar we zijn wel van plan om elkaar terug te ontmoeten. Dan zien we wel. Just be friends, maybe more. Alles op zijn tijd.’

 
Jean-Michel
‘Leuk om Stien verder te leren kennen. Vorige week nog samen iets gaan eten, het weekend voordien is ze bij mij langs geweest voor een spontaan bezoek. Altijd even gezellig. Het aangename bij Stien is dat ze zegt wat ze denkt. We voelen elkaar goed aan en we aanvaarden ieders mening, zolang deze maar goed onderbouwd is. 

Deze week is ze met vakantie, zonder mij

Jan-Michel

‘Stien is alweer langs geweest! Ik heb het gevoel dat we naar elkaar toegroeien, maar ben ook voorzichtig.’

Jean-Michel

‘... en de trein blijft maar rijden!’ Ik wil voorlopig niemand anders ontmoeten. Dit contact is zo leuk. Ik zou het nu ook niet kunnen, met iemand anders afspreken.’ 

Stien

‘Jullie hadden me een nieuw voorstel gedaan, maar ik heb dat afgezegd. Ik spreek verder af met Jean-Michel en begin hem hoe langer hoe meer te waarderen. Het is wel wat vreemd. Ik ben niet overweldigend verliefd op hem, zoals ik anders heb in een startende relatie, maar voel me wel enorm op mijn gemak bij hem. Wij delen ook heel veel, dat merk ik naarmate we elkaar beter leren kennen. Vorige week ben ik mee geweest naar een familiefeest aan zijn kant. Dat viel geweldig mee. Ik werd er heel warm ontvangen. Ik weet het allemaal nog niet, een eeuwige twijfelaar zoals je weet, maar wil dit nu toch even een kans geven.’ 


Drie jaar later, mei 2019, valt er in onze bus een geboortekaartje. Stien en Jean-Michel wonen samen en hebben net een dochtertje, Alexandra.

 

 

Verhaal 2: Peter (43) en Veronique (41)

 

In het voorjaar van 2019 meldden Peter en Veronique zich bij ons aan, schoorvoetend. Beiden hebben een moeilijke, emotionele periode achter de rug en zoeken een alternatief voor open datingsystemen als Tinder. Ze nemen een ‘vliegende’ start. Veronique is Peters eerste contact, Peter het tweede van Veronique.  

 

Veronique

Dag Rika,  

Ondertussen Peter meer dan eens ontmoet. De klik is indrukwekkend. Beetje overweldigend. We hadden elkaar daarvoor al uren en uren gesproken en in real life was de aantrekking meteen wederzijds. We hebben bij deze beslist om er ten volle voor te gaan, ook al hebben we beiden een beetje schrik van hetgeen op ons afkomt. Mijn contract mag dus effectief momenteel op on hold...   Groetjes, Veronique

Veronique

Dag Rika,

Het loopt precies goed met Peter. Toch heb ik schrik dat hij in een reboundrelatie zou zitten. Ik blijf dus echt wel op mijn hoede want dit type relatie wil ik niet. Maar ik neem aan dat jullie hier toch ook aandachtig voor zijn bij de inschrijving ...

Duet

Dag Veronique, 

we kunnen je alvast meegeven dat Peter het wel degelijk ernstig meent. Uiteraard kennen wij mensen ook niet door en door, dus hoe iemand zich gedraagt tijdens het daten kunnen wij natuurlijk niet voorspellen. Wij hebben wel zijn goede intenties gehoord en die leken ons ernstig te zijn. Soms komen mensen er zelf pas achter tijdens een relatie, dat ze nog dingen aan het verwerken zijn... Dat is nooit uit te sluiten. Maar dat hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn. Geef het maar verder alle kansen, zonder teveel op je hoede zijn. Angst en terughoudendheid zijn minstens zo vaak een spelbreker als ‘het verleden’. We duimen voor jullie. Groetjes, Rika

Veronique 

Dag Rika, 

Hierbij nog eens een kleine update van hoe het loopt tussen mij en Peter. We hebben afgelopen weekend weer samen gespendeerd en het was echt wel leuk. We beginnen elkaar beter en beter te kennen en mijn gevoelens voor hem groeien echt. Toch hebben we een klein onderwerp van discussie. Vooraleer ik mij bij Duet heb ingeschreven had ik een reis geboekt met mijn beste vriend. We zouden in november samen een week naar Zuid-Afrika gaan. Peter vindt dat dit niet leuk, kan zich er niet mee verzoenen dat ik met een single man op reis zou gaan. Ik vind dat er daar op zich niets mis mee is omdat ik helemaal geen gevoelens heb voor die persoon, ik deze vriendschap koester en de reis bovendien gepland was vooraleer ik Peter heb leren kennen. Ik vind ook dat onze « relatie » te pril is om mij nu al daarop te focussen. Maar aan de andere kant begrijp ik wel dat zoiets gevoelig kan liggen voor Peter. Ik zou het eigenlijk ook niet fijn vinden mocht hij met een single vrouw op reis gaan. Enfin, we zien wel wat de toekomst brengt en hoe onze contacten evolueren. Maar mijn contract mag voorlopig nog steeds op on hold staan.  Vriendelijke groeten, Veronique 

 

Duet

Dag Veronique,   

dat lijkt me geen makkelijk dilemma en kan alleen maar begrip opbrengen voor beide standpunten en vooral  voor de gevoeligheden aan beide kanten. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je een manier vindt om Peter gerust te stellen. Misschien kan je voorstellen om eens met je drieën af te spreken? Op die manier lijkt het mij voor alle partijen duidelijk hoe de kaarten liggen en voelt Peter zich beter als hij merkt dat jij naar buiten toe duidelijk voor hem kiest, ook al is deze relatie nog pril. Praten, afstemmen, het is het enige wat je kan doen. Ik hoop dat je er uit komt. Mvg, Rika

 

Veronique

Dag Rika, 

het gesprek is niet eens nodig geweest. Mijn goede vriend heeft zelf alles afgeblazen omdat hij iemand heeft leren kennen en zij het niet ziet zitten dat hij met een single vrouw op reis gaat. Hahahah, zo gek kan je het toch nooit bedenken. We zijn voorzichtig aan het kijken of we niet samen op reis kunnen gaan…Vriendelijke groeten, Veronique


Peter

Beste Rika,

Zou je mijn voorstellen tot ontmoeting op hold kunnen zetten.
Ik en Veronique spreken nu al enige tijd af en willen het een kans geven tussen ons. We hebben lang gechat alvorens elkaar te ontmoeten, en hebben elkaar ondertussen al veel gezien. Ik vond het van in het begin leuk praten met haar. Ook haar dosis humor is superleuk. 
Ik heb nog wel een beetje schrik over onze verschillende achtergronden, uiteraard hebben we hierover al gepraat en zal de toekomst verder alles uitwijzen. We hopen beiden dat er iets duurzaam tussen ons kan groeien.

Gr,
Peter

 

 

Verhaal 3: Katy (52) en Luc (58)

Katy (52) en Luc (58) leerden elkaar vier jaar geleden via Duet kennen. Ze mailen ons van tijd tot tijd met een blije stand van zaken.

 

Katy

Dag Rika,

Zaterdag zijn Luc en ik naar Nekkanacht geweest in Antwerpen. Het was een fantastische avond (ik sta een paar jaren achter op de evolutie van de kleinkunst in België maar was enthousiast van de goede muzikanten, die we hier hebben).

Ik voelde me wat meer gespannen dan onze eerste date, maar had dezelfde positieve ervaringen. Luc is een vriendelijke, gezellige familieman, het is aangenaam om met hem in gesprek te gaan en naar hem te luisteren.

Ik zou hem graag, op mijn gemak, verder leren kennen. Is het mogelijk om mijn dossier (net zoals vorig jaar in november) tijdelijk te blokkeren?

Het geeft me meer rust om voldoende de tijd te nemen om elkaar te leren kennen.

Lieve groet, 

Katy

 

Katy

Beste Rika,  

Ik wilde jullie gewoon even laten weten dat ik heel gelukkig ben en dat het tussen Luc en mij nog heel goed gaat.

Alles lijkt als vanzelf vlot te lopen: het over- en weer gaan, met de kinderen,... het samenzijn.

Eigenlijk had ik het net opgegeven en had ik geen verwachtingen meer toen ik Luc tegen kwam omdat elke ontmoeting toch iets ongemakkelijk over zich had, maar toen hij de taverne binnen kwam, leek ik tot rust te komen en het lijkt erop dat we bij elkaar die werking hebben terwijl we allebei niet altijd echt heel rustig van aard zijn.

Dankjewel voor deze hele mooie ervaring, ik geniet ervan.

groetjes,

Katy

 

Katy

Beste Rika, 

Mijn gedachten blijven af en toe naar jullie afdwalen als ik aan Luc denk of als we samen zijn. We hebben het zalig samen.

Luc is zo open, ongecompliceerd, geen verborgen boodschappen en dat maakt het samenzijn zo eerlijk, ontspannend, hemels gewoon. Hij is voldoende flexibel en heel inventief zodat onze relatie heel vlot verloopt en staat ook voldoende in zijn eigen schoenen om zijn eigenheid te behouden en zodat we ook soms verschillend mogen/kunnen zijn, bij elkaar.

In het najaar zijn we met de kinderen en hun lieven naar Cirque de Soleil geweest in Brussel en Luc heeft er een Nieuwjaarskaart van gemaakt, dus: wel wat laat, maar toch nog de beste wensen voor 2016 !

(ingescand, minder goede kwaliteit)

Vele groeten en hartelijk dank aan jullie ganse team,
Katy

 

Katy
 

Hallo Rika,

In het weekend hebben we ons 2 jaar samen gevierd met een kort weekendje Brugge. 

Het is gewoonweg zalig om samen te zijn en iemand gevonden te hebben waarbij je je helemaal goed voelt, waarbij je helemaal jezelf kan zijn en waarbij dat dan nog heel erg op prijs gesteld wordt ook.
Dankjewel om me de mogelijkheid te geven om Luc  te leren kennen,

groetjes, Katy

 

Katy

Hallo Rika,

Ondertussen zijn we al meer dan 4 jaar een koppel.

We hebben Lucs huis in Gent verbouwd zodat ik daar ook praktijkruimte heb en vanaf 1 september start ik ginder een 2de praktijk op (diëtiste). Vanaf dan ga ik week om week, een week in Aalst wonen en werken (met mijn jongste zoon en dochter) en de andere week (als mijn jongste bij zijn papa verblijft) werk en woon ik in Gent.

Halftijds samen gaan wonen in een huis dat we samen opnieuw hebben ingericht... zalig :)

Heel veel liefs,

Katy