Artikels over Dating

In ‘Blind getrouwd’ valt Jolien nogal hard van haar roze wolk: hoe zorg je voor een ‘zachtere landing’?

In Blind Getrouwd vielen de mopjes met sexy kwinkslag van Brecht niet in de smaak bij Jolien. Dat zei ze hem ook eerlijk en hij apprecieerde haar openheid, maar zij donderde diezelfde avond nog van zijn ‘roze wolk’. Wat als je stapel bent op iemand, maar hij/zij nog niet zo ver staat in de relatie? En hoe voorkom je dat je heel hard van je ‘wolk’ valt? Relatietherapeuten leggen het uit.

Het Nieuwsblad - Tekst: Hanne Vandenweghe

Lees meer

Feeld: de datingapp voor wie het niet traditioneel wil

Trio's, bondage of een uitje om de sleur van je relatie te doorbreken. Op datingapp Feeld zoeken singles én koppels alles wat niet binnen het kader van de traditionele relatie valt. En dat trekt steeds meer landgenoten aan.

Het Nieuwsblad - Tekst: Thibaut Renson

Lees meer

Hoe geraak ik aan een lief op de Gentse Feesten?

Soms lijkt het wel alsof die ene helft van de bezoekers naar de Gentse Feesten komt in de hoop een lief op te scharrelen en de andere helft er totaal onverwacht mee naar huis gaat. Wat is het geheim van een goed Feestenlief? Wat zijn de do’s and don’ts tussen de Korenmarkt en de Vlasmarkt? Aan ons wilde relatiedeskundige Rika Ponnet wel enkele vuistregels verklappen.

Het Nieuwsblad - Tekst: Geert Neyt - Foto: Stad Gent

Lees meer

Vraag het aan Rika: “Wat als het goed klikt met je date, maar als de lichamelijke vonk ontbreekt?”

Stel je voor: je ontmoet iemand die je bijzonder interessant vindt. Iemand met wie je goed kan praten en lachen, maar tegelijk ook iemand die je niet echt seksueel prikkelt. Kan er dan alsnog een vonk komen? Relatietherapeut Rika Ponnet geeft advies in de podcast 'Vraag het aan Rika': “Oordeel niet te snel, en sta jezelf toe om de andere beter te leren kennen.”

Nieuwe Feiten - Radio 1

Lees meer

Plan B

Ze is 35 en kwaad. Gefrustreerd. Ze volgde alle regels om 'juist' te daten, maar heeft na vijf jaar nog steeds niemand gevonden. Geen enkele man die haar meeneemt op passionele golven, die haar vervoert en emotioneert. En dus overweegt ze de volgorde van haar droom om te draaien. Eerst het kind, dan pas de man.

Column voor Het Nieuwsblad

Lees meer

Rode vlaggen

Hoe vaak was het hem niet overkomen: hij gaf té veel liefde, overdonderde, waardoor hij vrouwen afschrikte. De volgende keer probeerde hij het op exact de omgekeerde manier. Maar ook dat is geen basis voor een duurzame relatie, vertelt relatiedeskundige Rika Ponnet hem.

Column voor Het Nieuwsblad

Lees meer

Ik deel het in de groep

Ze is 24 en lid van een onlinegroep waar vrouwen hun (liefdes)ervaringen delen. Mede door die groep is ze helder gaan zien wat ze zoekt in een partner. En hoe ze kan ontsnappen aan een toxische relatie, want die zijn er toch steeds meer? Haar verlanglijst voor de ideale partner doet Rika schuifelen op haar stoel.

Column voor Het Nieuwsblad

Lees meer

Tinderen in naam van de wetenschap: de toekomst van online daten

Van openingszinnen die pas na vijftig keer werken tot instant crushes. De online datingwereld is er eentje van hoogtes en laagtes. Maar waarom zijn we massaal zo verknocht aan online daten? Waar moet je op letten voor je begint te vissen in de virtuele vijver der verleiding? En worden we dan nooit Tinder-moe? Dat zocht dr. Lara Hallam uit voor haar boek Online Daten.

Het Nieuwsblad - Tekst: Hanna Van Thienen

Lees meer

Online daten

“Datingapps zullen er altijd zijn, maar we beginnen ons er wel anders toe te verhouden”, zegt relatietherapeute Rika Ponnet.

Het Nieuwsblad

Lees meer

Serial dating: bewuste trend of ongewenst neveneffect?

Je datet hier, je datet daar, en als je nog niet helemaal overtuigd bent, dan datet je nog een jaar. Maar is serial dating echt de toekomst voor jou, of staat dat eindeloze aanbod aan datingpartners jouw sprookjesverhaal in de weg?

Flair - Tekst: Elien Geboers

Lees meer

Is Tinder niet voor losers?

Gesprekken met tienerdochters kunnen je woordenschat uitbreiden. En je wijsheid bijbrengen. Smash je of pass je? Op Tinder of doe je aan organic daten? Of hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld? Relatietherapeute Rika Ponnet over het spel van de aantrekking.

Column voor Het Nieuwsblad

Lees meer

Online liefde: hoe betrouwbaar is het?

Elke single weet het: ‘t is niet simpel om een goed lief te vinden, ook al zijn er datingsites en apps te over. Deze lezeressen en experts vertellen over die virtuele vonk!

Libelle.be - Tekst: redactie

Lees meer

Samenvallen

Hij is alleen, nog steeds. Hij zocht troost in eten. En nu is er Fanny, de labrador, bij wie hij onverdeeld zichzelf kan zijn. Zal hij zichzelf ooit genoeg leren appreciëren om dat ook bij een partner te kunnen? Relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk.

Column voor Het Nieuwsblad

Lees meer

Kan je angst voor intimiteit altijd terugbrengen tot je jeugd?

Ze denkt dat het uiteindelijk toch allemaal niets voor haar is. Dat daten, dat zich altijd opnieuw opladen. Al van bij het eerste berichtje krijgt ze een wee gevoel. Misselijkheid die begint ter hoogte van de maag, maar al snel zorgt voor een spanning in haar lichaam, die maar gaat liggen als het avontuur achter de rug is. Relatie-expert Rika Ponnet geeft advies.

Column voor Het Nieuwsblad

Lees meer

Daten na corona

Hoewel corona nog niet helemaal voorbij is, werd er voor deze eerste zomer met meer versoepelingen en perspectief een ‘zomer van liefde’ voorspeld. Na lange tijd niet te kunnen daten door het virus, zouden singles er weer volop aan beginnen. Maar is dat wel zo simpel na zo’n lange pauze? Hier lees je hoe onze lezeressen nu tegenover de liefde staan. Mét advies van relatiedeskundige Rika Ponnet. 

Libelle.be - Tekst: Nikita Goossens

Lees meer

Als de toog, de dansvloer en de lijven weer mogen plakken

Na een dik jaar vol huidhonger, wordt er hoopvol uitgekeken naar een sociaal bacchanaal en een hitsige zomer. Het fenomeen heeft zelfs al een naam: ‘Hot vax summer’. Over wat komen gaat heerst nu al collectieve opwinding.

De Standaard - Tekst: Mien De Vriendt

Lees meer

“Flirten is de kladversie van seks. We moeten dat veel vaker doen”

Intiem zijn. Ooit was het de voornaamste reden waarom mensen trouwden, maar in ‘Blind Getrouwd’ lijkt het stilaan een obstakel. Er wordt eindeloos over gepalaverd, tot ‘men er klaar voor is’, of niet. Behalve dan door speelvogels Marijn en Candice, die volop flirten. Brengt ons bij een interessante vraag: welke rol speelt seks eigenlijk tussen twee mensen? “Je kan dat toch niet als een vrijblijvende hobby beschouwen?”

hln.be - Tekst: Nadine Van Der Linden

Lees meer

In adamskostuum op zoek naar de ware

Naakt daten is een dingetje op tv. Nadat programma’s als Naked Attraction of Adam zkt. Eva furore maakten in het buitenland, waagt VTM2 zich met Uit de kleren aan een iets softere binnenlandse variant waarin wordt gedatet in ondergoed.

De Morgen - Tekst: Pieter Dumon

Lees meer

In de ban van sexting

Het begon allemaal met drie bekende Vlamingen die zich blootgaven online. Het schandaal werd een gerechtelijk onderzoek en de dader, een jonge man uit Gent, is intussen bekend. Maar de vraag blijft: hoe konden die drie zo stom zijn? Of zouden we het allemaal kunnen meemaken?

Podcast voor DS Audio 

Lees meer

Wennen aan een dieet

Uit zijn lichaamstaal spreekt schroomvalligheid. Hij is groot, beweegt alsof hij zich niet thuis voelt in zijn lijf. Het blijkt het verhaal van zijn leven te zijn. Hoe alles tot dan over kilo’s ging, de weegschaal vandaag net geen 100 aanwijst. Hij nu pas, na twee jaar, went aan het verlies van 100 kg lichaam. De gevangene die zijn tralies verwenst, maar ze mist bij vrijlating.

Column voor Psychologies Magazine

Lees meer

"Mannen vinden vrouwen van 25 het allermooist"

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen vallen op mannen die ongeveer even oud zijn, terwijl mannen – ongeacht hun leeftijd – kiezen voor vrouwen van 25 jaar. “25 blijkt voor mannen de ideale leeftijd voor een vrouw”, zegt relatie-experte Rika Ponnet, “dan vinden ze haar het aantrekkelijkst.”

Radio1.be

Lees meer

De ware liefde na 50

Je bent vijftig-plus en je wilt een nieuwe liefde in je leven. Omdat je vorige relatie voorbij is, of omdat je de ware nog niet gevonden hebt. Maar hoe vind je die, als je omringd wordt door tevreden stellen en je hebt geen zin om een avondcursus Spaans te gaan volgen? En zijn er eigenlijk nog fijne mannen die vrij zijn?

Libelle - Tekst: Anne Davis 

 

Lees meer

Je sexappeal drastisch verhogen? Toon dankbaarheid!

Een Amerikaanse studie toont aan dat er een manier is om je sexappeal te verhogen, zonder dat je daarvoor op dieet moet of op een andere manier aan je voorkomen moet werken. Het antwoord lijkt verrassend eenvoudig, maar bij zowel mannen als vrouwen werkt het opwindend om dankbaarheid te tonen in je relatie en zo je sexappeal te boosten!

Radio1.be

Lees meer

Zo overleef je de digitale datingmarkt!

Je swipet links, je swipet rechts, en poef: de ware verschijnt op je scherm! Maar is onlinedating echt zo makkelijk of maakt de digitale datingmarkt het net moeilijker om echte liefde te vinden? 

Flair - Tekst: Elien Geboers 

Lees meer

Tips om veilig online te daten

What you see is what you get. Behalve op het internet. Een datingprofiel kan er nog zo veelbelovend uitzien, soms is het gewoon een ploert of - nog veel erger - een oplichter met criminele intenties. Het geloof in de online liefde opgeven dan maar? Nee, maar enige voorzichtigheid is wel geboden. 

Het Laatste Nieuws - Tekst: Liesbeth De Corte 

Lees meer

De avonturen van datende vrouwen

Het aantal singles in ons land blijft groeien. In België bestaat 35 percent van de huishoudens uit alleenstaanden. Tegen 2060 zou dat zelfs de helft zijn. Sommigen onder hen zijn perfect tevreden met hun leven als alleenstaande, maar het merendeel van de singles hoopt toch nog een partner te vinden. Maar hoe pak je die zoektocht aan als je de veertig voorbij bent en de prins op het witte paard nog steeds niet voorbij gekomen is?

Libelle - Tekst: Ans Vroom

Lees meer