België telde in 2019 meer dan 1,7 miljoen alleenwonenden en bijna 500.000 alleenstaande ouders. Dat gaat om respectievelijk 35% en 10% van de Belgische bevolking, samen goed dus voor 45%. Uiteraard zijn dat niet allemaal 'zielenpoten' of '(a)sociale gevallen'. Mensen die via relatiebemiddeling iets aan die single status willen veranderen zijn juist het tegendeel van zielig. Ze hebben het lef en de wil om hun situatie te veranderen. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, nemen ze hun leven bewust in handen. Laat je dus niet vangen aan het hardnekkige vooroordeel dat er vast iets mis is met mensen die gebruik maken van bemiddeling.
Bij Duet komen oudere mensen aankloppen die na een relatiebreuk alleen komen te staan, maar ook de groep jonge singles groeit. Veel mensen studeren langer, zijn aanvankelijk op hun carrière gericht, binden zich niet zo snel meer. Zodra je ouder dan 25 bent, blijken spontane ontmoetingen niet meer zo evident. Daardoor bemiddelt Duet de laatste jaren vooral voor mensen die helemaal niet aan het klassieke beeld van de 'eenzame alleenstaande' beantwoorden.
Veel van onze leden leiden net een druk en afwisselend leven, voelen zich vrij goed in hun vel. Ze hebben een leuke job, een goede vriendenkring, verrijkende hobby's. Alleen vinden ze het niet zo gemakkelijk meer om via de geijkte kanalen andere mensen te leren kennen. Velen onder hen hebben het gevoel dat er in hun sociaal leven weinig beweging of vernieuwing zit, terwijl ze niet altijd zin meer hebben om zich in het uitgaansleven te storten na een drukke werkdag of werkweek. Een rustige ontmoeting met iemand die op dezelfde golflengte zit, een gezellig etentje of zonnig terrasje, een avondje uit naar de film of op café: dat zien de meesten veel beter zitten.
Volg ons op
Deze website gebruikt cookies om de werking van de website te kunnen verbeteren. Lees hier meer over in het privacy & cookiestatement.
Ok, akkoord